Spookie Opublikowano 25 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2007 (edytowane) Ostatnio za bardzo nie "siedzialem" w chlodzeniu AC a teraz cos mnie naszlo na zmiane coolerka CPU. Bylem prawie zdecydowane na Freezera 64 PRO ale widzialem przypadkowo znalazlem tescik Pentagram Freezone HP-100 AlCu. -> KLIK Tylo tam platforma testowa Intela, ja potrzebuje schlodzic Sema AM2; w niedalekiej przyslosci pewnie X2. Tak więc wybieram między tymi urządzeniami: Bramka nr 1 - Pentagram bramka nr 2 - Freezer 64 Pro Co polecacie :?: -oczywiscie rozwaze inne propozycje jezeli ktos ma jakis ciekawy pomysl :) btw. Na codzien mam procka calkiem sporo o/c to troszke wydziela ciepla tj z 1600MHz 1,35V@2800 MHz 1,5V Edytowane 25 Stycznia 2007 przez Spookie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neomagnet Opublikowano 25 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2007 Bierz pentagrama, jest wydajniejszy i mniejszy, a wentyl mozna bez problemu wymienic, a w freezerze to nie jest takie łatwe. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spookie Opublikowano 25 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2007 (edytowane) Ten Pentak troche drogi ale mam nadzieje ze to chlodzenie na kilka lat mi styknie, z drugiej strony freezer znacznie tanszy (moge miec uzywke) a ten pentak to 80 zl z przesylka, mozna gdzies taniej go kupic ? - na allegro srednio kosztuje i tak 75 zl lub wiecej ;/ Bierz pentagrama, jest wydajniejszy i mniejszy, a wentyl mozna bez problemu wymienic, a w freezerze to nie jest takie łatwe. :blink: A mi sie jakos wydaje ze ten Pentak jest wiekszy - ma wiekszy wetyl hmm Edytowane 25 Stycznia 2007 przez Spookie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ietas>> Opublikowano 25 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2007 Ja ze swojej strony moge polecic frezera 64 Pro jest za@@@@@@y Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neomagnet Opublikowano 25 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2007 :blink: A mi sie jakos wydaje ze ten Pentak jest wiekszy - ma wiekszy wetyl hmmCzytałem ze jest sporo mniejszy od freezera, ale jak freezera mozesz miec taniej to go bierz bo to tez bardzo dobre chłodzenie, wentyl na 5v jest całkiem cichy i w miare wydajny. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Labovsky Opublikowano 25 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2007 :blink: A mi sie jakos wydaje ze ten Pentak jest wiekszy - ma wiekszy wetyl hmmPentagram jest dużo mniejszy od Freezera. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JejoX Opublikowano 26 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2007 (edytowane) Bierz pentagrama, jest wydajniejszy i mniejszy, a wentyl mozna bez problemu wymienic, a w freezerze to nie jest takie łatwe. Wymiana wentylatora na Fanderze to jakieś 2 min roboty.Inna sprawa ze ta wymiana jest zbyteczna, ale jeśli ktoś chce miec Freezera z np.Fanderem to nie ma najmniejszego problemu. Ale o Freezerze to w topicu o nim..... Edytowane 26 Stycznia 2007 przez JejoX Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...