Skocz do zawartości
soniq

MYSZKA

Rekomendowane odpowiedzi

8O 8O

Czee

Mam mały problem z myszką,właściwie jest on strasznie denerwujący.Kompa mam jakiś miesiąc ,myszka tez jest nowa A4TECH NOE702 (10zł);) Od jakiegoś tygodnia mam problem z przesuwaniem kursora myszki w lewą część ekrany,czasem wogłe nie może dojść do samego końca zatrzymuje się tak jakby był margines 8O ...poradzi ktoś coś?? :idea:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pod spodem myszki jest kulka i zatrzask ktory trzyma kulke, trzeba ten zatrzask obrucic i wyjac po czym wyjac kulke i po wyjeciu ujrzysz w srodku myszki takie dwie rolki ( przewaznie czarne ) + jedne kolko i wszystkie musisz wyczyscic z brudu. Ma zostac sam plastik nic wiecej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

albo wysiada, spróbój na innej, moja tej samej firmy(z kulką) chodziła kilka miesięcy i zaczęła się zawieszać-oczywiście była czyszczona, wysłali ją do serwisu i już 3 tydzień czekam. Kupiłem optyka f-my Logitech na USB a TANIE JEST DROGIE.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A może jest brudna. Ale jeżeli to ma być "margines" to z lewej strony jeszcze nigdy nie widziałem - czasami jak ktoś bawi się programikami do zmiany rozdzielczości źle odmieżane współrzędne nie pozwalają przesunąć w prawo. Sprawdz w innej rozdzielczości...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

lubmich....żadnymi progami się do rozdzielczości się nie bawiłem to poprostu tak wygląda jakby był "margines"...

A to że trzeba ją wyczyścić to wiem i lśni elegancko....ale i tak jest lipa a jeżeli chodzi o te rolki w środku myszki to przesuwając je palcem chodzi idealnie i niegdzie się ni egubi ani nie lata może ta kulka ;-)jest jakas kwadratowa...nie wiem jest źle jak było

:lol: A reklamowac to jej nie będe bo zapłaciłem za nią chyb ajakieś niecałe 10 zł i zanim ją wyślą itp itd etc :lol: ...może jeszcze jakieś inne podpowiedzi...??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kiedyś miałem podobne problemy zmyszą, wczyściłem ją, zmontowałem i nic. okazało sie, ze kulka w tej myszy była felerna. ciężarek w tej gumowej kulce był umieszczony jakby mimośrodowo. jak tą kulke puściłem po stole to sie okazało, ze zamiast toczyć sie prosto, to zapodawała zakosami :).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ej wiesz co myszka za 10 zlociszy eh....... :( przeciez one nie sa takie drogie ja mam a4tech solo 315 i jest spoko a dalem za nia 21 zl chyba :wink: kup sobie nowa bo ta to pewnie ci jakis kit wcisneli w sklepie :( (czytaj jest zepsuta) :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

8O  8O 

Czee

Mam mały problem z myszką,właściwie jest on strasznie denerwujący.Kompa mam jakiś miesiąc ,myszka tez jest nowa A4TECH NOE702 (10zł);) Od jakiegoś tygodnia mam problem z przesuwaniem kursora myszki w lewą część ekrany,czasem wogłe nie może dojść do samego końca zatrzymuje się tak jakby był margines 8O ...poradzi ktoś coś?? :idea:

kup sobie jakiegoś optyka i wreszcie zakończą się twije problemy z myszką :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hej, to niekoniecznie jest wina brudu.

Miałem mysz A4Tech'a za 39zł, działala super przez długie miesiące, zaczęła się psuć właśnie w ten sposób, że często nie chciała dojśc do lewej strony ekrany, a zwłaszcza w lewy górny róg. Przeczyściłem, i psokój był króciutko, bo natychmiast zaczęła się psuć... co ciekawe, problem jakby znikał, kiedy nie używało się podkładki.... ale może tylko mi sie tak zdawało... rozebrałem ją i wyczyściłem dokładnie, i tego samego dnia zdechła, choć nie od razu...

Cóż było robić, kupiłem sobie nową, tanią, ale za to wygodną mysz Media Techa... po niecałym tygodniu objaw niewidzialnej granicy powrócił... kwestia brudu nie wchodzi w gre, bo mysz nowa i podkładkę dałem nową i czystą...

problem sporadyczny, ale bardzo denerwujący. Dodatkowo zauważyłem ciekawy objaw... po odstawieniu myszki można zaobserwować niekontrolowany ruch na ekranie... przesuwa się sama z siebie w lewo po linii prostej i wraca na poprzednią pozycje... zdarza się to rzadko, a jednak...

Moim zdaniem winę ponosi nie mysz, a port ... albo coś powoduje konflikt, albo płyta jest z<span style="color:red;">[ciach!]</span>a...

Rozwiązaniem pewnie byłaby mysz na USB, ale nie mam kasy...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tez mialem takie problemy, i pomoglo rozkrecenie myszy, oraz przetarcie diody i fotoelementu przy rolkach. byly czyms przykurzone (???? wygladalo mi to na kurz), od tego momentu dziala ladnie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja mialem przez 2,5 roku microsoft (TREKKER) z rolka, jest super, kurde wytrzymala, solidna, wszystko dziala(lo), i sie wkoncu po setki upadkach popsulo. i sobie sprawilem tego a4techa. powiem ze zadowolony jestem, lecz wykonanie i solidnosc to z microsoftem nie ma porownania. Jest jakby kurde normalnie szajs, ale mni sie pdobsa, jest ladna, szybiutka, dokladna suepr, i bezproblemow. Jak wytrzyma mi 3latka to bede ubustwial a4techi :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a ja od kilku lata mam 2butonowa microsofta ;P i tez nie narzekam .... ;) na jej dizalanie ale brak rolki :( to mnie wkurza :/

Kup "większo buttonową" musz microsoftu - ten dział małej i miękkiej firmy jest ok tzn. myszki i klawiaturki (mam jedno i drugie:)).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

8O 8O

O panowie widze że temat "głupiej" myszki m anawet chętnych do pogadania.A teraz powiem że po rozkręceniu jej i po eleganckim przeczyszczeniu działa tak samo.Jednak gdy ją rozkręce i ałoże tylko górną przykrywke bez przykręcania śrubki działa o wiele lepiej :?

Ale chyba skusze się na nową może jakieś porady z mały opisikiem żeby to nie była czasem mysz za 200zł;-) a i co powiecie ma bezprzewodową i czy z wejściem n aUSB to duże pieniądze??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

8O

no dobra sprawiłem sobie Logiteha optyka z rolką przewijania za69zł i jula jak oszalała...nie wiedziałem o tym ale od razu była ona pod USB a dodatkowo dostałem (tzn w komplecie)przejścióweczke na PS/2

:) :D

dzięki za podpowiedzi:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...