Skocz do zawartości
Kiczis

Laptop Do Max 3k $ W Usa.

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, przeszukałem forum ale czegoś w takim przedziale cenowym nie znalazłem niestety stąd moje pytanie.

Przymierzam się do zakupu laptopa w USA. Upatrzyłem pewnego dell'a. W laptopach jestem mało zorientowany, więc znalazłem to na stronie dell'a

http://www.dell.com/content/products/featu...;l=en&s=dhs

chodzi o tego czerwonego, dołozyl bym moze do tego 2 gb ramu.

Z tego co wyczytałem na forum gwarancja dell'a jest tylko na 1 rok w polsce. Z toshiba chyba jest lepiej....

Macie jakieś sugestie co do kupna albo poporstu konkretne modele przebijające tego dell'a.

Czy jakoś w najbliższym okresie wejdą do laptopów wkońcu gf8?

pozdro

Z góry dzięki za wszystkie odpowiedzi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy naprawde nikt nie jest w stanie odpowiedzieć ? :(((

nawet fajny ten dell, ale gwara to rzeczywiscie tylko rok

co do konfiguracji to dysk też nie za duży, moż

toshiba teraz daje 3 lata z możliwością przedłużenia do 5 lat tylko jaki model by ci podpasował?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ta toshiba jest naprawde warta uwagi. a cena przygniata ! dell jest o wiele drozszy za to co prezentuje. Procek w tej toshibie ma 4 mb kesz'u jak sie domyslam czy istnieje wersja T7200 2 MB ?

Jak się sprawa ma z nowymi grafikami w lapach maja wejsc teraz czy to bardzo odlegla sprawa ?

Jakby ktos znal jakiegos jeszcze lapka co by był trochę lepszy niż te już podane w temacie ale nie takie pomysły z SLi :)

co do marki to najlepiej jakby byla chyba ta toshiba bo jak dell daje rok gwary to chyba podziekuje...

Znalazła by się toshiba o takichsamych parametrach tylko ze z odrobinę mocniejszą grafą ?

Edytowane przez Kiczis

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

7900gs to raczej hi-end u toshiby.

Co do cache w mobilnym c2d:

http://www.intel.com/products/processor/co...cifications.htm

Jesli chodzi o laptopowe grafy to jestem raczej nie-na-czasie.Wiem jedynie ze ati szykuje sie do wprowadzenia mobility x1900 ktory architektura przypomina desktopowe x1950pro. Seria 8xxx nvidii dla laptopow chyba nie zostala jeszcze nawet zapowiedziana.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

X1900 to chłam, sam sie spodziewalem, ze bedzie sporo lepszy od 7950GTX, a jest na poziomie 7900 non-GTX. Co prawda stery sa z 10.2006 (nowsze sie nie chca zainstalowac) to i tak nie sadze zeby nowsze daly zawrotny wzrost wydajnosci. Takze jesli chodzi o hi-end to nadal nVidia jest niepokonana, a co do G80 w wersji mobile to jescze poczekamy. 83 i 86 ma wejsc jakos na poczatku Q2, na CESie Asus pokazal jakies lapki z tymi kartami bodajze. A na 88 poczekamy mysle najmarniej do wrzesnia/pazdziernika. Co do lapka do gier (3k$ + Dell XPS w pierwszym poscie) to polecalbym cos od Sagera, Alienware etc. Generalnie tez nie beda miec gwary (chociaz Alien ma oddzialy w Europie, wiec musialbys sie dowiedziec o to), ale za to jest to typowo hardcorowy sprzet do gierczenia. Sagera polecam poza tym bo sam mialem i jest to na prawde konkretny sprzet.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co do alienware to z tego co szukałem nic ciekawego nie znalazłem, sagera nie znam kompletnie. Wielka zaletą toshiby jest to że ma gwarę. W moim przypadku gwara to niestety podstawa, bo w razie ewentualnego wypadku to katastrofa :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi