Skocz do zawartości
maziboss

Czy oplaca sie uaktualnic biosa ??

Rekomendowane odpowiedzi

Jesli działa ci każdy dysk (pod względem pojemności) i wyczytuje odpowiednią pojemność i działa ci XP to niemasz po co :P bo mi np. kupiłem nowego dyska Baracude 60gb (miałem biosa z 2001) wczytał mi z tego dysku tylko 40 gb albo gdy chciałem zainstalować XP to w połowie setapa sie wieszał i wał ale kolega miał taki sam problem i zaktualizowałem go bo miałem po co :P a ty jeśli masz z 2002 i @LL ci działa to nie ryzykuj zawsze mozesz cos popiepszyc ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja tam nie wiem - zainstalowalem nowego biosa i temperatura na procku spadla o precietnie 5% - a raczej jej wartosc pokazywana przez bios/oprogramowanie... pytanie czy cos sie naprawde zmienilo, czy tylko to sa przeklamane wartosci a temperature jest caly czas taka sama? :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

spadek temperatury to wynik poprawienia błędów odczytu z czujników a nie ulepszenie sprzętu.

a biosa nie zmieniaj na razie chyba, że poprawili jakieś istotne wady twojego biosu (coś, co może być przydatne albo co cię denerwuje że nie ma).

ale zawsze jest ryzyko, że nie wgra się BIOS poprawnie i masz wizytę w serwisie (50zł) lub u kogos, kto programuje BIOS-y na specjalnym urządzeniu (15zł).

ryzyko=1

zysk=0 lub 1

wydatki 0 lub 1

potrzeba=0

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Coż możesz sróbować ja mam takąmanięże zmieniam biosy w swoich sprzętach dosyć często bo lubię potestować co one tak naprawdę dają. Ale jeśli wszystko u Ciebie działa to się nie grzeb bo jeszcze coś Ci się zwali albo Ci prąd wyłączą podczas aktualizacji i będzie syf :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi