ZONK000 OC Opublikowano 25 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2007 Witam szanowne grono Od pewnego czasu (4 miesiące) mam taki myk mianowicie: Każdy raz gdy po uruchomieniu komputerka włączę skanowanie pamięci i rejestru antywirusem wykrywane są dwa wpisy: Obiekt "grokster Spyware/Adware" został znaleziony w systemie plików! Podjęta akcja: Wpisy zostały usunięte. Obiekt "grokster Spyware/Adware" został znaleziony w systemie plików! Podjęta akcja: Wpisy zostały usunięte. Antywirus to: eScan AntiVirus Toolkit Utility (Ver 8.5.1) Dodam że po formacie dalej to samo Może ktoś z was spotkał się z czymś takim i mógłby mi powiedzieć co to za dziadostwo jest :rolleyes: bo nie wiem czy to coś nieszkodliwe czy jednak jest to coś zagrażającego i jak to usunąć :-P THX z góry i pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 25 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2007 Przeszukiwałeś system jakimś programem anty-adware?? Jeżeli one nic nie znajdą to radził bym zmienić program antywirusowy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
endo1 Opublikowano 25 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2007 No powyzszy sposob rowniez polecalbym na start, programik z serii Ad-Aware (oczywiscie po aktualizacji). Jezeli problem bedzie wystepowal, moze to byc wina zbyt wysokiego poziomu heurystyki (program antywirusowy wychwytuje kod upierdliwej aplikacji porownujac go do tych, ktore zawarte sa w jego bazie danych, duzo takich sytuacji wystepuja w aplikacja Win32, ktore wcale nie sa wirusami, addonami czy innymi spyware'ami). pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...