Rosio Opublikowano 14 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2003 ostatnio zmienilem proca z palomino na t-breda i zauwazylem dziwna rzecz ze ten ostatni jest tak jakby mniej wydajny 8O :? palomino 10.5x166 i wynik 8600 3dmarkow t-bred 12,5x166 i wynik 8850 3dmarkow co jest?? ustawienia w biosie niby takie same, czyzby dla tej grafy proc 2ghz to max, ktory moze z niej wycisnac ostatnie soki :? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
crategus Opublikowano 14 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2003 3dmark jest uzalezniony od samej grafy, zmiana procka chyba na wynik zbytnio nie wplywa- tzn wplywa ale minimalnie (imho). zapusc i porownaj pcmarka czy jakto tam sie zwie ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lagier Opublikowano 14 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2003 3dmark jest uzalezniony od samej grafy, zmiana procka chyba na wynik zbytnio nie wplywa- tzn wplywa ale minimalnie (imho). zapusc i porownaj pcmarka czy jakto tam sie zwie ;) co ty opowiadasz 8O 3dmark to wlasnie program ktory najbardziej wykorzystuje grafe i procek!! Rosio cos musisz miec nie tak bo u mnie wynik podskoczyl o okolo 2k tyle tylko ze u mnie proc chodzi na 2400+ (166x12) a nie na 2600+ Moja rada to moze reinstalnij system format jest dobry na wszystko ;) :lol: :D pozdrav Lagier Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FumFel_20 Opublikowano 14 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2003 Lagier, mi też w w 3dmarku 2001 se winik podskoczył o tyle samo dokłądnie co Rosio.Też nie resintalowałem systemu z przesiadki z XP 2000+ 0.18um.Czyli format załatwi sprawe?A jak instalowałeś na nowo system to najpierw na standardowych ustawieniach proca czy odrazu na 166x12? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lagier Opublikowano 14 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2003 odrazu na 166x12. Czasami jest tak ze jak masz dlugo system to jest on "zafajdany" a jak jeszcze zmienisz cos w sprzecie to format jest nawet wskazany juz nie raz mi sie to potwierdzilo :) pozdrav Lagier Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
crategus Opublikowano 14 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2003 3dmark jest uzalezniony od samej grafy, zmiana procka chyba na wynik zbytnio nie wplywa- tzn wplywa ale minimalnie (imho). zapusc i porownaj pcmarka czy jakto tam sie zwie ;) co ty opowiadasz 8O 3dmark to wlasnie program ktory najbardziej wykorzystuje grafe i procek!! Rosio cos musisz miec nie tak bo u mnie wynik podskoczyl o okolo 2k tyle tylko ze u mnie proc chodzi na 2400+ (166x12) a nie na 2600+ Moja rada to moze reinstalnij system format jest dobry na wszystko ;) :lol: :D pozdrav Lagier nie mowie ze wogole nie zalezy (wynik 3dmarka) od procka, tylko ze glownie zalezy od grafy i minimalnie od procka (pod warunkiem, ze procek wogole nie jest zabytkiem w stos. do karty)... u mnie np zmiana (o/c) tbreda z 1700+ na 2400+ rzutuje jakimis 400 pkt w 3dmarku... zato zmiana o 50Mhz core/mem na radku to juz wzrost o ponad 1k... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lagier Opublikowano 14 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2003 3dmark jest uzalezniony od samej grafy, zmiana procka chyba na wynik zbytnio nie wplywa- tzn wplywa ale minimalnie (imho). zapusc i porownaj pcmarka czy jakto tam sie zwie ;) co ty opowiadasz 8O 3dmark to wlasnie program ktory najbardziej wykorzystuje grafe i procek!! Rosio cos musisz miec nie tak bo u mnie wynik podskoczyl o okolo 2k tyle tylko ze u mnie proc chodzi na 2400+ (166x12) a nie na 2600+ Moja rada to moze reinstalnij system format jest dobry na wszystko ;) :lol: :D pozdrav Lagier nie mowie ze wogole nie zalezy (wynik 3dmarka) od procka, tylko ze glownie zalezy od grafy i minimalnie od procka (pod warunkiem, ze procek wogole nie jest zabytkiem w stos. do karty)... u mnie np zmiana (o/c) tbreda z 1700+ na 2400+ rzutuje jakimis 400 pkt w 3dmarku... zato zmiana o 50Mhz core/mem na radku to juz wzrost o ponad 1k... a to jest dopiero dziwne ze u mnie zmiana czestotliwosci proca z 1700+ na 2400+ (nie mowie juz o 2600+) daje 2000 pkt w 3dmarku 2001SE. A wracajac do tematu 3dmark bardzo wykorzystuje proca i grafe jest to jedna z aplikacji mocno obciazajacych system kiedy krecisz proca czesto dla sprawdzenia stabilnosci zapuszczasz 3dmarka jakby nie wykorzystywal procesora po co by sie to robilo. druga sprawa to temp. proca spojrz na temp. cpu przed zapuszczeniem 3dmarka i po jego ukonczeniu dlaczego jest wyzsza? bo procek dostaje po d u p i e w tej aplikacji. Poczytaj troche na temat 3dmarka jak mi nie wierzysz a sie przekonasz ze mam racje. A wracajac jeszcze do twojej wypowiedzi jesli twierdzisz iz w 3dmarku wykorzystywana jest glownie grafa to w takim razie w grach 3d tez liczy sie tylko grafa? 8O pozdrav Lagier Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rosio Opublikowano 15 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2003 odrazu na 166x12. Czasami jest tak ze jak masz dlugo system to jest on "zafajdany" a jak jeszcze zmienisz cos w sprzecie to format jest nawet wskazany juz nie raz mi sie to potwierdzilo :) pozdrav Lagier format? hmm nie sadze bo jakies 3 tyg temu robilem format po zmianie mobo z msi na abita takze system jest stosunkowo nowy i nie sadze zeby system mial cos do procka choc moze sie i myle :? , zainstalowalem za to od nowa 4in1 ale nic nie dalo :( teraz powazie mysle o tym ze grafa po prostu sie konczy przy takim procu bo jak podkrece troche grafe to wynik idzie sporo do gory :? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lagier Opublikowano 15 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2003 o cholewcia przeciez ty masz GF3 sorki nie spojrzalem myslalem ze masz GF4 tixxxx wiec twoja teza niestety musi sie byc prawdziwa :evil: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaV[666] Opublikowano 16 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2003 No taka smutna prawda ,karta jush jest waskim gardlem,mi wyniki naprawde rosly mocno do 1.85ghz potem jush coraz wolniej,maly skok daje jeshcze tylko podniesienie FSB,zreshta GF4 ti4200 tesh sie zaczyna konczyc przy procu powyzej 2ghz.. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lagier Opublikowano 16 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2003 oj niestety RAV[666] prawde mowisz :evil: :evil: ale w sumie to narazie nie ma sie czym przejmowac bo jakistam :D zapas mocy :twisted: jest :D :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...