/matthew/ Opublikowano 24 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2007 mam problem.. chcę podzielić internet pomiędzy dwoma komputerami, mam router lecz niestety mam jeden IP... i tylko komp z konkretnym IP ma internet... tak myślałem że może podłącze do modemu switch i do switcha 2 kompy i będzie internet z jednego IP na 2 komputerach. Dobrze myśle?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kean Opublikowano 24 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2007 Źle, tak nie będziesz miał netu, bo switch nie służy do routingu. Albo komp/serwer do tego, albo router z wbudowanym switchem. Co masz na myśli mówiąc "mam router" - mowa o modemie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
/matthew/ Opublikowano 24 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2007 mam USR 9105 z firmware na aneks B.. pod neo było wszystko pięknie ładnie, tylko że teraz mam przydzielony jeden adres IP i nie moge wpisać tego samego na dwoch kompach... chodzi to wszystko na RFC 1483 Bridge czyli nie mam żadnego hasła tylko musze wpisac ip i gotowe... tylko jak moge podzielic lacze :huh: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WormBoy Opublikowano 25 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2007 mam USR 9105 z firmware na aneks B.. pod neo było wszystko pięknie ładnie, tylko że teraz mam przydzielony jeden adres IP i nie moge wpisać tego samego na dwoch kompach... chodzi to wszystko na RFC 1483 Bridge czyli nie mam żadnego hasła tylko musze wpisac ip i gotowe... tylko jak moge podzielic lacze :huh:NIe znam tego sprzętu , o który m napisałeś ale generalnie zasada jest taka ,że na routerze ustawiasz w zakładce WAN fixed IP ,bramy ,maski itd(namiary masz od dialogu), a po sieci lokalnej przydzielasz kompom adresy lan. Wpisujesz je we właściwościach połączenia sieciowego tcp/ip ,wpisujesz maskę, adres routera(wewnętzrny) jako bramę i musi grać. Ewentualnie w rotuerze ustawiasz serwer dhcp , na sieciówkach adres i dnsy przydzielasz automatycznie i też musi grać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
/matthew/ Opublikowano 25 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2007 wiem ze powinno grać lae nie gra... nie wiem w ogóle w czym problem.. jak ustawie router na tryb routera i wpisuje ip bramy itp a sindowsie przypisuje na router to ping nie leci... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kean Opublikowano 25 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2007 To coś masz źle z konfiguracją samej sieci lokalnej. Może na routerze masz regułkę że ma nie odpowiadać na pakiety ICMP (ping) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
/matthew/ Opublikowano 25 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2007 a jak dokładnie się to nazywa to sprawdze Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
/matthew/ Opublikowano 29 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2007 pomoże mi ktoś? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
avecezary Opublikowano 30 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2007 (edytowane) witam 1 Aneks A - linia analogowa 2 reset routerka 3 manual lub tutaj : http://www.benchmark.pl/r.php?file=http://...L/strona-4.html P.S. jezeli masz z aneksem B to jakim cudem chodzila Neo? link do firmware: http://www.usr-emea.com/support/s-prod-tem...a&prod=9105 Edytowane 30 Stycznia 2007 przez avecezary Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
/matthew/ Opublikowano 30 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2007 wiem jak to wszystko skonfigurować no i pod dialogiem troszke inaczej sie to robi.. A z tym annexem bylo tak że 9105 obsługuje domyślnie tylko A ale jest firmware na annex B Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...