ma1y Opublikowano 25 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2007 hej: jak sie wam podobaja te 2 zestawy? bez OC, domowe, dla 'mam' ;) boje sie ze te goodramy będą się gryzły NR1: MAX 1300zł office i internet (tylko) AMD Athlon 64 3500+ Orleans (2.2GHz) BOX /AM2/ 340 zł Gigabyte M55PLUS-S /GeForce 6100/ 265 zł GoodRam 512MB PC667 CL5 165 zł Samsung 80GB 7200rpm 8mb cache SATA-II 169 zł LG GSA-H12NRBU (Black) 125 zł Logitech S96 Wheel Mouse Optical Black PS2 35 zł ModeCom Step 407 Black/Silver (300W) 179 zł Win XP - jest NR2 - 1500zł office, internet, filmy czasami, muzyka, programy dla firm, płatnik (bez gier) AMD Athlon 64 3500+ Orleans (2.2GHz) BOX /AM2/ 340 zł Gigabyte M55PLUS-S /GeForce 6100/ 265 zł 2 x GoodRam 512MB PC667 CL5 165 zł = 330zł Samsung 160GB 7200rpm 8MB cache ATA133 210 zł LG GSA-H12NRBU (Black) 125 zł Logitech S96 Wheel Mouse Optical Black PS2 35 zł ModeCom Step 407 Black/Silver (300W) 179 zł Win VISTA - planowany zakup Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vejita Opublikowano 25 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2007 No to tak, na 1 zestaw wzia bym: AMD Athlon64 3200+ Biostar Tforce 6100 2x512 GoodRam 667mhz A w 2 tez bym zmienil na tanszego procka i wzia tego Biostara ktory kosztuje 235zl a jest o niebo lepszy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomCat Opublikowano 25 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2007 mój brat ma w tym gigabyte też goodramy, tyle że 533 i z niczym się nie gryzą. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misioman Opublikowano 25 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2007 Wez tanszy zasilacz (jakis fortron 400) i do tego lepszy proc, plyte albo obojetnie. Nie oplaca sie brac tak drogiego zasilacza do takiego sprzetu a w dodtaku bez o/c. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość amapi3d Opublikowano 25 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2007 czy ja wiem czy 180pln za obudowe z zasilaczem to az tak duzo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzikidaniel Opublikowano 25 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2007 I dysk weź pod SATA. Nie ma sensu kupować dysków ze starym ATA. Raz że obieg w obudowie jest przez taśmy ata ograniczany a dwa że dysk SATA będzie minimalnie szybszy. Kup obudowe bez zasilacza i wsadź lepiej jakiegoś fortona 400W. Ten ModeCom może być ciut słaby. A i cena zestawy spadnie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ma1y Opublikowano 25 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2007 (edytowane) I dysk weź pod SATA. Nie ma sensu kupować dysków ze starym ATA. Raz że obieg w obudowie jest przez taśmy ata ograniczany a dwa że dysk SATA będzie minimalnie szybszy. Kup obudowe bez zasilacza i wsadź lepiej jakiegoś fortona 400W. Ten ModeCom może być ciut słaby. A i cena zestawy spadnie :) powinno być SATA, lietówka chce zamówic wszystko w 1 sklepie - www.esc.pl (jakoś lubie) fortrona tam nie maja ale maja ModeCom MC-350ATX 2.0 PFC [MC-350ATX 2.0 PFC] można kupić + jakis tracer tani by było koło 180zł No to tak, na 1 zestaw wzia bym: AMD Athlon64 3200+ Biostar Tforce 6100 2x512 GoodRam 667mhz A w 2 tez bym zmienil na tanszego procka i wzia tego Biostara ktory kosztuje 235zl a jest o niebo lepszy w esc.pl biostara nie maja - w czym jest lepszy ? mój brat ma w tym gigabyte też goodramy, tyle że 533 i z niczym się nie gryzą.dzięki btw czyli polecacie jednak droższy zasialcz? albo to: http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=160163275 :D fortrona mozna tego: http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=157692458 Edytowane 25 Stycznia 2007 przez ma1y Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vejita Opublikowano 25 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2007 Biostar przedewszystkim jest o wiele stabilniejszy, posiada duze mozliwosci o/c i nie gryzie sie z zadnymi urzadzeniami. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ma1y Opublikowano 25 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2007 Biostar przedewszystkim jest o wiele stabilniejszy, posiada duze mozliwosci o/c i nie gryzie sie z zadnymi urzadzeniami.wierze :) ale nie wierze ze Gigabyte bedzie niestabilny :) chce zamówić w jednym miejscu, w znaku maja biostara ale tez maja ceny kosmiczne Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 25 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2007 Lepszy szmelc, byle w jednym miejscu kupić...n/c. Nagrywarkę proponuję Asus DRW-1608P3S Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ma1y Opublikowano 25 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2007 Lepszy szmelc, byle w jednym miejscu kupić...n/c. Nagrywarkę proponuję Asus DRW-1608P3S po pierwsze primo biostar to też ŻADNA marka po drugie primo: zerkając w moją stopke można zauważyć ze mi te kompy sa nie potrzebne - NIE SA DLA MNIE, pisałem że DLA MAM. Realizuje zamówienie i MA BYĆ z JEDNEGO SKLEPU. juz chyba wyraźniej i jasniej napisać nie mogę. Mi to wisi, osobom zainteresowanym NIE, CHCA MIEC JEDNA FAKTURE NA FIRME! Masz jeszcze jakies pytanie? sorki, dzieki za radę ale najpierw zorientuj się w sytuacji, później oceniaj, leszczem nie jestem, nie znam sie na budżetówkach wiec jak tradycja forum nakazuje ... pytam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 25 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2007 Biostar to tak samo dobra marka jak GB, może nawet ciut lepsz (w moich odczuciach rzecz jasna :)). Ale skoro tak sprawa wygląda.. Spróbuj jeszcze przekonać te osoby którym masz złożyć komputer, że może warto złożyć w kilku sklepach lub w 1 innym i mieć lepszy sprzęt. