kbzium Opublikowano 26 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2007 (edytowane) Witam, Ostatnio dokupiłem 512 mb pamieci i obstadziłem w dual, tak, że mam łączenie 1024mb pamięci. Niestety, zaczęły się dziać dziwne rzeczy. Dodam, że pamięć jest podkręcona z 400 do 431MHz i cl2,5.... Każdy powiedziłby odkręć pamięć. Ale testowałem wszystkimi testami pamieci (memtest itp) i nie ma błędów! (testowałem góra 2 godziny). W grach błędy pojawiają się po ok. 10-15minutach gry, albo nawet i wcześniej. W f.e.a.r. znika dźwięk strzałów.... W coh znikają obiekty (migają budynki, ziemia staje się czarna itp) W końcu w testach pojawiają się dziwne ślady myszki (mówię tutaj o testach "zza" windowsa) W windowsie sporadycznie pojawiają się jakieś błędy typu pamiec nie może byc read ale, choć mam włączoną usługę raportowania i tak wyskakuje samo okienko.... Co jest przyczyną? Pytam się, gdyż zastanawiam się czy to nie wina zepsutego systemu (win xp)...wymieniłem kartę graficzną, teraz dodałem pamięć i nie reinstalowałem systemu. Wyprzedzając pytania. Karta graficzna owszem podkręcona, ale to nie jej wina. Artów nie miała i testowana np. ati tray tools nie wykrywa artów. Proszę o pomoc i pozdrawiam! proc: celeron d 320 płyta: asrock p4v88+ pamięć: 2 x kingston value ram standard 512mb cl3 ddr 400 Edytowane 26 Stycznia 2007 przez zezal Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...