aadd Opublikowano 28 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2007 Co o tym sądzicie? CPU INTEL C2D E6400 MB ASUS P5B RAM 2*1GB 800Mhz KINGSTON, GOODRAM, CORSAIR (jeszcze nie wiem) POWER CHIEFTEC GPS-450AA-101A (450W) HDD SAMSUNG 250GB SATA (SP2504C) CASE COOLERMASTER CENTURION 5 MOUSE A4TECH X-718BF MOUSEPAD SEELPAD QCK VIDEO MSI GF 7900GTO DVD LG GSA-H22L (lub cos co dobrze nagrywa (tez DVD-RAM), a opócz tego odczytuje wszystko-gdyz ten model jak i inne z nagr. lg mają problem z odczytem) KEYBOARD BTC 6300U ~4500 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vejita Opublikowano 28 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2007 No to tak, procka wzia bym E6300, HDD zmienil na Seagate 250gb 7200.10 z NCQ. Nastepnie z nagrywarek DVD to Pioniera albo Asusa. I ramy to cos na OCZ, ew. Goodram Pro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aadd Opublikowano 28 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2007 (edytowane) a konkretnie jaki model dvd wymagania: DVD-RAM, b dobry zapis, i odczyt edit: seagate tez bym bral, tylko boje sie (byly takie czasu ze co drugi dysk siadal) Edytowane 28 Stycznia 2007 przez aadd Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aadd Opublikowano 28 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2007 a moze nagrywarke zostawic w spokoju a dozozyc dvd combo do odczytu?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gmail Opublikowano 28 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2007 bierz goodrama pro i pewnie bedziesz musial tak zrobic chociaz ...... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
junioor Opublikowano 28 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2007 ejjjj no chwila moment... jakie goodramy pro? jakie ocz? slyszalem ze najlepsze to corsair i geil :o Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ITpro Opublikowano 29 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2007 Najlepsze są Cruciale i OCZ oraz ew. GoodRamy. Od GeiLi trzymaj się z daleka (do dziś żałuję tego wyboru, ale moje Cruciale już jadą :) ). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aadd Opublikowano 29 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2007 czy oplaci sie pchac w OCZ Technology 2x 1GB DDR2 800MHz Platinium CL4 czy moze cos innego ~1030 (komputronik) czy to ma cos wspolnego ze slynnymi micronami? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bertold Opublikowano 30 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2007 nie myslales zeby poczekac na geforcy 8600,? mają niedlugo wyjsc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aadd Opublikowano 30 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2007 Gdzieś czytałem, że mają wyjść dopiero w kwietniu. Nie wytrzymam tyle, ale jest jeszcze możliwość kupienia płyty głównej z vga (tylko musze zobaczyć czy będzie mi się to opłaciło). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KOFEK Opublikowano 30 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2007 Bedziesz krecil ? Kup procka e6300 albo 4300. W komputroniku chcesz kupowac ?? Moze zamiast jednego dysku kup 2 mniejsze 160 i zrob Raida. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zachariasz Opublikowano 31 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2007 (edytowane) a konkretnie jaki model dvd wymagania: DVD-RAM, b dobry zapis, i odczyt Polecam ASUSA 1608 P3S. Cena niewielka (ok. 130 zł) posiada domyślnie DVD-RAM, odczyt z płyt marki "płyta" też b. dobry, a poza tym można przerobić na Pioneera 111L z LF (fajny bajer :P) Edytowane 31 Stycznia 2007 przez Zachariasz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aadd Opublikowano 3 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2007 myslalem kupic 250 teraz i za jakis czas dolozyc drugą i rzeczywiscie w raida Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mookie Opublikowano 3 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2007 (edytowane) myslalem kupic 250 teraz i za jakis czas dolozyc drugą i rzeczywiscie w raida Nie bierz Seagata, chyba że mieszkasz niedaleko PGRu skąd i tak słychać odgłosy traktorów ;) Edytowane 3 Lutego 2007 przez mookie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pooh Opublikowano 3 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2007 (edytowane) Co do traktorów to ich dzwiek przypominaly seagatey z serii 9. Nowa seria 10 jest bardzo cicha. Zamontowałem ich już parę więc wiem co mówię. Dysk na prawde godny polecenia. co do zestawu jako takiego - mysz i klawiature bralbym logitecha... jakos tak okazywaly sie w moim przypadku super niezawodne. A4tech zas hmmm padal zawsze po wakacjach ;) polecam Ultra X media desktop - moze nie jakies najnowsze z rozwiazan, ale ladne, eleganckie, ciche i bardzo wygodnie sie na nim pracuje :) Edytowane 3 Lutego 2007 przez Pooh Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HucK Opublikowano 3 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2007 Mam Seagate 10 i jest tak cicha, jak moja stara V. Co ty mówisz o traktorach? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ITpro Opublikowano 3 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2007 Ja mam samsunga w starszym kompie (szary z siga) - strasznie głośne, a podobno są ciche. A Seagate jest w nowym kompie (pomarańczowy z siga) i jest cichutki (nowego kompa odpaliłem na 7600GS tymczasowo, by sprawdzić czy działa, niestety nie ma obrazu - żadnego pisku [speaker jest podłączony], a reszta działa i jest sprawna. Jutro sprawdzam drugie złącze PCI-E, jeżeli ktoś wie co może być przyczyną - PW, !EOT!). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misioman Opublikowano 3 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2007 Dla niektorych cichy dal niektorych nie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mookie Opublikowano 3 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2007 Mam Seagate 10 i jest tak cicha, jak moja stara V. Co ty mówisz o traktorach?Opinie i tematy na forach mówią co innego choć i niektórym trafiają się ciche sztuki. Osobiście słyszałem tego seagata, strasznie hałasowały te głowice. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pooh Opublikowano 3 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2007 Mi to sie wydaje. ze jak ktoś zrobi jakikolwiek wysiłek i poświęci kilka chwil na pomyślenie to może się okazać, że jego dysk wcale nie jest taki głośny. Każdy dysk dźwięki wydaje, nie ma co się oszukiwać. Nie twierdzę oczywiście, że nie zdarzają się głośniejsze sztuki, ale ogólnie rzecz biorąc wątpię żebym ciągle miał aż takiego farta i napotykał te cichsze. Seagate'y nie są złymi dyskami. Żaden mnie jeszcze nie zawiódł. Ani z serii 8 ani 9 (pomijajac to, że mój akurat chodzi jak traktor) ani 10. Samsungi natomiast miałem różne. Od szybko padających, przez przeciętne, aż po bardzo sprawne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mookie Opublikowano 4 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2007 (edytowane) Seagate'y nie są złymi dyskami. Żaden mnie jeszcze nie zawiódł. Ani z serii 8 ani 9 (pomijajac to, że mój akurat chodzi jak traktor) ani 10. Samsungi natomiast miałem różne. Od szybko padających, przez przeciętne, aż po bardzo sprawne.No tak, racja, ale Ty przytoczyłeś kolorową historię dysków, a liczy się to co w dzisiejszym dniu się produkuje. Mam znajomego w Vobisie, i liczba zwrotów gwarancyjnych dysków poszczególnych marek również do mnie przemawia. Prawda o dzisiejszych dyskach jest taka jak z pudełkiem czekoladek :) nigdy nie wiesz co dostaniesz. Edytowane 4 Lutego 2007 przez mookie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ainaruth Opublikowano 4 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2007 Ja kupiłem sobie tego Samsunga i przez jakiś czas używałem go pod USB, jako rozszerzenie do lapa.. Z początku musiałem na dotyk sprawdzać czy chodzi, bo nie wydawał żadnych dźwięków :) Oczywiście im więcej danych i większa fragmentacja tym głośniej będzie chodził, ale przecież od tego jest żeby coś na nim trzymac :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pooh Opublikowano 4 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2007 Prawda o dzisiejszych dyskach jest taka jak z pudełkiem czekoladek :) nigdy nie wiesz co dostaniesz. Tu niestety muszę się zgodzić. To już nie te czasy co kiedyś ;) Co do liczby zwrotów - masz na mysli względną czy bezwzględną? Bo warto by spojrzeć na stosunek zwrotow do sprzedanych. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mookie Opublikowano 4 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2007 Tu niestety muszę się zgodzić. To już nie te czasy co kiedyś ;) Co do liczby zwrotów - masz na mysli względną czy bezwzględną? Bo warto by spojrzeć na stosunek zwrotow do sprzedanych. Oczywiście że względną, bo jaki sens by miało porównanie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
njuu Opublikowano 4 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2007 Jedyne co Ci moge doradzic to NIE KUPUJ w komputroniku! Ich ceny sa z [gluteus maximus], jada po bandzie rowno :P Nie sugeruj sie tymi cenami! Lepiej juz sklep - znak.pl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aadd Opublikowano 4 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2007 (edytowane) ale ten samsung 250 chyba lepiej sobie radzi z malymi plikami typu strony www niz ta baracuda...(patrz ranking chip) a ktory jest lepszy do raidu a co polecacie z monitorow (bo zastanowiam sie czy nie wymienic mojego crt 17) ma byc nie tylko do gier (czas reacji) ale równiez do grafiki 3d czyli jakas 20,21,22 z jakąś dobrą matrycą Edytowane 4 Lutego 2007 przez aadd Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mookie Opublikowano 4 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2007 ale ten samsung 250 chyba lepiej sobie radzi z malymi plikami typu strony www niz ta baracuda...(patrz ranking chip) a ktory jest lepszy do raidu a co polecacie z monitorow (bo zastanowiam sie czy nie wymienic mojego crt 17) ma byc nie tylko do gier (czas reacji) ale równiez do grafiki 3d czyli jakas 20,21,22 z jakąś dobrą matrycą Do raidu chwalone były WD Raid Edition - nazwa mówi sama za siebie. Wszystko o monitorach znajdziesz w odpowiednim dziale temu poświęconym, osobiście mogę polecić CRT 21/22'' na kineskopie trinitron, diamondtron - sam kupiłem na allegro za 220zł, budżetowe rozwiązanie, ale jakość super. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aadd Opublikowano 5 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2007 a cos z LCD? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bertold Opublikowano 7 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2007 Zastanawia mnie tylko jedno. Skąd załatwisz model klawiatury BTC 6300U jak w sklepach internetowych nigdzie nie można czegoś takiego znaleźć na USB. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gmail Opublikowano 7 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2007 bierz ta jakiegos samsunga Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...