Skocz do zawartości
slimeck

Progamy Nie Uruchamiają Się

Rekomendowane odpowiedzi

czesc. mam pokręcony problem ze STARSZYMI PROGRAMAMI : klikam programy, zeby uruchomić i ...nie uruchamiają się. nie wszystkie - niektóre tylko. na ogół stare gry ( instalatory nie ruszają ). albo regcleaner : zaainstalowalem, odpalił sie pare razy, doslownie, za pierwszym razem po instlacji, a teraz nie chce, nie rusza w ogole. w manadżerze zadań jest jako uruchomiony proces, zajmujr pamięć, ale nie rusza... inny przykład : stara gra 'midtown madness', chce uruchomic, a ona tak samo 'wisi' przez kilak minut, ze mozna o niej zapomniec ( nie widac zadnej ikonki, ani nic, tylko proces w manadżerze zadań ) i nadle ni z tego ni z owego się odpala i działa. half life, hiden and dangerous rowniez sie nie instaluje się w ogole, objaw taki sam, tylko ze one juz wcale nie ruszają ( tylko "siedzą" w pamięci jako uruchomione, ale jakby niekatywne procesy ). nie wiem w czym problem ale jest to problem idiotyczny, zawsze radziłem sobie z roznymi problemami samemu, a tutuaj takie nie-wiadomo-co zaczelo sie pojawiac, z czym nigdy sie nie spotkalem. mój komp jak w opisie. dodam ze mam windows XP sp2 i na innym kompie ( athlon xp) nic takiego sie nie działo, a tutaj klops. przeinstalowalem windows myśląc ze tam przyczyna, ale nie pomogło... skanowalem kompa onet skanerem i mks skanerem online, i niby mam czysty system... ktos potrafi mi pomoc? z gory dzieki

Edytowane przez slimeck

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

pomlogym ale mam porlbme z pzrezcytnieam :-P

no daj spokoj.. byly literówki ale nie az takie tragiczne, ale okej poprawilem, przeczytaj teraz i zobacz cyz mozesz mi pomóc.

co do plików to były zgrywane z innego kompa wiec nie są uszkodzone, bo sa to albo sciagniete z netu instalatory, albo tez instalatory z płyt, ktore na innych kompach działały, albo cos co zostalo zgrane kabelkiem z laptopa stojącego obok, na którym śmiga, a na tym moim dzieja się te opisane anomalie.

komputer zdaje się działać stabilnie, robię na nim różne zadania intensywnie obciążające cpu/ram, i nie zaliczam zadnych zwiech.

czy to moze byc wina mojego procka dwurdzeniowego? czy jest to znany problem? kazda pomoc mile widziana... jak wspominalme, z kompem radzilem sobie zawsze sam, a tutaj rozkładam ręce.

zakładka "zapobieganie wykonywaniu danych"? czy moze to byc związane z typem mojego procesora, i trzeba tę opcję ręcznie wyłączyć, dobrze rozumiem?

pozdrawiam.

Edytowane przez slimeck

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

okej, tak więc odsuwam na bok ten jeden zgrany kabelkiem program ( który uruchamia się, ale zaliczą taką dziwnna karo minutowa "pauzę" któa opisałem na początku )i powtórzę ze programy które odpalam nei są uszkodzone - po prostu - na innych kompach uruchamiają się. zmiana opcji "zapobieganie wykonywaniu danych" równiez nie pomogła. czy ktos ma jeszcze jakis pomysl? :sad:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

okej, tak więc odsuwam na bok ten jeden zgrany kabelkiem program ( który uruchamia się, ale zaliczą taką dziwnna karo minutowa "pauzę" któa opisałem na początku )i powtórzę ze programy które odpalam nei są uszkodzone - po prostu - na innych kompach uruchamiają się. zmiana opcji "zapobieganie wykonywaniu danych" równiez nie pomogła. czy ktos ma jeszcze jakis pomysl? :sad:

jesli po podpieciu dysku pod 2 komputer programy sie uruchamiaja to format musi pomoc

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam, jeśli chodzi o te programy co sie nie uruchamiaja mam ten sam problem oczywiscie na procesorze core 2 duo Amd , wyglada to identycznie jak u mnie, po instalacji sie uruchamia a potem nic zero nie idZie uruchomic mam ten problem min. z alcoholem, i totalcommanderem, formatowalem dysk, nowa instalacja xpka, probuje dojsc do tego gdzie lezy problem i oczywiscie taki zastoje tez uruchamiam cos i musze poczekac nawet pare minut zeby odpalilo. Jak do tego dojde gdzie leży prioblem dam znac.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi