Gość Ludwiczek Opublikowano 25 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2007 Laptop do biura najlepiej taki który jest mało awaryjny i dość długo może na baterii pracować. Laptop będzie głównie używany do księgowania na programie CDN który ma takie o to wymagania * konfiguracja zalecana - Komputer z procesorem Intel Celeron 1,4 GHz 512 MB pamięci RAM, system operacyjny Microsoft Windows XP Najlepiej jakby był tani tak do 2500zł i miał już wgranego Windowsa. I musi być wybrany z tej oferty najlepiej z tych obecnie dostępnych http://www.imperium.net.pl/notebooki-c-449.html PS wybaczcie ale na laptopach to ja się kompletnie nie znam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fidma Opublikowano 25 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2007 FS odradzam, kupowalem juz kilka budzetowek i o wiele lepsza oferta jest IBM Lenovo N100, niebo a ziemia jesli chodzi o wykonanie i jakosc :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Ludwiczek Opublikowano 25 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2007 Ale laptop tylko z imperium.net.pl i w okolicach 2500zł Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fidma Opublikowano 25 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2007 a dlaczego akurat tam? 1. Drogo 2. Kiepska oferta Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Ludwiczek Opublikowano 25 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2007 (edytowane) a dlaczego akurat tam? 1. Drogo 2. Kiepska oferta Bo kupuje tam komputer i będę się negocjował o rabat nie mówiąc, że przesyłka za darmo i wszystko na jednym papierze. co myślicie o tym? ma win xp home wgranego a i taniej widziałem go tylko o 50zł http://www.imperium.net.pl/fujitsu-amilo-p...154-p-9676.html Komputer ma służyć tylko do roboty żadnej rozrywki więc nie musi to być jakiś super wypas. Edytowane 25 Stycznia 2007 przez Ludwiczek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fidma Opublikowano 25 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2007 lepiej wez z ich oferty Asusa, FS ma kiepskie plastiki :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Ludwiczek Opublikowano 25 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2007 lepiej wez z ich oferty Asusa, FS ma kiepskie plastiki :/ W sumie ten Fudżi ma wszystko to co chcę w środku i dodatkowo windowsa a te Asusy drogie ;/ I gwarancja na 2 lata czyli tyle co Asus a Acer odpada bo 1 rok. Te plastiki co z nimi? Brzydkie, nie miłe w dotyku, łamią się ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fidma Opublikowano 25 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2007 tandetnie wygladaja :/ wiem, ze moze i liczy sie to co w srodku ale jednak jakies walory estetyczne laptop musi miec. a ta jakosc plastikow w fs wola o pomste do nieba. klawiatura beznadziejna, przy dlugiej pracy strasznie denerwujacy skok i ten stukot :/ kiepsko ze akurat musisz koniecznie w tej firmie brac bo za 2700zl mozesz kupic np. Lenovo N100 ktory bije jakoscia wykonania i bezproblemowoscia FS na glowe :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Ludwiczek Opublikowano 25 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2007 (edytowane) tandetnie wygladaja :/ wiem, ze moze i liczy sie to co w srodku ale jednak jakies walory estetyczne laptop musi miec. a ta jakosc plastikow w fs wola o pomste do nieba. klawiatura beznadziejna, przy dlugiej pracy strasznie denerwujacy skok i ten stukot :/ kiepsko ze akurat musisz koniecznie w tej firmie brac bo za 2700zl mozesz kupic np. Lenovo N100 ktory bije jakoscia wykonania i bezproblemowoscia FS na glowe :) Ale Lenovo za ten hajs ma celerona M a ten Fudżi Core Duo znajomy informatyk mówi, że różnica pomiędzy nimi jest ogromna. Wygląd tam się nie liczy bo to nie dla mnie ja chce tylko by był bezawaryjny i nadawał się do pracy w biurze i wyjazdach do klientów i pokazywaniu im i dodawaniu informacji przy nich do programu. A klawiatura hmm do księgowania w biurze chyba i tak będzie trzeba jakąś kupić i myche żeby wygodnie było Edytowane 25 Stycznia 2007 przez Ludwiczek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fidma Opublikowano 25 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2007 Roznica jest ogromna ... jesli grasz czy korzystasz z zaawansowanych aplikacji typu Autocad itp. W codziennej pracy biurowej i raz na jakis czas rozrywki typu film/muzyka roznica jest niezauwazalna. Jesli chcesz laptopa bezawaryjnego to tylko Lenovo. Idz do sklepu i zobacz na zywo Lenovo, FS czy Acera (mowie o przedziale do 3tys) i zobacz sam na wlasne oczy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
