Skocz do zawartości
kbzium

Błędy (chwilowo Dziwny Brak Niektórych Dźwięków)

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Ostatnio dokupiłem 512 mb pamieci i obstadziłem w dual, tak, że mam łączenie 1024mb pamięci. Niestety, zaczęły się dziać dziwne rzeczy. Dodam, że pamięć jest podkręcona z 400 do 431MHz i cl2,5.... Każdy powiedziłby odkręć pamięć. Ale testowałem wszystkimi testami pamieci (memtest itp) i nie ma błędów! (testowałem góra 2 godziny). W grach błędy pojawiają się po ok. 10-15minutach gry, albo nawet i wcześniej.

W f.e.a.r. znika dźwięk strzałów....

W coh znikają obiekty (migają budynki, ziemia staje się czarna itp)

W końcu w testach pojawiają się dziwne ślady myszki (mówię tutaj o testach "zza" windowsa)

W windowsie sporadycznie pojawiają się jakieś błędy typu pamiec nie może byc read ale, choć mam włączoną usługę raportowania i tak wyskakuje samo okienko....

Co jest przyczyną? Pytam się, gdyż zastanawiam się czy to nie wina zepsutego systemu (win xp)...wymieniłem kartę graficzną, teraz dodałem pamięć i nie reinstalowałem systemu.

Wyprzedzając pytania. Karta graficzna owszem podkręcona, ale to nie jej wina. Artów nie miała i testowana np. ati tray tools nie wykrywa artów.

Proszę o pomoc i pozdrawiam!

proc: celeron d 320

płyta: asrock p4v88+

pamięć: 2 x kingston value ram standard 512mb cl3 ddr 400

Edytowane przez zezal

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi