MarK Opublikowano 14 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2003 czy jest sens kupowac ten wentyl na taka karte :?: :?: :?: zaznaczam ze nie moge niestety zalozyc na grafe wentyla z starego celerona, itp, poniewaz mam troche malo miejsca w budzie :cry: co radzicie??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makonar Opublikowano 14 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2003 Nie ma sensu, taniej wyjdzie Ci zamontowanie wiatraka 80x80 (albo dwóch) obok karty... taki wynalazek kosztuje 35zł, pompuje 60CFM przy 25 DB głośności i ochłodzi karte 10 razy lepiej niż Crystal Orb za 55zł ! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarK Opublikowano 14 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2003 Nie ma sensu, taniej wyjdzie Ci zamontowanie wiatraka 80x80 (albo dwóch) obok karty... taki wynalazek kosztuje 35zł, pompuje 60CFM przy 25 DB głośności i ochłodzi karte 10 razy lepiej niż Crystal Orb za 55zł !wszystko fajnie, tylko ja mam bude typu desktop :wink: wiec montowanie dodatkowych wentyli nie wchodzi w gre, chyba ze ktos ma jakis pomysl jak to zamontowac :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makonar Opublikowano 14 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2003 A ile wysokości ma Twoja obudowa? Moja ma 19 cm szerokości i dodatkowe coolery wchodzą bez problemu, jestem pewien, że nawet w 18cm sie zmieściły... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarK Opublikowano 14 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2003 po blizszych ogledzinach musze stwierdzic ze jednak wentyle wejda, teraz kolejne pytanie jesli umieszcze wentyl nad grafa (desktop) to ma on byc wciagajacy do wewnatrz budy czy wypychajacy na zewnatrz :?: :?: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makonar Opublikowano 14 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2003 masz na myśli przy otwartej budzie? Oczywiście wentyl powinien dmuchać na grafe. Od spodu (w Twoim przypadku z boku) mozna dać dowolnie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarK Opublikowano 14 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2003 chodzi mo o to czy jak umieszcze wentyl na obudowie (blacha co sie przykrywa bude od gory w przypadku desktopa) to mo on byc wciagajacy czy wypychajacy na zewnatrz budy, twojej ostatniej wypowiedzi Makonar troche nie zrozumialem :? bo zgodnie z prawem konwekcji to cieple powietrze z grafy unosi sie do gory i w tym momencie wentyl wciagajacy powietrze do budy z gory tylko pogarszal by sprawe, przyjamniej wedlug mnie sprostuj mnie jesli sie myle :roll: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarK Opublikowano 14 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2003 a montowanie coolerka z boku grafy nie wchodzi w gre do mam zajete sloty PCI obok grafy, tylko jeden najblizszy jest wolny Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...