Skocz do zawartości
Rengor

Problem Z Ramem, A Może Z Czymś Innym....

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, otóż parę dni temu stałem się posiadaczem 2 kości Pamięci "good ram". Jako, że jestem posiadaczem płyty głównej: Abit NF-7 rev. 2.0 mam teraz dziwne problemy z moimi 1024 megabajtami ramu. Tu właśnie proszę was: użytkowników tego forum aby pomóc rozwiązać mi problemy z jakimi się borykam.

Opiszę wszystko od początku jak wyglądało. Kupiłem pamięć i szczęśliwy zamontowałem je w moim pececie. Przez parę dni wszystko było jak w najlepszym porządku, aż do dziś. Wstaje sobie rano z nadzieją, że popracuję sobie na kompie a tu nagle zonk. Gdy próbuję uruchomić komputer z nowym ramem, diody zapalają się na chwilkę a po chwilki gasną. Jest tak za każdym razem gdy próbuje uruchomić mój sprzęt z nową pamięcią RAM. Proszę o pomoc.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

podlacz pcspeakera i powiedzi jakie sygnaly puszcza. Mialem podobny problem ale z pamieciami noname a dokladnie z spectecami :D Wieczorem filma ogldalem. Wlaczam rano a tu komp piszczy. Najciekawsze bylo to ze same pamieci chodzic nie chcialy. Jak wlozylem je z innymi pamieciami to normalnie je wykrywalo i wszelkie testy perzechodzily dobrze. No dziwna opcja. U mnie to jeszcze przejdzie ale u ciebie to dziwne tym bardziej ze goodramy masz. Reset biosu zrob moze pomoze ale watpie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ram mam 400mhz (pc3200 cl3), słyszałem też kiedyś ze NF-7 nie za dobrze radzi sobie z kośćmi 2x512mb. Mam nadzieje, że te slaby wyniki pamięci 512 tyczą się tylko oc. Może mi ktoś powiedzieć jak to jest z tym biosem, słyszałem coś o T1 oraz T2 ale kompletnie nie wiem o co w tym chodzi.

Moja konfiguracja

Płyta Główna: Abit Nf-7 rev 2.0

Pamięć: 2x512mb "good ram" (napis na kościach GD5108ec-jn)

Procek: Amd athlon xp-m 2500+

Zasilacz: Delta 350w

Karta graficzna: Nv GF 6600

Karta Muzyczna: Sb Live 5.1

Może moje problemy są spowodowane za małym napięciem na tych kościach?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi