Skocz do zawartości
Spookie

Tanie I Ciche Pod Am2

Rekomendowane odpowiedzi

Ostatnio za bardzo nie "siedzialem" w chlodzeniu AC a teraz cos mnie naszlo na zmiane coolerka CPU.

Bylem prawie zdecydowane na Freezera 64 PRO ale widzialem przypadkowo znalazlem tescik Pentagram Freezone HP-100 AlCu. -> KLIK

Tylo tam platforma testowa Intela, ja potrzebuje schlodzic Sema AM2; w niedalekiej przyslosci pewnie X2.

Tak więc wybieram między tymi urządzeniami:

Bramka nr 1 - Pentagram

bramka nr 2 - Freezer 64 Pro

Co polecacie :?:

-oczywiscie rozwaze inne propozycje jezeli ktos ma jakis ciekawy pomysl :)

btw. Na codzien mam procka calkiem sporo o/c to troszke wydziela ciepla tj z 1600MHz 1,35V@2800 MHz 1,5V

Edytowane przez Spookie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ten Pentak troche drogi ale mam nadzieje ze to chlodzenie na kilka lat mi styknie, z drugiej strony freezer znacznie tanszy (moge miec uzywke) a ten pentak to 80 zl z przesylka, mozna gdzies taniej go kupic ? - na allegro srednio kosztuje i tak 75 zl lub wiecej ;/

Bierz pentagrama, jest wydajniejszy i mniejszy, a wentyl mozna bez problemu wymienic, a w freezerze to nie jest takie łatwe.

:blink: A mi sie jakos wydaje ze ten Pentak jest wiekszy - ma wiekszy wetyl hmm

Edytowane przez Spookie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

:blink: A mi sie jakos wydaje ze ten Pentak jest wiekszy - ma wiekszy wetyl hmm

Czytałem ze jest sporo mniejszy od freezera, ale jak freezera mozesz miec taniej to go bierz bo to tez bardzo dobre chłodzenie, wentyl na 5v jest całkiem cichy i w miare wydajny.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bierz pentagrama, jest wydajniejszy i mniejszy, a wentyl mozna bez problemu wymienic, a w freezerze to nie jest takie łatwe.

Wymiana wentylatora na Fanderze to jakieś 2 min roboty.Inna sprawa ze ta wymiana jest zbyteczna, ale jeśli ktoś chce miec Freezera z np.Fanderem to nie ma najmniejszego problemu.

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Ale o Freezerze to w topicu o nim.....

Edytowane przez JejoX

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi