j@kubof Opublikowano 28 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2007 Jaki Linux na którym będę oglądał filmy i słuchał muzyki - nic więcej? Celeron 700Mh 64 pamięci RAM Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marotf Opublikowano 30 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2007 możesz spróbować Xubuntu w wersji alternate install, choć przydałoby się mu przynajmniej ze 128 MB ramu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qrak_ Opublikowano 30 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2007 (edytowane) @marotf jeśli musi to być koniecznie coś z rodziny ubuntu to lepsze będzie fluxbuntu ;) j@kubof gdybyś dołożył jeszcze trochę ramu każde distro chodziłoby żwawo Edytowane 31 Stycznia 2007 przez Qrak69 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndiX Opublikowano 30 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2007 moze to? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
j@kubof Opublikowano 9 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2007 (edytowane) Pomyliłem się, mam 128mb ramu. Na tym komputerze, będę urzywał geexboxa, jako drugiego, bo raczej sam geexbox jest trochę za mało funkcjonalny. Ja jestem lamerem jeśli chodzi o wiersz poleceń itd. dlatego chciałbym coś dla lamerów, zbliżonego do windowsa. Szukam też tu: http://forum.jakilinux.org Edytowane 9 Lutego 2007 przez j@kubof Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nargil Opublikowano 10 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2007 (edytowane) ja dzis bede instalowal fluxbuntu na Pentium 166mmx, 64sdr. Obiecuje zdac relacje :) W kazdym razie DSL, rowniez oparte o fluxboxa (damnsmalllinux.org) na tym samym kompie dziala dosc dobrze, ale ja wole distro oparte o ubuntu, ze wzgledu na wygode uzytkowania edit (20:30): niestety, nie polece tego distro. Brakuje mu chocby narzedzia do konfiguracji sieci ;/ A reczna zmiana /etc/networking/interfaces nic u mnie nie dala. FB zainstalowal sie po polsku (tak wybieralem podczas instalacji) i polskie znaki psuja fluxboxowe menu - etykieta jest wyswietlana do wystapienia pierwszego polskiego znaku... i wez sie domysl co moze sie kryc pod menu opisanym jako "wy" :P Edytowane 10 Lutego 2007 przez Nargil Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gmfriend Opublikowano 16 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2007 Mam podobny problem: Laptop Pentium 200MMX 96ram cdrom grafika pcchips 2MB i chciałbym tam zainstalowac jakiegos linuxa co by ładnie wyglądał i działał bez problemów, komp ma słuzyc jako maszyna do pisania więc program typu word tez potrzeby... Jakiego linuxa wybrać? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
truman20 Opublikowano 16 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2007 Mam podobny problem: Laptop Pentium 200MMX 96ram cdrom grafika pcchips 2MB i chciałbym tam zainstalowac jakiegos linuxa co by ładnie wyglądał i działał bez problemów, komp ma słuzyc jako maszyna do pisania więc program typu word tez potrzeby... Jakiego linuxa wybrać? cdlinux.pl duży najlepiej. Chyba, że masz mały dysk, to wybierz wersję "mały" i siakiegoś edytora tekstu sobie doinstalujesz, np OpenOffice'a. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matiit Opublikowano 17 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2007 Ja polecam Slackware. Nie jest takie trudny jak go malują... Wymagania też nie wielkie. A centrum multimedialne to z każdeo linuksa zrobisz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gmfriend Opublikowano 17 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2007 próbowałem: cdlinux, fluxbuntu, damnsmalllinux 3.3 i nic nie chce ruszyc na tym laptopie, poszedłem do znajomego i te linuxy chodzą na P400 64MBram a u mnie na P200 zawieszają się tak gdzieś w połowie uruchamiania :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matiit Opublikowano 17 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2007 gmfriend Mówię ci Slack sie nie zawiesi :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Haquim Opublikowano 18 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2007 Xandros[/url]'17 cze 2007, 17:05' post='2650945'] próbowałem: cdlinux, fluxbuntu, damnsmalllinux 3.3 i nic nie chce ruszyc na tym laptopie, poszedłem do znajomego i te linuxy chodzą na P400 64MBram a u mnie na P200 zawieszają się tak gdzieś w połowie uruchamiania :( Jeden z tych : Zenwalk xandros Można spróbować zainstalować wersję bez środowiska graficznego(ew.podstawowe X11) a potem doinstalować Fluxa lub XFCE czy coś innego równie lekkiego. W ostatecznośći: Delli Podobno ruszy nawet na 486 :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
viod Opublikowano 17 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2007 (edytowane) Sam uzywam Archlinuxa (optymalizowany do i686) na Celeronie 466@582MHz i smiga ale tylko w trybie tekstowym bo innego nie potrzebuje ;) Na Celu 700 to bedzie dopiero szalalo . Pod sama konsola masz MOC do muzyki i Mplayera do filmow . Edytowane 17 Lipca 2007 przez viod Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arkovianin Opublikowano 25 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2007 Ja polecam Xandrosa Poczytaj tu i Oraz tu myślę że to pomoże :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...