hary Opublikowano 3 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2007 A tak to masz taki piecyk :]Nie piecyk tylko termos :P A każdy dodatkowy otwór jest dodatkowym źródłem dźwięku. ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slow Opublikowano 4 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2007 (edytowane) @slow Ze swojej strony polecałbym zrobić otwór z tyłu na wysokości procesora, albo na suficie. Wtedy gorące powietrze miałoby gdzie uciekać... A tak to masz taki piecyk :] oj przeciez napisalem post wyzej, ze zrobilem wlasnie taki otworek w grzbiecie ;) Spowodowalo to bardzo niewielki spadek temperatur oraz bardzo szybki powrot do temperatur IDLE'owych. Dzisiaj (jesli z uwagi na niedziele, nie zlinczuja mnie sasiedzi) mam zamiar wyciac jeszcze podobny otworek w spodzie obudowy. Jesli nie bedzie mialo to wiekszego wplywu na temperature.. moze chce ktos kupic fajnego Dragona ;) Nie piecyk tylko termos :P A każdy dodatkowy otwór jest dodatkowym źródłem dźwięku. ;] Problemem jak zawsze sa dyski, wentylatory mozna zwolnic naprawde do granicy slyszalnosci. nawet z 10cm. Jednak na popularyzacje (spadek cen) dyskow opartych o pamieci flash, przyjdzie nam jeszcze troche poczekac. ======= UPDATE Dzira na dole wycieta, tego brakowalo. Temperatury ulegly znacznej poprawie .. tylko czy w tym wszystkim chodzi o temperature czy cisze.. KONFIG: e6300@2.45GHz 1.2v, x1800gto core: 650, 1.2v mem:650, 2.0v METODA: Orthos blend, SuperPi 32M, AtiTool Scan For Artifacts, IDLE: CPU: 30C core1:45C core2:44C GPU: 47C STRES: CPU: 40C core1:57C core2:56C GPU: 66C Edytowane 4 Lutego 2007 przez Slow Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Quintrix Opublikowano 4 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2007 Może zapodasz jakieś foti? :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanc Opublikowano 4 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2007 Foty są na 1 stronie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slow Opublikowano 4 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2007 Foty są na 1 stronie... Nie no na tyle pisania jedna fotka to za malo, mialy byc wczoraj ale zaczalem sie z tym bawic, zaraz skoncze i zaprezentuje wyniki :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrKleiner Opublikowano 4 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2007 Czekam na te fotki z niecierpliwością :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Quintrix Opublikowano 5 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2007 I co z tymi fotkami Panie Slow? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slow Opublikowano 5 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2007 I co z tymi fotkami Panie Slow? Wczoraj doslownie przed nosem zamkneli mi Praktikera (tzn. ochroniarz mnie juz nie wpuscil). Dzisiaj uzupelnilem brakujacy element w Castoramie ale dosc tego gadania, bo w tym czasie zrobilbym juz 2 fotki ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrKleiner Opublikowano 5 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2007 Ehh, ale dziś jeszcze będą? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slow Opublikowano 5 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2007 Ehh, ale dziś jeszcze będą? Jeszcze dzis czyli przed polnoca, przepraszam wszystkich oczekujacych na fotki, ze dopiero teraz je wrzucam. Jutro zrobie jeszcze pare przy lepszym oswietleniu. Przy obecnym chromowane kratki wyszly bardzo nienaturalnie.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strongmen Opublikowano 5 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2007 calkiem Fajno ci to wyszlo ;-) zrob jeszce wiecej fotek z blizszej perspektywy pod roznymi katami :-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrKleiner Opublikowano 6 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2007 Slow porządek w obudowie to masz wzorowy :-) bardzo ładne :-) szkoda że niema niższych temp. Ale chłodzenie wodne + taki porządek w budzie to było by coś ;-) maty dodają uroku :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Labovsky Opublikowano 6 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2007 (edytowane) Drogi kolego Slow, chciałbym wyrazić najgłębsze uznanie dla wspaniałego pomysłu i wydanych pieniędzy. Cieszę się, że nie jestem osamotniony w tym jakże odmiennym od najpopularniejszego trendu zakupu chłodzenia komputera - "byle cena uzasadniała wydajność... i ani złotówki więcej!". :) Chciałbym zatem Tobie, drogi kolego Slow, zaproponować powołanie do życia klubu miłośników chłodzenia Thermalright... w ramach przeciwwagi dla wszędobylskiego Scythe Ninja/Infinity ;) W ramach prezentacji własnego zestawu, a zatem uwiarygodnienia własnej osoby, pozwolę sobie na kilku (może nieco więcej) fotkach, zaprezentować własny zestaw zapakowany w karoserię mojej domowej "Alfy Romeo" handlowo nazwanej Asus Vento 3600 :rolleyes: Jeśli uznasz Slow, że to winno znaleźć się w innym wątku jednak, to daj znać, a pomęczę jakiegoś moderatora. Ale skoro temat zaczyna się od słowa "Thermalright" to pozwoliłem sobie tutaj: Najpierw kilka fotek "Alfy" z zewnątrz: 2485788[/snapback] Do tych Thermalrightow powinni ci dac czapke, albo conajmniej T-shirt reklamowy.Jakby co, to ja jestem zainteresowany :lol2: Naklejki są faktycznie mocno tandetne :( btw jak bys okreslil roznice wydajnosci Infinity i Tego Hr01 ? Wydaje mi sie, ze model Infinity zostal stworzony do bardziej wymagajacyc prockow (napiecie kolo 1.5v, >3GHz) i przy takim CPU HR-01 pewnie by wymiekl ;)HR-01 to konkurent Ninjy - odpowiednikiem Infinity jest Ultra120. Miałem wcześniej HR-01, ale niestety już na moim Toledo nie dawał rady przy napięciu 1.55V - musiałem zmienić na Ultrę120. Pozdrawiam serdecznie i dziękuję za uwagę!! :) Edytowane 6 Lutego 2007 przez Labovsky Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Imperator Kret Opublikowano 6 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2007 Slow, bardzo ciekawie wyglądają te kratki wentylacyjne :) Będziesz jeszcze kombinować w celu zmniejszenia liczby wentylatorów czy zostawiasz? Pozbyłeś się Silverstone Acoustic Cover czy tylko na zdjęciach tego nie widać? Labovsky, mógłbyś wywalić tego posta do nowego tematu, bo z obudową Slow nie ma to nic wspólnego - zarówno estetycznie(moim skromnym zdaniem ta Twoja Alfa to najbrzydsza obudowa jaką widziałem) jak i w kwestii wyciszenia bynajmniej projektowi High Riser nie dorównuje. Po co mieszać dwie obudowy w jednym temacie w dodatku nie mające nic wspólnego oprócz chłodzenia? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 6 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2007 ' date=' 6 lut 2007, 16:30' post='2499180'] (moim skromnym zdaniem ta Twoja Alfa to najbrzydsza obudowa jaką widziałem) Heh, coś w tym jest, jak dla mnie paskudztwo , ale to nie nam ma się podobać tylko temu co ją dzień w dzień widzi ;] ' date=' 6 lut 2007, 16:30' post='2499180'] ...jak i w kwestii wyciszenia bynajmniej projektowi High Riser nie dorównuje. Oj ani troche :) Imo to w nowym temace powinno być bo wiele wspólnego z tym to nie ma, poza TR. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MS3 Opublikowano 6 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2007 (edytowane) ' date=' 6 lut 2007, 15:30' post='2499180'] Labovsky, mógłbyś wywalić tego posta do nowego tematu, bo z obudową Slow nie ma to nic wspólnego - zarówno estetycznie(moim skromnym zdaniem ta Twoja Alfa to najbrzydsza obudowa jaką widziałem) jak i w kwestii wyciszenia bynajmniej projektowi High Riser nie dorównuje. Po co mieszać dwie obudowy w jednym temacie w dodatku nie mające nic wspólnego oprócz chłodzenia? Wiesz jesli ktos porownuje estetyke wygladu fantastycznego Asus'a Vento 3600 do tego "szaro burego klocowatego czegos" (Chieftec Dragon Midi), to cos z nim nie tak :mur: , mnie osobiscie obudowa kolegi Slow w zaden sposob nie powalila (poza zastosowanym chlodzeniem, a mianowicie ciszy uzykanej dzieki fanom Noctuy), poniewaz produkty Chifttec'a nigdy nie grzeszyly ciekawa stylistyka, a same maty zastosowane nie sa niczym szczegolnym. @Labovsky bardzo fajny projekt...domyslam sie ze uzyskales perfekcyjna cyrkulacje powietrza w tej obudowie... ...gdyby jeszcze cale podswietlanie z niebieskiego wymienic na czerwone...bylaby to "prawdziwa Alfa" Edytowane 6 Lutego 2007 przez MS3 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Imperator Kret Opublikowano 6 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2007 Gdzie w tym Asusie jest estetyka że tak spytam? Toż to wygląda jak jakiś odkurzacz... jeszcze z tym "modowaniem" to już wogóle bym tego nawet do domu nie wpuścił. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MS3 Opublikowano 6 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2007 @Puma[JFK] ...wiesz o gustach sie nie dyskutuje to raz Ty nazwales tego Asus'a "odkurzaczem", ja moge nazwac tego Chiftec'a "lodowka" i to z ocieplaniem (co zreszta jest dosc dziwne w urzadzeniu ktore ma z zalozenia chlodzic). I w ten sposob oba wedle gustu mozna uznac za produkty AGD :wink: Dla mnie osobiscie wentylacja jaka zapewnia Vento jest wystarczajacym powodem, aby uznac ta obudowe za ciekawa...ja przekladam wydajnosc i cyrkulacje powietrza nad ultra quiet projekty... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Labovsky Opublikowano 6 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2007 (edytowane) Witam! W związku z prośbami założyłem dla swojego wątku oddzielny temat. Przepraszam kolegów, którzy z mojego powodu musieli tak bardzo cierpieć ;) Słówko tylko o estetyce - niektórzy wolą wygląd Volkswagena od Alfy Romeo. O gustach się w końcu nie dyskutuje, ale w ich przypadku jedynie wiara utrzymuje we mnie przeświadczenie, że mają oni jakikolwiek gust :P Dla mnie dopiero Asus Vento wygląda jak obudowa - pozostałe przy niej to jak pudła po bombkach... ale to mój gust hihi, więc bez urazy Slow i wszyscy inni :wink: Pozdrawiam Edytowane 6 Lutego 2007 przez Labovsky Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slow Opublikowano 6 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2007 Drogi kolego Slow, chciałbym wyrazić najgłębsze uznanie dla wspaniałego pomysłu i wydanych pieniędzy. Cieszę się, że nie jestem osamotniony w tym jakże odmiennym od najpopularniejszego trendu zakupu chłodzenia komputera - "byle cena uzasadniała wydajność... i ani złotówki więcej!". :) Chciałbym zatem Tobie, drogi kolego Slow, zaproponować powołanie do życia klubu miłośników chłodzenia Thermalright... w ramach przeciwwagi dla wszędobylskiego Scythe Ninja/Infinity ;) W ramach prezentacji własnego zestawu, a zatem uwiarygodnienia własnej osoby, pozwolę sobie na kilku (może nieco więcej) fotkach, zaprezentować własny zestaw zapakowany w karoserię mojej domowej "Alfy Romeo" handlowo nazwanej Asus Vento 3600 :rolleyes: Jeśli uznasz Slow, że to winno znaleźć się w innym wątku jednak, to daj znać, a pomęczę jakiegoś moderatora. Ale skoro temat zaczyna się od słowa "Thermalright" to pozwoliłem sobie tutaj: Naklejki są faktycznie mocno tandetne :( HR-01 to konkurent Ninjy - odpowiednikiem Infinity jest Ultra120. Miałem wcześniej HR-01, ale niestety już na moim Toledo nie dawał rady przy napięciu 1.55V - musiałem zmienić na Ultrę120. Pozdrawiam serdecznie i dziękuję za uwagę!! :) Dziekuje ;) Wlasnie powolalismy, zdaje sie 2 osobowy, klub milosnikow chlodzenia firmy Thermalright ;) Odnosnie Twojej prezentacji, wyslalem PMke ' date=' 6 lut 2007, 16:30' post='2499180'] Slow, bardzo ciekawie wyglądają te kratki wentylacyjne :) Będziesz jeszcze kombinować w celu zmniejszenia liczby wentylatorów czy zostawiasz? Pozbyłeś się Silverstone Acoustic Cover czy tylko na zdjęciach tego nie widać? Kombinuje, ...tylko ten tunel Thermalrighta taki brzydki ;) Silverstone'a zdemontowalem, gdyz zasilacz Chieftec'a nie wydaje tak glosnych odglosow elektroniki jak wczesniejszy Tagan czy Tacens. Wlasnie testuje jego wplyw na temperature. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Labovsky Opublikowano 6 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2007 (edytowane) Dziekuje ;) Wlasnie powolalismy, zdaje sie 2 osobowy, klub milosnikow chlodzenia firmy Thermalright ;) Już piszę statut... Kombinuje, ...tylko ten tunel Thermalrighta taki brzydki ;)... i już złamałeś pierwszy punkt :lol2: :wink: Pozdrawiam i dzięki za PW! P.S. Klub chyba jednak powstanie - trzeba dać odpór zalewowi coolerów Scythe! Musi być w końcu jakaś elita B-) Edytowane 6 Lutego 2007 przez Labovsky Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slow Opublikowano 6 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2007 Już piszę statut... ... i już złamałeś pierwszy punkt :lol2: :wink: Pozdrawiam i dzięki za PW! P.S. Klub chyba jednak powstanie - trzeba dać odpór zalewowi coolerów Scythe! Musi być w końcu jakaś elita B-) Brzydki ale i tak kupie :razz: Ja juz stawilem opor czego dowod dalem, sprzedając 3 tygodniowe Infinity (zreszta pomogles mi w decyzji) a wczesniej Ninje ;) btw. troche jeszcze dzisiaj namieszalem w budzie, dremelek poszedl znow w ruch ;) Efekty jutro. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Veilroth Opublikowano 6 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2007 dyski sobie usmażysz i tak się to skończy ;p a tak poważnie to trzymam kciuki bo czuć że masz pie****ca na punkcie ciszy - witaj w klubie :wink: a jak dołożysz do tego znośne temperatury to kupię Ci lizaka :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slow Opublikowano 7 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2007 dyski sobie usmażysz i tak się to skończy ;p a tak poważnie to trzymam kciuki bo czuć że masz pie****ca na punkcie ciszy - witaj w klubie :wink: a jak dołożysz do tego znośne temperatury to kupię Ci lizaka :lol: Dyski pracuja w wysokich temperaturach (~50C-60C) juz pol roku i nic im nie jest, w razie czego oddam na gwarancje ;) W klubie jestem juz odkad mialem WC, chociaz jak czytam moje stare posty gdzie uzywalem slow "nieslyszalny" lub "bezglosny" to tylko sie smije ;) Co znaczy znosne temperatury ? :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Veilroth Opublikowano 7 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2007 Co znaczy znosne temperatury ? :> znaczy takie że bez ryzyka możesz zostawić komp włączony na noc - a rano nie zastajesz płonących zgliszczy ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slow Opublikowano 7 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2007 znaczy takie że bez ryzyka możesz zostawić komp włączony na noc - a rano nie zastajesz płonących zgliszczy ;] W takim razie dawaj lizaka :D Moge na noc zapuscic Orthos'a + AtiTool'a. Jestem pewien, ze rano bedzie wszystko ok ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrKleiner Opublikowano 7 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2007 @Slow kiedy więcej fotek? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slow Opublikowano 7 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2007 @Slow kiedy więcej fotek? Sporo dzis zrobilem, chociaz pewnie niewiele da sie zauwazyc. Jutro przyjdzie Thermalright Fan Duct HR-01 (dziekuje ekipie Silent-Pc za blyskawiczna wysylke) zrobie fotki i wrzuce. Dzisiaj dam jedno zdjecie, zeby nie bylo, ze tylko pisze ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Veilroth Opublikowano 7 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2007 W takim razie dawaj lizaka :D Moge na noc zapuscic Orthos'a + AtiTool'a. Jestem pewien, ze rano bedzie wszystko ok ;) pożyjemy zobaczymy - jedna jaskółka wiosny nie czyni, a lizaki to dla wyjątkowo zasłużonych idą :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Imperator Kret Opublikowano 8 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2007 Już wiem o co zapomniałem zapytać - jak wygląda oklejenie drzwiczek? Dałeś też gąbkę akustyczną 3 cm czy może jakąś cieńszą? Na zdjęciu chłodzenie wygląda już bardzo blisko ścianki i dlatego pytam(no może jeszcze dlatego, że kombinuje w swojej obudowie coś podobnego :wink: ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...