dymy Opublikowano 20 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2007 a dlaczego myślisz że nie przeczytałem? jedyne co z tego wynika, że przy rozruchu występuje większy pobór mocy. jak pisałem zasilacze mamy bardzo różne i zdarzają się całkiem mocne, markowe więc to wcale niczego nie wyjaśnia. problem z odpalaniem występuje jedynie wtedy gdy całkiem wyłączamy komputer z sieci na dłuższy okres czasu tzn. np. na listwie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 20 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2007 Problem z cold bootami to kwestia płyty (w szególności biosu) a nie zasilacza. Jak miałem asrocka dual s-ata 2 to zmiana biosu na modowany pomogła. Poza tym przy rozruchu "na ciepło" przed uruchomieniem zasilacz podaje jedynie napięcie +5v sb i to z osobnej przetwornicy, a główne obwody zasilacza, jak i całego komputera (prócz logiki na płycie gł.) pozostają niezasilane, a więc problem większego poboru mocy przy rozruchu pozostaje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...