Conti Opublikowano 28 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2007 http://www.benchmark.pl/r.php?file=http://...ilver_420W.html Czyżby nowy, ciekawy zasilacz ze średniej półki ?? Więcej konkurencji zawsze dobrze robi. Dodatkowym atutem z tego co widzę, jest ogólna dostępność tych zasilaczy. ModeCom, Chieftec i teraz Ever są praktycznie dostępne w większości sklepów, w przeciwieństwie do Seasonica, Toppewera, Enermaxa (a może to ja mieszkam na takim zadupiu .... hmmmm ......) Ponoć w niczym nie ustępuje konkurentom spod znaku Chiefteca i ModeComa a jest od nich zdecydowanie cichszy... Miał może już ktoś kontakt organoleptyczny z tym zasilaczem ?? Kto go robi ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 28 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2007 Ja miałem, :D, HK 350AP zjada go na śniadanie, nie mówiąc już o nieco mocniejszych. Z tego co pamiętam miał kiepskie zabezpieczenia przeciw przeciążeniowe i ogólnie przy obciążeniu napięcia pływały. Raczej nie polecam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Conti Opublikowano 28 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2007 No to wszystko jasne ..... Czyli HK 350 nadal rządzi .... A co sądzisz o HK 400 warto dopłacać, czy etam ?? Tym razem zasiłka dla mnie. Wymieniam Radeona 9800pro na Palita 6800GS (500/1000 @1400) - więc linia 12V w CWT wymięknie (16A) - procek ciągnie z 12V i 6800 chyba też. Więc mogę spokojnie kupić u Zenfista (będę go molestował o jakiś upuścik). Seasoniki są za drogie, Topowerów i zoo nie chcę po przejściach z Taganem. Więc zostaje Huntkey - tylko 350 czy 400 - chciałbym zmieścić się w 250 zł. Okablowanie bardziej podoba mi się w 350W - 3 wiązki molexów (w 400 - 2 dłuższe...) P.S. Po paru miesiącach użytkowania w firmie muszę przyznać, że enlight 400W jest bardzo przyzwoitym zasilaczem. Gdyby nie braki w okablowaniu (np brak PCI-E) to byłby ponadprzeciętnym zasilaczem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 28 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2007 AP 350 to dokładnie to samo co AP 400 różni je tylko cena i naklejka. Dlatego właśnie 350AP rządzi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
serwal4 Opublikowano 20 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2007 Pozwolę sobie odświeżyć temat: Otóż mam te szczęście, że wygrałem te PSU (480W odmianę). Z tego co czytam to nic super to nie jest... Ale taki komp z sig'a (tj Sempron) to nie będzie żadne wyzwanie dla ww. psu prawda ? (o/c może będzie, na Neotecu trochę się boję z 73GT....) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luk1999 Opublikowano 20 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2007 Z palcem styknie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 20 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2007 Pozwolę sobie odświeżyć temat: Otóż mam te szczęście, że wygrałem te PSU (480W odmianę)... Oj jak podepniesz pod tego UPS'a to będzie dobrze :razz: Poza tym to troszke nowsza konstrukcja, z mocniejszym obwodem +12V niż ten NEOtec, no i fajnie świeci na zielono :lol: I ciesz się, z wykonania w środku - masz przynajmniej na dławikach koszulki termokurczliwe = mniejsze szanse na "świerszcza" w środku, co mnie spotkało w "lepszym" BeQuiet! :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
serwal4 Opublikowano 20 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2007 Troszkę to za mało powiedziane :) Ten NEOtec przy tym to muzeum... (a pomyśleć, że 200zł kosztował). Obwód +12V w sumie x2 na +..... A o podświetlaniu nie wiedziałem.... hmm, a budę mam otwartą cały czas. Tak pozatym to podwójne szczęście, nie dość, że wygrałem to mam psu dla brata (P4 & Riva TNT2 nie potrzebuje 380W, ale nie podepne tego pod Codegen'a 300W.... żal mi cpu, jedna z niewielu rzeczy z Vobis'a co działa...). A na koniec chciałbym podziękować wszystkim za odpowiedź :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
serwal4 Opublikowano 23 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2007 REFRESH: Paczka doszła. Psu zmontowane. W porównaniu z NeoTEC'iem o wiele cichsze. I na szczęśćie nie świeci :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...