Skocz do zawartości
yamaykee

System Nie Startuje

Rekomendowane odpowiedzi

od jakiegoś czasu cierpię na następujacy problem: przy włączeniu komputera, dochodzi do paska ładowania windows i po nim, kiedy powinien pojawić się napis "zapraszamy" zostaje czarny ekran i tyle - nic nie da się już zrobić. i mogę tak robic w kółko.

Najlepsze jest to, że wystarczy uruchomić kompa w trybie awaryjnym, zrestartować i wszystko będzie cacy.

jakieś pomysły co może być problemem?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To samo miałem gdy podpiąłem monitor LCD, po tym jak używałem CRT. Nie pomagało przeinstalowywanie sterowników od grafy. Wejście w trybie VGA, i ponowne uruchomienie rozwiązało problem. Ale nie do końca, może to też wina kabla D-sub z którym łącze monitor, a nie DVI. Sam nie wiem, bo w oknach właściwości brak rozdziałki nominalnej 1280x1024. Czasami co jakiś czas zatrzymuje się ładowanie systemu tak jak u Ciebie. Może poszukaj sterowników do monitora, jeśli nie masz zainstalowanych.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Taaa ja tez myślę że to uwalone stery od grafy, miałem takie historie na XP jak są dużo kombinowało z przerabianiem grafy (wgrywanie różnych biosów i zmienianie sterów) w końcu coś w nim pękło i odmówił współpracy, a Ubuntu się ładnie ładował.

Niestety pomógł dopiero format.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To samo miałem gdy podpiąłem monitor LCD, po tym jak używałem CRT. Nie pomagało przeinstalowywanie sterowników od grafy. Wejście w trybie VGA, i ponowne uruchomienie rozwiązało problem. Ale nie do końca, może to też wina kabla D-sub z którym łącze monitor, a nie DVI. Sam nie wiem, bo w oknach właściwości brak rozdziałki nominalnej 1280x1024. Czasami co jakiś czas zatrzymuje się ładowanie systemu tak jak u Ciebie. Może poszukaj sterowników do monitora, jeśli nie masz zainstalowanych.

to ciekawe bo ja wlasnie niedawno przesiadłem sie z crt na lcd :blink:

sterowniki do grafy najnowsze, stery do monitora zainstalowane, kabelek (d-sub) jest oryginalny iiyamy i wyglada na porzadny. na dniach powinienem dostac kabel dvi, zobacze czy cos sie zmieni,

może rzeczywiście to coś z rozdzielczością - natywna 1680x1050

co do O/C to system jest stabilny na 100% mam te ustawienia od dawna i zero problemow ze zwisami

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi