eKoniQ's Opublikowano 27 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2007 Tak jak w temacie nie powiodl mi sie proces flashowania BIOSu plyty glownej... Komputer wlacza sie jednakze nie daje zadnego znaku zycia (zaswieca sie lampka napedu dvd-r, lampka hdd i ciagle swieci sie lampka fdd)Szukalem juz na necie sposobow na przywrocenie BIOSu ale niestety nie dziala... Posiadam BIOS firmy AWARD Prosze o szybka pomoc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kolobos Opublikowano 27 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2007 > Szukalem juz na necie sposobow na przywrocenie BIOSu ale niestety > nie dziala... Skoro tak to pewnie juz probowales nagrac bios i falsher na dyskietke oraz dopisac stosowna linijke do autoexec.bat na dyskietce, jezeli tak i nie zadzialalo to zostaje tylko uzycie progrmatora i przy jego pomcy wgranie biosu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eKoniQ's Opublikowano 27 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2007 > Szukalem juz na necie sposobow na przywrocenie BIOSu ale niestety > nie dziala... Skoro tak to pewnie juz probowales nagrac bios i falsher na dyskietke oraz dopisac stosowna linijke do autoexec.bat na dyskietce, jezeli tak i nie zadzialalo to zostaje tylko uzycie progrmatora i przy jego pomcy wgranie biosu. Dokladnie tak zrobilem... Mam pytanie czy po wlozeniu dyskietki trzeba wpisac jakas komende ? (ekran jest ciemny)... Aha co do programatora to niestety ale BIOS jest wlutowany :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witek-pl Opublikowano 27 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2007 ...nie piszesz o powodach nieudanego flashowania, ale jak padło na amen to wypada wyciągnąć kostkę z płyty i podesłać jakiemuś kolesiowi do zaflashowania, pełno się ogłasza na allegro... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kolobos Opublikowano 27 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2007 :arrow: eKoniQ's Powinno sie samo wgrac. Pozostaje Ci isc do serwisu pc/rtv, wylutowac kosc, zaprogramowac, wlutowac koszyczek/podstawke i w nim/niej umiescic bios. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Puchacz1 Opublikowano 27 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2007 (edytowane) yyy czy może mi ktoś zapodać linka do programatorów (razem z cenami oczywiście)? Edytowane 27 Stycznia 2007 przez Puchacz1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kolobos Opublikowano 27 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2007 :arrow: Puchacz1 Nie potrafisz uzyc google albo allegro? http://www.google.pl/search?client=opera&a...-8&oe=utf-8 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zajdzik Opublikowano 27 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2007 na allegro jest pełno gości co wgrywają biosy ale w twoim przypadku może być problem bo byś musiał wylutować kość i im przesłać a pewnikiem nie dasz rady sam jej "wyjąć". wiem że w gralu za 50zł wgrywają bios ale niestety nie wiem czy tam ci to zrobią jak masz wlutowaną kość biosu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
File Opublikowano 27 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2007 Chetnie sie dowiem, co zes zrobil, ze flash sie nie udal (tak z ciekawosci)?? Akurat prad Ci wylaczyli?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eKoniQ's Opublikowano 27 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2007 Tak - na calym osiedlu padl prad... Moja kosc BIOSa wyglada tak: http://img444.imageshack.us/my.php?image=p1010026mb7.jpg A moze da sie ja wyjac ? tylko ja nie umiem ? W prawym gornym rogu przy biosie jest maly trojkacik jak przzy procesorze wiec moze jednak da sie go wyjac? Prosze o rady Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzyysiu Opublikowano 27 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2007 Kość jest wlutowana. Trójkącik jest po to, żeby było wiadomo jak ma być wsadzony układ. Jedyne co ci pozostaje to serwis, albo wylutować i wysłać komuś kto ma programator. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eKoniQ's Opublikowano 28 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2007 Chyba wiem co jest przyczyna tego iz BIOS nie chce sie przywrocic... W przypadku BIOS-u Award skopiuj plik z zapasowym BIOS-em i program aktualizujący na dyskietkę przygotowaną uprzednio poleceniem format a: /s. Potem utwórz plik tekstowy o nazwie AUTOEXEC.BAT i umieść w nim przywołanie programu: program_aktualizacyjny nazwa_pliku — kopii (np. awfl816.exe w6528ims.bin). Potem zapisz plik na dyskietce. Gdy zrestartujesz system z dyskietki, aktualizacja zostanie przeprowadzona automatycznie. Cała operacja nie powinna trwać więcej niż 3 minuty. Jak mam zrestartowac system z dyskietki (co autor mial na mysli) bo nie do konca to rozumiem... Dotychczas wkladalem dyskietke i wlaczalem tylko komputer... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kolobos Opublikowano 28 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2007 Wlasnie to autor mial na mysli. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...