Skocz do zawartości
MantisGhost

Xp I Vista A Bootowanie

Rekomendowane odpowiedzi

Witam krotko zeiwzle i na temat:

na dysku c: (DYSKU NIE PARTYCJI!!) mam xp

na dysku e: (DYSKU NIE PARTYCJI !!!) mam Viste

przy wlaczaniu kompa nie wyskakuje mi zadne menu z wyborem systemu

pytanie brzmi co zrobic zebym mogl przy odpalaniu kompa wybrac ktory system odpalic

P.S. odrazu mowie ze z przerabianiem boot.ini ciezka sprawa poniewaz vista nie kozysta z pliku boot.ini i go nadpisuje efektem jest to ze albto totalna maskara armageddon itp albo automatycznnie na hama wlazi vista.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moglbys pomoc czlowiekowi (w koncu jestes adminem), a nie odsylac do postu, ktory ma ponad 60 stron.

Byc moze jestem jakis lewy, ale Forum nie posiada zadnej wyszukiwarki, ktore odsyla do konkretnej strony w poscie??? (tzn. zawsze przy postach wielostronnicowych otwiera sie pierwsza strona i dalej wez czlowieku radz sobie sam).

Potrzebuje zainstalowac sobie XP obok Visty (Viste juz mam) i tez przydalaby mi sie wiedza, o ktora pytal MantisGhost.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

O zesz w morde jeza, ale ze mnie ciemna masa! Dzieki!

podziel sie co znalazles bo ja szukalem i nie znalazlem :)

co dopisac do boot.ini (z xp) zeby vista byla przy starcie kompa? mam xp na IDE-0 a viste na IDE-1, kombinowalem troche ale nic nie wyszlo :) podzieli sie ktos komu sie udalo? viste zainstalowalem osobno na wylaczonym spod napiecia drugim dysku (tym z xp), kce to tylko teraz do xpekowego boota dopisac viste, no tylko jak? :blink:

powtarzam - szukalem i nie znalazlem B-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak przeczytasz temat o viscie t osie dowiesz co i gdzie dopisać, oraz tego ze ten system ma wlasny loader i nie korzysta z boot.ini.

tzn trzeba zrobic tak, zeby bootowac z visty a nie z xp, ta? :unsure:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi