komoornik Opublikowano 28 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2007 (edytowane) Witam Mam dysk Samsung 250GB ATA 133. Na płycie Asus A7V8x-x przekroczyłem FSB 200 o 5mhz ( na Asrocku k7vt4a pro uzyskiwałem stabilne 225mhz ). System wstał, ale gdy chciałem go wyłączyć to nagle dysk się wyłączył i komp się zresetował. Po ponownym uruchomieniu system wyświetla brak jakiegoś tam pliku. Po podłączeniu innego dysku jako Master, a tego jako Slave, w systemie widać tylko 1 partycję tego Samsunga, w dodatku niesformatowaną. Dysk jest widziany przez Bios. Czy można jakoś przywrócić te partycje ? ( chciałbym chociaż skopiować dane ) W instalatorze Windows widzi wszystkie partycje w poprawnych rozmiarach. Czy jest jakaś szansa, ze po ponownym sformatowaniu dysk będzie działał normalnie ? pozdro Edytowane 28 Stycznia 2007 przez komoornik Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toman Opublikowano 28 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2007 bodajże Active Partition Recovery od przywrócenia partycji a co do przywrócenia dysku do początkowej sprawności, to są duże szanse powodzenia tegoż przedsięwzięcia o ile nie powstały w wyniku awarii bad sectory. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...