warzywko Opublikowano 26 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2007 Witam od niedawna mam całkiem nowy komputer i dość dziwny problem. Podczas gry w np. CoD komputer sie zawiesza - ekran sie "zamraża", nie resetuje sie, po prostu staje w miejscu i nic oprocz twardego reseta nie pomaga. Moja konfiguracja : mobo - Asus M2N-E /nForce 570 Ultra MCP proc - AMD Athlon 64 3200+ Orleans RAM - Geil 1GB (2x512MB) PC800 CL5 grafika - Galaxy GeForce 7600GS (1.2ns, Zalman) 256MB /128bit zasilacz Chieftec 450W GPS-450AA-101A polski win xp sp2, wszystkie stery oczywiscie wgrane. Podczas 3dmarka 2003 zwiesza się zawsze na cpu tescie, ale nie zawsze w tym samym momencie. Na jakies 10 prób tylko jedną udało mi sie doprowadzić do końca. Mierzyłem wtedy napięcia - zasilacz trzyma je dobrze, odchylenia mieszczą sie w normach, w momencie gdy komputer sie zawiesza - także. Temperatury nie przekraczają 41 *C w stresie. Testowałem ram memtestem, jakieś 150% przeszło i nie było żadnych błędow - ale nie wiem, czy robiłem to dobrze - bo test był na ok. 750mb, tyle miałem dostepne z poziomu windy. Prosze o pomoc, nie mam pojęcia co i czym jeszcze mógłbym sprawdzić żeby ten problem rozwiązać. Z góry dzięki za pomoc :-| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Puchacz1 Opublikowano 26 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2007 wydaje mi się, że może to być coś z grafiką. U mnie taki objaw (może kapke inny:D) występował przy kręceniu grafy jak już nie wytrzymywała z MHz ale znowu zostaje ten wynik w 3D marku gdzie na teście CPU Ci się zawiesza... nie kręciłeś nic ... ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
warzywko Opublikowano 26 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2007 nic nie kręciłem, a żaden wynik mi niestety nie został. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość wojtassss Opublikowano 27 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2007 Witam Spróbuj wyeliminować procesor testem na stabilność (prime lub sp2004) sp2004 Zrób pełny test pamięci spod dos (mamtest z dyskietki botującej) memtest Sprawdź też temperaturę karty graficznej, paste pod radiatorem itp. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
File Opublikowano 27 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2007 (edytowane) grafika, albo ram, ja tez mialem takie "freezy" testowalem kazdy element, nawet. Po wymianie karty graficznej objaw ustal. Karta poszla na gwarancje, dali nowa. Okazalo sie ze pamiec karty graficznej padla. Edytowane 27 Stycznia 2007 przez File Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
warzywko Opublikowano 27 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2007 Jednak RAM. Zwolniłem go z 800 do 667mhz i wszystko jest ok. Dzięki za pomoc :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamlop Opublikowano 27 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2007 Jednak RAM. Zwolniłem go z 800 do 667mhz i wszystko jest ok. Dzięki za pomoc :) Zrzuc od razu na CL4 bo CL5 to totalne nieporozumienie w wydajnosci jest !!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ajsi Opublikowano 27 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2007 (edytowane) Jeśli domyślnie dla ramu jest DDR2 800 a ona na tym nie chodzi to może zobacz inny Bios. Jeśli nadal nic to reklamuj ją, w końcu płaciłeś za DDR800. Pozdrawiam! Edytowane 27 Stycznia 2007 przez ajsi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...