Skocz do zawartości
aadd

Prosze O Komentarze Tego Zestawu

Rekomendowane odpowiedzi

Co o tym sądzicie?

CPU INTEL C2D E6400

MB ASUS P5B

RAM 2*1GB 800Mhz KINGSTON, GOODRAM, CORSAIR (jeszcze nie wiem)

POWER CHIEFTEC GPS-450AA-101A (450W)

HDD SAMSUNG 250GB SATA (SP2504C)

CASE COOLERMASTER CENTURION 5

MOUSE A4TECH X-718BF

MOUSEPAD SEELPAD QCK

VIDEO MSI GF 7900GTO

DVD LG GSA-H22L (lub cos co dobrze nagrywa (tez DVD-RAM), a opócz tego odczytuje wszystko-gdyz ten model jak i inne z nagr. lg mają problem z odczytem)

KEYBOARD BTC 6300U

~4500

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a konkretnie jaki model dvd

wymagania: DVD-RAM, b dobry zapis, i odczyt

Polecam ASUSA 1608 P3S. Cena niewielka (ok. 130 zł) posiada domyślnie DVD-RAM, odczyt z płyt marki "płyta" też b. dobry, a poza tym można przerobić na Pioneera 111L z LF (fajny bajer :P)

Edytowane przez Zachariasz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

myslalem kupic 250 teraz

i za jakis czas dolozyc drugą

i rzeczywiscie w raida

Nie bierz Seagata, chyba że mieszkasz niedaleko PGRu skąd i tak słychać odgłosy traktorów ;)

Edytowane przez mookie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co do traktorów to ich dzwiek przypominaly seagatey z serii 9. Nowa seria 10 jest bardzo cicha. Zamontowałem ich już parę więc wiem co mówię. Dysk na prawde godny polecenia.

co do zestawu jako takiego - mysz i klawiature bralbym logitecha... jakos tak okazywaly sie w moim przypadku super niezawodne. A4tech zas hmmm padal zawsze po wakacjach ;)

polecam Ultra X media desktop - moze nie jakies najnowsze z rozwiazan, ale ladne, eleganckie, ciche i bardzo wygodnie sie na nim pracuje :)

Edytowane przez Pooh

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam samsunga w starszym kompie (szary z siga) - strasznie głośne, a podobno są ciche. A Seagate jest w nowym kompie (pomarańczowy z siga) i jest cichutki (nowego kompa odpaliłem na 7600GS tymczasowo, by sprawdzić czy działa, niestety nie ma obrazu - żadnego pisku [speaker jest podłączony], a reszta działa i jest sprawna. Jutro sprawdzam drugie złącze PCI-E, jeżeli ktoś wie co może być przyczyną - PW, !EOT!).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam Seagate 10 i jest tak cicha, jak moja stara V. Co ty mówisz o traktorach?

Opinie i tematy na forach mówią co innego choć i niektórym trafiają się ciche sztuki. Osobiście słyszałem tego seagata, strasznie hałasowały te głowice.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mi to sie wydaje. ze jak ktoś zrobi jakikolwiek wysiłek i poświęci kilka chwil na pomyślenie to może się okazać, że jego dysk wcale nie jest taki głośny. Każdy dysk dźwięki wydaje, nie ma co się oszukiwać. Nie twierdzę oczywiście, że nie zdarzają się głośniejsze sztuki, ale ogólnie rzecz biorąc wątpię żebym ciągle miał aż takiego farta i napotykał te cichsze.

Seagate'y nie są złymi dyskami. Żaden mnie jeszcze nie zawiódł. Ani z serii 8 ani 9 (pomijajac to, że mój akurat chodzi jak traktor) ani 10. Samsungi natomiast miałem różne. Od szybko padających, przez przeciętne, aż po bardzo sprawne.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Seagate'y nie są złymi dyskami. Żaden mnie jeszcze nie zawiódł. Ani z serii 8 ani 9 (pomijajac to, że mój akurat chodzi jak traktor) ani 10. Samsungi natomiast miałem różne. Od szybko padających, przez przeciętne, aż po bardzo sprawne.

No tak, racja, ale Ty przytoczyłeś kolorową historię dysków, a liczy się to co w dzisiejszym dniu się produkuje. Mam znajomego w Vobisie, i liczba zwrotów gwarancyjnych dysków poszczególnych marek również do mnie przemawia.

Prawda o dzisiejszych dyskach jest taka jak z pudełkiem czekoladek :) nigdy nie wiesz co dostaniesz.

Edytowane przez mookie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja kupiłem sobie tego Samsunga i przez jakiś czas używałem go pod USB, jako rozszerzenie do lapa.. Z początku musiałem na dotyk sprawdzać czy chodzi, bo nie wydawał żadnych dźwięków :) Oczywiście im więcej danych i większa fragmentacja tym głośniej będzie chodził, ale przecież od tego jest żeby coś na nim trzymac :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Prawda o dzisiejszych dyskach jest taka jak z pudełkiem czekoladek :) nigdy nie wiesz co dostaniesz.

Tu niestety muszę się zgodzić. To już nie te czasy co kiedyś ;)

Co do liczby zwrotów - masz na mysli względną czy bezwzględną? Bo warto by spojrzeć na stosunek zwrotow do sprzedanych.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tu niestety muszę się zgodzić. To już nie te czasy co kiedyś ;)

Co do liczby zwrotów - masz na mysli względną czy bezwzględną? Bo warto by spojrzeć na stosunek zwrotow do sprzedanych.

Oczywiście że względną, bo jaki sens by miało porównanie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ale ten samsung 250 chyba lepiej sobie radzi z malymi plikami typu strony www niz ta baracuda...(patrz ranking chip)

a ktory jest lepszy do raidu

a co polecacie z monitorow (bo zastanowiam sie czy nie wymienic mojego crt 17)

ma byc nie tylko do gier (czas reacji) ale równiez do grafiki 3d czyli jakas 20,21,22 z jakąś dobrą matrycą

Edytowane przez aadd

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ale ten samsung 250 chyba lepiej sobie radzi z malymi plikami typu strony www niz ta baracuda...(patrz ranking chip)

a ktory jest lepszy do raidu

a co polecacie z monitorow (bo zastanowiam sie czy nie wymienic mojego crt 17)

ma byc nie tylko do gier (czas reacji) ale równiez do grafiki 3d czyli jakas 20,21,22 z jakąś dobrą matrycą

Do raidu chwalone były WD Raid Edition - nazwa mówi sama za siebie.

Wszystko o monitorach znajdziesz w odpowiednim dziale temu poświęconym, osobiście mogę polecić CRT 21/22'' na kineskopie trinitron, diamondtron - sam kupiłem na allegro za 220zł, budżetowe rozwiązanie, ale jakość super.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi