kuchara84 Opublikowano 26 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2007 Mam spory dylemat przy wyborze dobrej i przede wszystkim taniej w eksploatacji drukarki atramentowej Chodzi o wydruki glownie tekstu i czasami jakis obrazkow. Zastanawiam sie juz ostatecznie miedzy tymi dwopma modelami: Canon iP4300 link: http://www.znak.pl/index.php?cid=52&sc...CanIP4300+Pixma HP DeskJet 5940 link: http://www.znak.pl/index.php?cid=52&sc...aHP5940+DeskJet Canon ma wiecej opcji i mozliwosci no i jest duzo tanszy w eksploatacji, poza tym druk dwustronny i nadruk na CD oraz lepsze oprogramowanie i wiecej dodatkow. HP jest ponoc niezawodny ale drogi w eksploatacji jesli chodzi o oryginalne wklady, ale tusze do samodzielnego uzupelnienia sa tanie. Mam wiec takie pytanka: 1. Czy glowice w Canonach czesto sie psuja ?? 2. Czy w HP w przypadku napelniania wkladow podrobkami czy grozi ryzyko uszkodzenia glowicy i czy co kilka uzupelnien trzeba kupic oryginalne kartdridze ? 3. Czy lepiej kupic HP i bawic sie w napelnianie (strzykawki ble ! chyba ze napelnianie w sklepie specjalistycznym) lub kupic Canona i wymieniac kartdridze? 4. Ktora z tych drukarek polecacie ?? Dzieki wielki za info :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ludi Opublikowano 27 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2007 Dołączam się do prośby kolegi, podobno Canon 4300 wygrał w teście KŚ ??? ale jak tam zamienniki ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuchara84 Opublikowano 27 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2007 Ja juz raczej sie zdecydowalem na Canona iP4300. Bardzo dobra drukarka i do tego naprawde tania w eksploatacji. Nawet taniej wyjdzie kupic po kilku latach nowa glowice (odpukac :P) niz kupowac tusze do tego HP-ka. Wszystko przeliczylem :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ludi Opublikowano 28 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2007 Jeszcze małe pytanko bo nie mogę doczytać w opisie tego Canona 4300 czy można drukować wizytówki czyli chodzi mi tu o to,że papier specjalny wtedy trzeba??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuchara84 Opublikowano 28 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2007 Ludi jesli chcesz miec porzadne wizytowki to powinienes kupic odpowiedni papier (sztywny) a co do drukarki to na pewno sobie poradzi z ich wydrukiem bo drukuje na niemal wszelkich formatach papieru. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...