ZbylR Opublikowano 26 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2007 Z różnych modeli około 20-calowych najbardziej przypadły mi do gustu dwa modele jak w temacie. Proszę o wypowiedzi, który Wy byście wybrali i dlaczego. Ja potrzebuję do użytku domowego (net, praca, zdjęcia, ich obróbka, filmy) oraz do gier. Jestem miłośnikiem BF2 i chciałbym by monitor nie sprawił mi brzydkiej niespodzianki podczas gry (smużenie, opóźnienie itepe). A może macie inny dobry model do zaproponowania? Z góry dziękuję. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
The Dino Opublikowano 26 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2007 Jestem posiadaczem NECa, do tego z Iyamą nie miałem do czynienia, więc można dyskutować o moim obiektywizmie :wink: , ale przedstawię swoje: - Iyama nie jest panoramą, więc w mojej opinii dużo, dużo słabsza jeśli chodzi o zastosowania typu filmy (większość i tak ma proporcje 16:9) i gier, gdzie panorama też dużo daje (szczególnie takich jak BF2 :) , chociaż osobiście nie grałem), - oba są na matrycy IPS, główna wada tej matrycy w porównaniu do innych matryc to słaby czas reakcji. Jednak matryca w NECu jest chyba jedną z najszybszych, smużenia po prostu nie ma, co do Iyamy, czas podawany przez producenta jest niezły, ale..., to tylko wartość producenta, - NEC ma szybę, poza ogromnymi (w moje opinii) zaletami tego rozwiązania, ma ono także wady ("działa" jak lustro). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...