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ma1y Opublikowano 25 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2007 Biostar to tak samo dobra marka jak GB, może nawet ciut lepsz (w moich odczuciach rzecz jasna :)). Ale skoro tak sprawa wygląda.. Spróbuj jeszcze przekonać te osoby którym masz złożyć komputer, że może warto złożyć w kilku sklepach lub w 1 innym i mieć lepszy sprzęt. inny brałem pod uwage ze wzgledu na biostara to ZNAK, ale oni sa 20-30zl na soprzecie drożsi :/ budżetówki te kompy, to tak mysle ze ten giguś dużo gorszy nie bedzie, cenie ta firme ta prostote, jakość to fakt nie zawsze im wychodzi... z tego co wiem to serwis maja dość dobry wiec ze wzgl;ędu na niedostęność szeroką biostara właśnie gigusia wybiore. A z nowych nagrywarek to LITEon, NEC, LG? (tylko te 3, asusa i benq nie ma) ja bym na LG stawiał (serwis kiedys wymieniał graty w 7dni :D ) najbardziejs ie waham co do tego Modecoma z Feelem, szkoda ze fortronów w esc nie maja, tylko allegro, Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 25 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2007 Tylko LG. LiteOn to szmelc, a NEC ma słabą korekcję błędów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ma1y Opublikowano 25 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2007 Tylko LG. LiteOn to szmelc, a NEC ma słabą korekcję błędów.dzieki, a tesował ktos tego Feel w WARUNKACH biurowych? tylko do takich mi potrzebne a zminiajac na fortona duzo zachodu i kombinowania mi dochodzi i WOLAŁBYM tego uniknąc ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vejita Opublikowano 25 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2007 Kuknij w mojego configa, Feel 300W spokojnie sobie z nim radzi po O/C - napiecia stabilne jak skala (mierzylem miernikiem) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dwaIP Opublikowano 25 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2007 (edytowane) Nie napisałeś nic więcej o podzespołach jakie już są poza WinXP zwłaszcza o monitorach. NR 1 Wystarczy jakiś IBM T23 a jeśli planowany jest zakup monitora to nawet na T40 starczy. W drugim zestawie nie widzę głośników. Zawsze jeśli nie jest potrzebna wysoka wydajność grafy warto rozpatrzyć zakup laptopa. Moim skromnym zdaniem napędy HP są lepsze od LG (zazwyczaj jest to niemal dikładnie ten sam sprzęt z lepszą kontrolą jakości produkcji i ograniczeniem się do sprawdzonych bezproblemowych modeli ) Edytowane 25 Stycznia 2007 przez dwaIP Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ma1y Opublikowano 25 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2007 Nie napisałeś nic więcej o podzespołach jakie już są poza WinXP zwłaszcza o monitorach. NR 1 Wystarczy jakiś IBM T23 a jeśli planowany jest zakup monitora to nawet na T40 starczy. W drugim zestawie nie widzę głośników. Zawsze jeśli nie jest potrzebna wysoka wydajność grafy warto rozpatrzyć zakup laptopa. Moim skromnym zdaniem napędy HP są lepsze od LG (zazwyczaj jest to niemal dikładnie ten sam sprzęt z lepszą kontrolą jakości produkcji i ograniczeniem się do sprawdzonych bezproblemowych modeli ) nr1 ma CRT 17 nr2 ma CLD 17 głosniki nie potrzbne w nr1 w nr2 sa laptop - zainteresowaneosoby nie widzą potrzeby. HP? nie ma przekoania do marki (subiektywne) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dwaIP Opublikowano 25 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2007 HP? nie ma przekoania do marki (subiektywne) Co do oceny napędów optycznych to polecam czeską stronkę http://www.cdr.cz/ Jest tam dużo solidnie wykonanych testów. Ostatnie dwa modele HP to właściwie to samo co wybrane udane modele LG nieco staranniej wykonane. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ma1y Opublikowano 25 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2007 Co do oceny napędów optycznych to polecam czeską stronkę http://www.cdr.cz/ Jest tam dużo solidnie wykonanych testów. Ostatnie dwa modele HP to właściwie to samo co wybrane udane modele LG nieco staranniej wykonane. skoro namawiasz to kupie LG :) wiec bedzie coś koło tego co było wyżej - zastanowie sie nad prockiem 3200 kosztuje 299zł a 3500 340zł, i nie wiem czy do biura domowego warto dopłacać. dysk 80-160gb Seagate/Samsung - wiecej nie potrzeba myśle (choć też różnice nieduże) Ram GoodRama - dobre i tanie ;) DVD-RW LG Obudowy Modecoma Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ma1y Opublikowano 30 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2007 zastanawiam się właśnie czy do biura te Feel wytrzymaja? pracownik sklepu zauważył ze jego zdaniem nie :) kolega Vejita ma i nawet OCuje Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...