michal-zal Opublikowano 28 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2007 Mama pytanko czy opłaca mi się zmienić MOje obecne wc BIX2 Prison V2 pro Atman 305@inline plus trójnik(mam okazje sprzedać kolesiowi) na f3d/ewentualnie blok ten sam lub coś wydajnego Cooltek 2X120mn pompka albo coolriver albo znowu atman Mam pytanko czy z chłodnicą cooltek przy reszcie wc będe miał lepsze tempy???a i czy Prison V2 pro będzie mniej wydajny niż F3d Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aerial Opublikowano 28 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2007 Chlodnica spowoduje roznice w temp (mozna poszukac na forum ile), natomiast po bloku nie spodziewalbym sie wiekszych roznic (imo prision bedzie wydajniejszy, ale to subiektywne przypuszczenie - napewno roznice jesli beda to niewielkie). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mariush190 Opublikowano 28 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2007 pompkę napewno warto zmienic na tego coolrivera. Mysle ze wielkich roznic nie zauwazysz, moze z 2-3*C maksymalnie na kożyść nowego układu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michal-zal Opublikowano 28 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2007 wiec tak bo bloczki misia15go odpadają Wyczytałem że po z mianie z bix2 na cooltek użytkownik forum zyskał około 7 stopni plus że na coolteku wentyle chodziły na min a na bix2 na maxa możliwa taka róznica? a i jaki bloczek byłby wydajniejszy? prawdą jest że bloczki cube pro są wydajniejsze od prisonów v2 pro? Ten F3D kusi mnie fajnie wygląda niklowany tylko jak u niego z wydajnością ? a co do pompki to róźnica w wydajności między atmanem a coolriverem będzie jakaś? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 28 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2007 wiec tak bo bloczki misia15go odpadają Wyczytałem że po z mianie z bix2 na cooltek użytkownik forum zyskał około 7 stopni plus że na coolteku wentyle chodziły na min a na bix2 na maxa możliwa taka róznica? a i jaki bloczek byłby wydajniejszy? prawdą jest że bloczki cube pro są wydajniejsze od prisonów v2 pro? Ten F3D kusi mnie fajnie wygląda niklowany tylko jak u niego z wydajnością ? a co do pompki to róźnica w wydajności między atmanem a coolriverem będzie jakaś? przy zmianie na coolrivera przeplyw pewnie spadnie, ale bedzie ciszej. imo te 3 blok 9cube, prison, f3d) sa na podobnym poziomie wydajnosciowym, ale f3d pewnie stawia mniejsze opory pompie (fajnie by bylo jakby ktos to sprawdzil.... imo przejscie na coolrivera i f3d bedzie najlpeszym wyjsciem, szczegolnie jak masz kupca na swoj aktualny zestaw (aczkolwiek z pierwszego posta jakos tak smiesznie wyglada ze masz kupca na trojnik [; ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michal-zal Opublikowano 28 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2007 pomyliłem sie z trójnikiem chodzi i głownie czy na wymianie chłodnicy zyskam no cóz sprzedaje dziś wc prawdopodobnie jak kasa będzie to napisze co mniej wiecej bede brał? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...