carlisle Opublikowano 25 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2007 zgadzam sie z przedmowca - podobno laptop ma byc do biura i wypasu nie potrzeba. to po co Ci core duo. Nie mozna patrzec tylko na papierowa oferte. Mozesz nie zwracac uwagi na wykonczenie (sprzet wizytowka firmy), ale to duzy blad. Tez tak myslalem kupujac Acera. Po 2 miesiacach nei moglem na niego patrzec. A klawiatura byla oblesna i sie uginala pod palcami.Nie byl tez specjalnie cichy... odnosnie gwarancji - nie wazne czy rok czy 2 lata. wazne jak wyglada obsluga. Acer byl w naprawie raz po 2 tygodniach od zakupu., niemialem go 5 tygodni. Pozniej nie mialem napedu optyczniego przez 2 tygodnie. Nastepnie po uszkodzeniu plyty glownej nie mialem go 2 miesiace! a jak wrocil mial niewlasciwy ekran wstawiony. Radze sprawdzic czy z FS nie jest podobnie... IBM'a pamietam jako "wlacz i zapomnij" czyli komputer ktory po prostu dziala i mozna pracowac. Lenovo to juz jest chyba inna firma. Nie wiem jak wyglada serwis tego sprzetu teraz ale chyba robi to BLASC - odnosnie tej firmy jest chyba najwiekszy temat na forum :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Ludwiczek Opublikowano 25 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2007 (edytowane) Core Duo by się przydał bo Celeron ledwo co spełnia wymagania programu który ma na nim chodzić w sumie nawet jeśli nie core duo to celeron i tak jest tańszy w tym Fujitsu niż w IMB. Znajomi mówią, że z Fujitsu nie mają problemów serwis i gwarancja natychmiastowa na Acera bardzo narzekali i mówili żebym nawet o tym nie myślał bo beznadziejny. A z tym wypasem to chodziło, że nie wiem czy opłaca się 400zł płacić za ładniejszą obudowę... Gdyby był to bym się zastanowił. Edytowane 25 Stycznia 2007 przez Ludwiczek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hush Opublikowano 25 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2007 Ludwiczek skoro masz tak szeroką wiedzę na temat laptopów to po cholerę zakładałeś ten topic? A co do procesora to Celeron M znacznie się on różni od zwykłego Celerona, a sorry po co ja Ci to mówię przecież wiesz lepiej... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fidma Opublikowano 25 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2007 (edytowane) Tu nie chodzi o 400zl za obudowe: 1. Serwis IBM - jeden z najlepszych na swiecie. 2. Niezawodnosc, solidne wykonanie. 3. Pakiet oprogramowania by IBM, do obslugi sieci, zebezpieczenia komputera itd. 4. Czytnik linii papilarnych. 5. Bezpieczna kopia systemu na ukrytej partycji (przywracanie w pare minut). 6. Cicha praca. 7. Idealna ergonomia klawiatury :) Jaki to ma byc taki wymagajacy program? Edytowane 25 Stycznia 2007 przez Fidma Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Ludwiczek Opublikowano 25 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2007 Tu nie chodzi o 400zl za obudowe: 1. Serwis IBM - jeden z najlepszych na swiecie. 2. Niezawodnosc, solidne wykonanie. 3. Pakiet oprogramowania by IBM, do obslugi sieci, zebezpieczenia komputera itd. 4. Czytnik linii papilarnych. 5. Bezpieczna kopia systemu na ukrytej partycji (przywracanie w pare minut). 6. Cicha praca. 7. Idealna ergonomia klawiatury :) Jaki to ma byc taki wymagajacy program? Hush nie można było tak wytłumaczyć :P? No to się zacznę zastanawiać. Jeżeli koleś nie da fajnego rabatu bo trochę kasy chcę za to zapłacić i jest jeszcze taki problem, że muszę mieć to na fakturę w Lutym a laptop potrzebny na następny tydzień czyli styczeń jeżeli brałbym w tamtym sklepie 2 komputery to sądzę, że nie było by problemu z przysłaniem faktury na Luty z drugim komputerem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hush Opublikowano 25 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2007 Można było :P ale kurcze tak marudziłeś że nie wytrzymałem... A tak w ogóle to oprócz Lenovo - IBM godną polecenia marka będzie HP na przykład seria 6310 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Ludwiczek Opublikowano 25 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2007 (edytowane) Można było :P ale kurcze tak marudziłeś że nie wytrzymałem... A tak w ogóle to oprócz Lenovo - IBM godną polecenia marka będzie HP na przykład seria 6310 A Proc by się przydał chociażby do archiwizacji danych. Sam nie wiem oferta w imperium mała ale chyba jestem na nią skazany :/ ( chyba że jakiś inny sklep sprzeda mi laptopa a fakturę wyśle później ;] ) A dają do IBMa jakąś torbę i Windowsa gratis? Bo winda trochę kosztuje ;/ Ten IBM http://www.proline.com.pl/shop.php?prodid=HP+NX7400+EY508ES fajny tylko czemu 12 miesięcy gwarancji? Edytowane 25 Stycznia 2007 przez Ludwiczek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hush Opublikowano 25 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2007 A Proc by się przydał chociażby do archiwizacji danych. Sam nie wiem oferta w imperium mała ale chyba jestem na nią skazany :/ ( chyba że jakiś inny sklep sprzeda mi laptopa a fakturę wyśle później ;] ) A dają do IBMa jakąś torbę i Windowsa gratis? Bo winda trochę kosztuje ;/ A jak duże archiwa masz zamiar tworzyć ? Co do Windowsa każdy (albo prawie każdy) producent ma w swojej ofercie laptopy z preinstalowanym windowsem. A torba na laptoka to tania impreza - nawet za 50zł możesz dostać fajną torbę/plecak. