DziubekR1 Opublikowano 28 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2007 Dalem swojego posta w duzym temacie o pamieciach, ale jakos nie znalazl sie zaden wujek dobra rada, wiec sprobuje teraz w osobnym temacie :) Mam nadzieje, ze moderatorzy mi to wybacza. Wklejam swojego posta z innego tematu: Powiedzcie mi, na jakich kosciach moze sie teraz trafic nowy KingStone HyperX KHX3200AK2/1G 512MB CL2 lub HyperX KHX3200A/512 512MB CL2 ? Na ile ewentualnie cos takiego moze pojsc ? I ktore z nich sa lepsze ? Mam do wyboru, albo te HyperXy nowe w sklepie, albo pamieci Aeneon AED93T500 (niby montowane w Patriotach LLK i OCZ EL Platinum Edition), tez nowe (ale gwara tylko rozruchowa), ale znowu wlasciciel nie ma pojecia ile sie kreca. Wie jedynie, ze na standardzie chodza na timingach 2-3-2-5. Dodam, ze max napiecie na mojej plycie to 2.7V i nie zalezy mi na jakims extremalnym OC, ale chce jednak miec jakis w miare niezly sprzecik. Ktore pamieci waszym zdaniem moga byc lepsze ? Wszystkie te pamieci (2x 512MB) chodza w okolicach 300-320zl i nie chcialbym dawac za ten sprzet wiecej. Mam tez jeszcze jedno pytanko. Na jakich kosciach szukac ewentualnie Kingstona Value Ram ?? Bo mam jeden sklep we Wrocku, gdzie moglbym sobie sprawdzic co tam jest na kosciach napisane. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kodziu Opublikowano 28 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2007 Kupiłem te aenony z allegro. Jeszcze ich nie dostałem ale z tego co wyczytałem w necie to powinny robić 260mhz przy 2.5/3/3/8 v2.75 Mam nadzieję że mnie nie zawiodą, chociaż swoją drogą to są w końcu te same kostki co w OCZ, więc nie powinny odbiegać jakością. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DziubekR1 Opublikowano 28 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2007 Napisz prosze jak ida jak juz je dostaniesz :) Jak bedzie ok, to tez biore. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kodziu Opublikowano 28 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2007 Napisz prosze jak ida jak juz je dostaniesz :) Jak bedzie ok, to tez biore. Spodziewam się ich dopiero pod koniec tygodnia. Jak tylko dojdą postaram się co nieco napisać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luk1999 Opublikowano 29 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2007 Chyba trochę przesadziłeś z tym 260 2,5-3-3-8. Aeneon = Infineon - myślę, że spokojnie brykną 3-3-3-8-1T 245-250MHz @2,7V (te pamięci nie lubią wyższych napięć). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oldskul Opublikowano 29 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2007 (edytowane) Powiedzcie mi, na jakich kosciach moze sie teraz trafic nowy KingStone HyperX KHX3200AK2/1G 512MB CL2 lub HyperX KHX3200A/512 512MB CL2 ? Na ile ewentualnie cos takiego moze pojsc ? I ktore z nich sa lepsze ? Wszystkie te pamieci (2x 512MB) chodza w okolicach 300-320zl i nie chcialbym dawac za ten sprzet wiecej. Mam tez jeszcze jedno pytanko. Na jakich kosciach szukac ewentualnie Kingstona Value Ram ?? Bo mam jeden sklep we Wrocku, gdzie moglbym sobie sprawdzic co tam jest na kosciach napisane. Na syfnych Infineonach. Koledze robią 230, kupował ostatnio (dal 400 zł za 2 sztuki, teraz staniały ;)) Porażka IMHO. A Kingston Value kiedyś był na Elpidach i dobrze się kręcił, teraz na kościach napisane jest Kingstone i zapewne są to jakieś Infineony. Mam Kingstone'a na Elpidach, kupiłbym 2 kość ale się obawiam, że będą źle chodzić w dualu. Z Elixirem w dual channel mam bsody, przestawiłem do innego slota, śmigają w singlu, jak na razie bsoda nie widziałem. Ja bym nie bawił się w Kingstony i Aeneony też ze względu na rozruchową gwarę, ktora IMHO jest nieporozumieniem. Ciekawi mnie jak przedstawia się sytuacja z Goodramami, jak się kręcą etc, bo cena przyzwoita za 512 (150zł). EDIT Poprawiłem, sry za zamieszanie (nie 260, a 230) ;). Edytowane 31 Stycznia 2007 przez Spylon Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DziubekR1 Opublikowano 30 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2007 (edytowane) Kurde, to sam juz nie wiem. A GoodRamy to na czym szukac ? Bo w sumie tez moge sprawdzic w tym sklepie co maja. A co do HyperX, to jak mowisz, ze ida na 260Mhz, to ja bym byl bardzo zadowolony :) No chyba, ze mialbym jakas lepsza propozycje w tej cenie. EDIT: A co z TwinMosami ? Kiedys chyba dobre byly. Mozna cos znalezc ciekawego ? Edytowane 30 Stycznia 2007 przez DziubekR1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oldskul Opublikowano 30 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2007 Właśnie ja podobnie jak ty szukam dobrych i tanich pamięci. Na dniach pozbywam się elixira (swoją drogą straszny syf) ale i tak poszedł na 221 ;). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luk1999 Opublikowano 30 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2007 Poszukaj na allegro używanych Goodramów na Infineonach - w tej kasie nic lepszego nie znajdziesz (kości bez oznaczeń - masz zdjęcia na pierwszej stronie tematu o pamięciach 512MB/1024MB). Twinmosy to raczej lipa, chyba że trafisz na jednostronne 512MB - felusiowi robiły bodajrze 255MHz CR=1 :). Spylon >> Chyba troszkę przesadzasz z tymi "syfnymi" Infineonami - 260MHz na kościach value to dobry wynik, nawet na CR=2. Choć przyznaję, że Kingstone jest zdeka za drogi, jak na swoje możliwości (podobnie jak Geil value)... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oldskul Opublikowano 30 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2007 (edytowane) A Goodramy z oznaczeniami? Bo wykombinowałem sobie, że sprzedam Elixiry i Kingstony i kupię Goodrama 1GB w 1 kości (275zł). A za 2 miechy dorzucę 2 kość. EDIT Mój błąd, pomyliłem się. Koledze pamięci (Kingstone HyperX) robią nie 260, a 230, czyli tylko 460MHz. Poprawiłem, we wcześniejszym poście... Edytowane 31 Stycznia 2007 przez Spylon Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kodziu Opublikowano 2 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2007 Oj słabiutkie te aenony 240mhz@3.3.3.8 v2,75 1T i masa błędów w goldmemory i nie działają w dualu z moimi corsairami xms Bootują na 200mhz@2.3.2, czy stabilne nie sprawdzałem. Ale ogólnie to się zawiodłem, myślałem że chociaż dual pójdzie :| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DziubekR1 Opublikowano 2 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2007 (edytowane) Dzieki Kodziu za wiadomosc. Szkoda, ze tak wyszlo, bo napalilem sie na nie :/ Jak bys moze cos lepszego na nich wykombinowal, to napisz prosze. Edytowane 2 Lutego 2007 przez DziubekR1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
polls Opublikowano 23 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2007 (edytowane) Witam ja też się naciołem na te AENEONY z allegro robią coś takiego na DFI przy 2-3-2-5@205MHz 1T napięcie 2.5V (strasznie nie lubią voltów) stabilnie 2.5-3-3-6@224MHz 1T Dual 2.5V stabilnie na cl 3 nie ma przyrostu podkręcalności Edytowane 23 Lutego 2007 przez polls Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sensei Opublikowano 24 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2007 Moje hajpereksy robia 245 2.5/3/3/7 na def v kostki kupione razem ale bardzo rozbiezne daty produkcji wg. cpuz - jedna z 2004 druga z 2006 roku :blink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piter6576 Opublikowano 24 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2007 Mnie się też trafiły kostki, jedna z 2004 a druga z 2006 i się kręco dość słabo bo maksymalnie na 460mhz przy 2-3-2-7. Tak samo nie lubią wyższych napięć. Dziś bym kupił już coś innego :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...