muszka15 Opublikowano 27 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2007 Mam zamiar kupic taką karte graficzną: http://allegro.pl/item159543197_matrox_g45...dnoczesnie.html Mam pare pytań: !.Czy ta karta będzie wspolpracować z moja plytą wyposażonbą w gniazdo agp 8x?W instrukcji pisze ze nie można tam wlożyć karty zasilanej 3,3v. 2.Czy to prawda ,ze tenmatrox oferuje doskonałą jakosć obrazu? 3.Czy 16 mb starczy do prostej pracy(internet i takie tam w opensuse 10.2)? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
capone Opublikowano 27 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2007 1.z tego co pamiętam to 4x i 8x są kompatybilne 2. tak to prawda 3. powinno wystarczyć (mandrive na 4mb odpaliłem :D) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
muszka15 Opublikowano 27 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2007 A to fajnie.A jak jest ze sterownikami i xgl?Czy latwo jest zainstalować sterowniki? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
males66 Opublikowano 27 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2007 1. sa kompatybilne. Nie polecam wkladac tylko kart agp x1 lub 2 w plyta co maja agp <agpx4. Agp x4 i agp x8 mialy mniejszy woltaz o polowe. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
muszka15 Opublikowano 28 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2007 No to co mi polecacie?W tej chwili mam w kompie gf4 mx( jest on dosc chalasliwy)a moge miec za pare dni tego matroxa.Nie będe uzywać wogóle aplikacji 3d; jedynie komputer będzie mi sluzyć do internetu, i ogladanie tv(dvb)Czy 16 mb starczy do takich zastosowań?Czy jakosć obrazu jest lepsza na matroxie niż na gf4mx? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
males66 Opublikowano 30 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2007 (edytowane) niesadze by ten matrox byl lepszy od twojej nvidii. Pozatym jakosc obrazu to napewno bedzie lepsza ale az tak bardzo to zapewne jej nie odczujesz. A jak juz chcesz sobie kupic to polecam http://allegro.pl/item160315514_matrox_g45...ja_180dni_.html taka sama a przynajmniej masz gwarancje na 180 dni;]. Ja bym kupil i obadal. 15 zloty to nie fortuna. Edytowane 30 Stycznia 2007 przez males66 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej Opublikowano 1 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2007 niesadze by ten matrox byl lepszy od twojej nvidii. Pozatym jakosc obrazu to napewno bedzie lepsza ale az tak bardzo to zapewne jej nie odczujesz. A jak juz chcesz sobie kupic to polecam http://allegro.pl/item160315514_matrox_g45...ja_180dni_.html taka sama a przynajmniej masz gwarancje na 180 dni;]. Ja bym kupil i obadal. 15 zloty to nie fortuna. Będzie zauważalna różnica (w domu miałem 4 matroxy i kilka w pracy). Kolory sa jakieś takie inne, lepsze, ostrość też wieksza (widać to szególnie po przesiadce z powrotem na inna kartę np tego dżiforca). Poza tym matroxy g450 z wyjściem DVI można kupić poniżej 20zł (przy lcd się przyda to DVI), co jest bardzo atrakcyjne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
males66 Opublikowano 2 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2007 moze i jakosc bedzie lepsza ale wydajnosc to nie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DziubekR1 Opublikowano 2 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2007 Ja Ci powiem, ze najlepsza jakosc obrazu z grafik jakie mialem oferowal stary Hercules 9100 64MB. Zaden inny Radeon, czy GForce nawet sie nie zblizyl do tego Herculesa. Mialem tez Matroxa i musze Ci powiedziec, ze nie widzialem zadnej roznicy miedzy nim, a tym Herculesem, ale tak jak pisalem obie karty wyraznie odstawaly jakoscia (na + oczywiscie) od reszty. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 2 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2007 Muszę potwierdzić. Sam miałem Matroxa G400 i jakość obrazu lepsza od takiej Rivy TNT czy GF2 MX 400. Spokojnie wystarczy nie tylko do pracy biurowej ,ale do grafiki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fury161 Opublikowano 26 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2007 Przyłączam się do pytania.Obecnie mam GF2 MX200,zastanawiam się nad kupnem tego matroxa G450,ze wzgl. na jakość obrazu właśnie.Chciałbym się dowiedzieć,czy Counter strike 1.6 pójdzie na niej?W gry nie gram żadne,oprócz tego CS (to też rzadko),cs na tym GF2 czasami przycina trochę(zwłaszcza na mapach,gdzie pada deszcz),czy na tym matroxie przestanie przycinać? Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
greg505 Opublikowano 26 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2007 skoro chcesz grac.... to powiedz ile masz kasy na karte? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HeatheN Opublikowano 26 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2007 Jesli chodzi o wydajnosc to g2 bedzie szybszy:D mimo iz parametry kart sa zblizone, to z tego co mi sie wydaje matrox nie ma T&L Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 26 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2007 G400/450 nie nadają się do gier (no może do sapera czy pasjansa :D ) Jakość obrazu jest na prawdę bardzo wysoka (ale zauważyć to można w rozdziałkach powyżej 1152x864 i wyższym odświeżaniu) Kumpel kupił kiedyś monitor IIYAMA 19" CRT wysoki model na masce szczelinowej i myślał, że jest zepsuty tak kiepsko świecił w 1280x1024 @85-100Hz - okazało się że to radzio 9500 dawał plamę (jakiś mało firmowy). Po zmianie na Matroxa żyleta. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fury161 Opublikowano 26 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2007 Priorytetem jest dla mnie jednak jakość obrazu,jesli cs nie pójdzie,trudno.Mam monitor crt 17" ustawiam na 75hz.Kiedyś dałem 100,ale zaczęły robić sie jakby przebarwienia,pozatym miałem kłopoty z geometrią obrazu(LG flatron F700P-legenda jeśli chodzi o kłopoty z geometrią :wink: ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...