Gość Just4Fun Opublikowano 26 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2007 Według nieoficjalnych informacji serwisu Media2.pl, niektórzy dostawcy Internetu – zarówno lokalne firmy, jak i poważne sieci kablowe - w tym Vectra - rozpoczęły współpracę z Policją w celu ścigania osób ściągających nielegalnie filmy z Internetu. Dziennikarzom Media2.pl udało się dowiedzieć nieoficjalnie, że takie praktyki stosują już niektórzy usługodawcy Internetowi z całej Polski. Przygotowują, a następnie przekazują oni listy komputerów z numerami IP oraz konkretnymi danymi osób, które ściągały filmy m.in. przez programy p2p. Mówi się, że służby mundurowe już kilkukrotnie interweniowały we wskazanych mieszkaniach, gdzie na komputerach znajdowały się nielegalnie pobrane filmy. Wśród firm, która przekazywały Policji dane o abonentach, wymienia się telewizję kablową Vectra, oferującą usługę dostępu do Internetu VectraNet. Najbardziej zagrożone interwencją policjantów są te osoby, które ściągały największe ilości filmów, często na długo przed ich kinową premierą w Polsce. Media2.pl / filmweb.pl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pigmej Opublikowano 26 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2007 Kolejna nagonka... :mur: Pewnie konkurencja chce tą Vectre pogonić. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xacti Opublikowano 26 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2007 a ja mam pytanie.. jesli mam np film na plycie, ale plyta jest porysowana to czy po sciagnieciu identycznej wersji filmu jest to nie legalne? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pigmej Opublikowano 26 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2007 a ja mam pytanie.. jesli mam np film na plycie, ale plyta jest porysowana to czy po sciagnieciu identycznej wersji filmu jest to nie legalne?Zazwyczaj wolno Ci mieć jedną kopię właśnie celem ochrony oryginalnego nośnika. Zatem jeśli masz oryginalny film i płyta się porysowała to Możesz zrobić jego kopie z tej płyty, bądź np. z netu pobrać sobie ten film. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
el_gringo_dado Opublikowano 26 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2007 Coś mi tu nie pasuje? Oni sami z własnej, nieprzymuszonej woli dają policji te dane, mimo że nie mają nakazu tak? A gdzie tu ustawa o ochronie danych osobowych? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SKRYTOBOJCA Opublikowano 26 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2007 A w jaki sposob, dostawca kontroluje co sciagamy? Po nazwach plikow? :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xacti Opublikowano 26 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2007 @Pigmej dzieki ___ mi sie wydaje (moge sie myslic) ze to co sciagamy z ftp'a mozna sprawdzic, ale np torrenty lub p2p to nie ma szans na wykrycie (; Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilo23 Opublikowano 26 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2007 Oj nudzi im się i nie mają co robić tylko straszyć. :-P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xacti Opublikowano 26 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2007 @kamilo23 straszyc? przeciez legalni sie nie boja . (; Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djsilence Opublikowano 26 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2007 Policja potwierdziła, że nie robi nalotów na prywatne domy to trzeba było wymyślić nową historyjkę... ehhh Cała informacja jest bardzo ogólna i brzmi jak łańcuszek w gg. Ściema. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carson Opublikowano 26 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2007 troche to dziwne bo jesli naprawde uslugodawcy zawarli taka umowe z policja to szkodza sami sobie bo odstraszaja potencjalnych klientow skoro nazwy ich "firm" sa podawane. z drugiej strony zastanawia mnie fakt ze uslugodawca ma prawo szpiegowac swoich klientow co sciagaja z internetu. wg mnie to jest nienormalne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rxg Opublikowano 26 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2007 (edytowane) Kompletna bzdura. Umowa z policją :blink: Już widzę nowe etaty dla konfidentów :lol2: No i nakazy rewizji wystawione na podstawie informacji, że ktoś ściągnął 3GB danych jakieś tam- pewnie filmy Edytowane 26 Stycznia 2007 przez rxg Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Bio Opublikowano 26 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2007 @kamilo23 straszyc? przeciez legalni sie nie boja . (; rozsądni też :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PelzaK Opublikowano 26 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2007 Coś mi tu nie pasuje? Oni sami z własnej, nieprzymuszonej woli dają policji te dane, mimo że nie mają nakazu tak? A gdzie tu ustawa o ochronie danych osobowych?jeśli nie wiadomo o co chodzi.. chodzi o kasę... :) Ktoś na tym zarabia i to wystarczy :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DziubekR1 Opublikowano 26 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2007 (edytowane) Ogladalem ostatnio w TV