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fidma Opublikowano 25 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2007 toz ci napisalem ze masz wszystko :) i windowsa i inne programy juz preinstalowane a dodatkowo jak ci windows siadzie to mozesz w pare minut go odzyskac z ukrytej kopii bezpieczenstwa z dysku :D ja kupuje w ktr i tam jest taka fajna jednokomorowa torba za bodajze 80zl oferty masz tutaj: http://www.skapiec.pl/site/cat/17/comp/90726 popytaj po sklepach moze ci wystawia pozniej fakture o ile mnie pamiec nie myli w digicomp nie ma problemu z pozniejsza faktura ale w ofercie maja drozszy model z wbudowana kamera: http://www.digicomp.pl/sklep/product_info....roducts_id=1229 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Ludwiczek Opublikowano 25 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2007 (edytowane) Asusy nie mają windy :/ Tylko tak właśnie nie wiem czy jest czas na pytanie bo laptop na środę musi być. A coś z oferty imperium nie jest warte uwagi może te asusy za 2800zł bez windy ale za to 1GB pamięci i 100GB dysk http://www.imperium.net.pl/asus-f2hf5a016-...-15-p-9648.html Na forum notebookcheck.pl dobrą opinią cieszy się Benq R55EG który to jest w imperium http://www.imperium.net.pl/benq-r55eg-cm42...154-p-9586.html może go kupię + winda Edytowane 25 Stycznia 2007 przez Ludwiczek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fidma Opublikowano 25 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2007 (edytowane) taaa za 2800zl bez windy (czyli z winda 3150) :/ a N100 masz za 2700 z windowsem IBM Lenovo jest lepszy niz HP, skoro juz patrzysz w innych sklepach :D Edytowane 25 Stycznia 2007 przez Fidma Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Ludwiczek Opublikowano 25 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2007 (edytowane) taaa za 2800zl bez windy (czyli z winda 3150) :/ a N100 masz za 2700 z windowsem IBM Lenovo jest lepszy niz HP, skoro juz patrzysz w innych sklepach :D Winda 315zł a z windą spokojnie się utarguję poniżej 3 000zł bo rabat będzie. A dają za darmo windowsa do N100 czy tylko wgrywają i jak się sypnie to radź sobie sam albo nam wyślij? Edytowane 25 Stycznia 2007 przez Ludwiczek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fidma Opublikowano 25 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2007 (edytowane) Windowsa masz wgranego. Kopia lustrzana znajduje sie na ukrytej partycji. Jak ci padnie system to albo przywracasz windowsa z tej ukrytej kopii badz tez mozesz sobie wczesniej wypalic Recovery DVD :) Istnieje tez mozliwosc dostania plyty ratunkowej przy kupnie czy tez doslaniu przez IBM, ale nigdy z tego nie korzystalem bo nie bylo potrzeby (wole przywracac z ukrytej partycji) Edytowane 25 Stycznia 2007 przez Fidma Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Ludwiczek Opublikowano 25 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2007 Windowsa masz wgranego. Kopia lustrzana znajduje sie na ukrytej partycji. Jak ci padnie system to albo przywracasz windowsa z tej ukrytej kopii badz tez mozesz sobie wczesniej wypalic Recovery DVD :) Istnieje tez mozliwosc dostania plyty ratunkowej przy kupnie czy tez doslaniu przez IBM, ale nigdy z tego nie korzystalem bo nie bylo potrzeby (wole przywracac z ukrytej partycji) No to powinno wystarczyć tylko nie wiem czy będę mógł kupić gdzie indziej niż w imperium a tam IBMów nie ma ;/ Znacie jakieś sklepy z tanimi notebookami? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fidma Opublikowano 25 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2007 podalem ci linka ze skapiec.pl tam masz najtaniej, chyba ze bys mial konto na ktr.pl bo tam ostatnio ceny na IBM spadly :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Ludwiczek Opublikowano 25 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2007 podalem ci linka ze skapiec.pl tam masz najtaniej, chyba ze bys mial konto na ktr.pl bo tam ostatnio ceny na IBM spadly :) komputronik odpada wtedy za blaszaka bym musiał 400zł więcej wydać :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fidma Opublikowano 25 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2007 (edytowane) no w ktr.pl masz ceny nizsze niz na oficjalnej stronie ;) zobacz na skapiec, jest kilka ciekawych ofert. jak chcesz to ci jutro wrzuce foty N100 ;) Edytowane 25 Stycznia 2007 przez Fidma Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...