rcicho Opublikowano 25 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2007 Chcę zmienic swoją platformę sprzętową. Posiadam płytę pod Socket A i procek Athlon xp1700 i zamierzam przesiąść się już w końcu na coś szybszego. Do tego posiadam jeszcze karte graf. pod AGP Hercules 8500 le (wiem że słaba w 3D ale ja nie gram w gry, nie mam na to czasu, liczy się dla mnie jakość obrazu, trzcionki), 1 Gb pamieci PC400 Kingstona CL2,5 i dysk SATA 2 Baracuda 7200.9 Tak więc szukam płyty głównej i procesora do niej do max 400 zł razem. Płyta musi mieć SATA2, AGP i DDR1. Może to być pod socket 754, 739 lub intelowski 775 (Celeron D). Plyta powinna być stabilna i bezproblemowa przy normalnej konfiguracji. Overclocing hmmm nie pogniewał bym się gdyby taki Sempron poszedł na 2,4 Ghz (wyżej mi nie trzeba). Ktoś mi jeszcze powie który procek jest wydajniejszy (ogólnie) Celeron 64 3.2 czy też Sempron 64 2800 (mam na mysli niepodkręcone)? Będę bardzo wdzięczny za konkretne odpowiedzi. Muszę jeszcze dodać, że dopuszczam zintegrowaną grafikę na płycie głównej i sprzedaż wcześniej wspomnianego Herculesa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vejita Opublikowano 25 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2007 Gigabyte K8NS AMD Sempron 2800+ Kupisz za jakies 350zl i Sempa pogonisz na 2.4ghz spokojnie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rcicho Opublikowano 25 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2007 Tylko że ten Gigabyte K8NS jest bez SATA2 :( Da mi w praktyce coś więcej płyta z SATA2 czy lepiej brać tego K8NS? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 25 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2007 Nie odczujesz większej różnicy między SATA1 i 2. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...