jak sami policjanci wypowiadali sie na temat tej nagorki, ktora ostatnio trwa. Mowili, ze w moze kilka razy w swojej karierze weszli do prywatnego mieszkania i to majac naprawde mocne dowody i nie rozumieja tych wszystkich artykulow, bo sami do zadnego mieszkania sie nie wybieraja. Edytowane 26 Stycznia 2007 przez DziubekR1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KrOOliK89 Opublikowano 26 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2007 Ogladalem ostatnio w TV jak sami policjanci wypowiadali sie na temat tej nagorki, ktora ostatnio trwa. Mowili, ze w moze kilka razy w swojej karierze weszli do prywatnego mieszkania i to majac naprawde mocne dowody i nie rozumieja tych wszystkich artykulow, bo sami do zadnego mieszkania sie nie wybieraja. nom tak może być, nastraszą, nastraszą, część ludzi przejdzie na darmówk, inni kupią oryginały, a wszystko będzie plotką (ale tych przecinków nawaliłem :lol: ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SKRYTOBOJCA Opublikowano 26 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2007 Z roku na rok te same historie, ja sie juz przyzwyczailem :) "Według nieoficjalnych informacji serwisu Media2.pl, niektórzy dostawcy Internetu" Taakkk... Wedlug nieoficjalnych informacji nieoficjalnego informatora z nieoficjalnych zrodel... itd. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szuwar Opublikowano 26 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2007 Niedawno gościowi ode mnie ze szkoły zarekwirowali kompa, ( przyszła policja z nakazem i zabrała komputer...) nie rozmawiałem z nim osobiście ale miał siedzieć na emule i wcale tak dużo nie ssać... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 27 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2007 Pewnie jakbys go przycisnal to by wyszlo, ze albo buja, albo znowu sprawdzali wszystkich klientow sklepu lub cos w tym stylu ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cloperflake Opublikowano 27 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2007 (edytowane) Jesli rekwiruja kompa to napewno nie za siedzenie na emule (twoj kumpel chcialbyc PRO miec swoje 5 minut w towarzystwie i buja), ostatnio w Czestochowie kilkoro dzieciakow stracilo kompy powod podrabiali legitymacje szkolne, takze pewien ksiadz oskarzony o gwalt , jakis zlodziej tutaj policja wyniosla mu pol mieszkania :) (nikt nie wie co skradzione a co jego. Reasumujac jesli masz jakies powazne przestepstwo to bardzo prawdopodobne ze raczej stracisz kompa , gwarantuje ze ewentualna grzywna za pirackiego windowsa bedzie twoim najmniejszym zmartwieniem. Jakby jednak byly takie "kontrole" to takim osoba mowi sie na dzien dobry .spie[autocenzura!]aj. a jakby sie uparli i mieli nakaz ze szczegolowym powodem czego chca to pokaz im gdzie jest dysk twardy i za drzwi z nimi - tlumaczyc bedziesz sie przed sadem. Edytowane 27 Stycznia 2007 przez Cloperflake Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
niko2003 Opublikowano 27 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2007 Ja bym proponował zamykanie takich tematów i to jak najbszyciej. "nieoficjalne źródłą podają, że Adam Małysz chodzi z Paris Hilton. To jest tak absurdalne co ten news. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kain Opublikowano 30 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2007 niko serio? Juz lece dac sobie tego niusa na opis w GG :lol: Naprawde dziwi mnie ze ludzie sie przejmuja takimi bzdurami :| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-talib- Opublikowano 30 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2007 (edytowane) Kumpel miał fart ,że nie chciało mu się wstać rano i drzwi otworzyć...potem widział swojego sąsiada zamulonego jak na klatce palił szluga i sie dowiedział,że otworzył jakiemuś czpieniowi i zza rogu mu na chate wparowali ,zabezpieczyli blaszaka i wzieli wszystkie dyski... To już któraś tam osoba która wpadła będąc klientem znanego dostawcy neta w... Edytowane 30 Stycznia 2007 przez -talib- Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
greg505 Opublikowano 31 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2007 a świstak siedzi i zawija..... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilo23 Opublikowano 31 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2007 ..... albo go posadzili :razz: Skończcie z tymi pierdółkami :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 31 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2007 Zastanawiam sie czy nie zaczac wlepiac % za rozpuszczanie takich bredni... :| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
greg505 Opublikowano 31 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2007 takie tematy powinny byc zamykane na 'dzien dobry' ktos od kogos uslyszal....... a pozniej spam spam spam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bryken Opublikowano 31 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2007 wczoraj do mnie ciocia dzwoni przerazona ze kolezanka kolezanki widziala jak policjanci ble ble ble zbesztalem ciocie za to ze wierzy w takie bzdury Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...