Nerevar Opublikowano 24 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2007 Jako że spalił się mój SB live 5.1 i jade na integraku przez spdif rozważając kupno nowej karty mam kilka pytań. Czy przez kabel optyczny tak samo jak przez SPDIF nie można uzyskać 5.1 w grach itp (only dd + dts) ? Jakie karty (audigi, bo x-fi za drogie ) mają gniazdo optyczne ( i są dobre - cos na miare 2 zs) Czy warto ładować się w optyka (wiem że jest drogi za ~0.5m zaplacilem niegdys kolo 70 zł) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FanEk Opublikowano 24 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2007 Jako że spalił się mój SB live 5.1 i jade na integraku przez spdif rozważając kupno nowej karty mam kilka pytań.Hahaha pamietam jak pisałeś o swoim modzie :D :P na optyku tylko dd i dts , bez eax w grach. Rzadna karta Creative nie ma wyjścia optycznego, potrzebny Ci panel by użyć optyka. Nie warto sie ładować, bo jakość jest taka sama jak na coaxie i są wieksze problemy niż z coaxem. Z tego co wyczytałem w necie :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nerevar Opublikowano 24 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2007 (edytowane) Mod tu raczej nic do rzeczy nie miał działal na zasadzie dodatkowego wyjścia we front panelu. Z resztą nie wiem czy to do końca ona gdy ja wsadzam i system instaluje stery zawiesza sie komp (robilem nawet format) Ale skoro mówisz że nie warto się w to ładować to zostaje przy moim coaxialu home made z 75 Ohm Koncentryka i będe polował na audigi 2 zs albo x-fi extreme music :P Edytowane 24 Stycznia 2007 przez Nerevar Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 24 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2007 Mnie sledz z wejsciem/wyjsciem optycznym kosztowal 10zl - podlaczylem do gniazda od przedniego panelu na karcie dzwiekowej. Co do kosztow optyka - nie wiem, co za kable widziales, ale 70zl/0.5m to optyki nie kosztuja - 10-15zl za taka dlugosc to tak, ale nie 70. @Fanek - jakie to niby sa wieksze problemy z optykiem niz z coaxem? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nerevar Opublikowano 25 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2007 Nie że widziałem tylko mam taki :P z wyższej półki kabelek kupowany jakiś rok temu chyba, ale jakość dzwięku jestr git :) ale to nieważne skoro na optyku też nie ma dzwieku 5.1 z gier itp to się w niego ładować nie będe, mam porządny coax home-made i to mi starczy :P. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FanEk Opublikowano 25 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2007 (edytowane) costi ja zastanawiałem sie jak podłączyć swoje Logi i wyczytałem że na optyku nieraz dzwiek nie chodził ludziom ;/ wiec wolałem sie w to nie pchać, skoro różnicy w jakości nie ma. Jaki to coax home made ? :) Ja mam coaxa z allegro, 2m za 25zł bodajże :) A co X-Fi to może mógłbym sprzedać ;) Edytowane 25 Stycznia 2007 przez FanEk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nerevar Opublikowano 25 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2007 (edytowane) A znalazłem ostatnio koncentryka 75 Ohm w szafie z napisem "3C-2V Coaxial Cable 75 Ohm" do tego dolutowałem 2 wtyczki RCA i jest ok :] co do X-Fi to pewien nie jestem (ma zamało gniazd ;) ) potrzebuje 5.1 + mic in + spdif output, a tyle ma akurat audigi 2 zs, który z resztą tańszy jest, ale to i tak musze jeszcze kase pozbierać. Edytowane 25 Stycznia 2007 przez Nerevar Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...