sztandar Opublikowano 13 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2007 Właśnie sięzastanawiam jak to zrobić może ktoś będzie służył radą. Kończy mi sie umowa z TPSA wymówiłem oczywiście i nie przedłużam. Umowa kończy się dokładnie 13 Maja (cóż za data <_< ) no i mam zamiar <span style='color: red;'>ORT: wziąść</span> Multimo 2 mbit. Zastanawiam się jak to zrobić żeby jak najkrótszy okres być bez neta. Czekać na koniec umowy z TP i wtedy dopiero zgłaszać się do multimo czy może zrobić to w czasie trwania umowy z TP. Czy może z jakimś konkretnym wyprzedzeniem... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcinio Opublikowano 13 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2007 (edytowane) Właśnie sięzastanawiam jak to zrobić może ktoś będzie służył radą. Kończy mi sie umowa z TPSA wymówiłem oczywiście i nie przedłużam. Umowa kończy się dokładnie 13 Maja (cóż za data <_< ) no i mam zamiar <span style='color: red;'>ORT: wziąść</span> Multimo 2 mbit. Zastanawiam się jak to zrobić żeby jak najkrótszy okres być bez neta. Czekać na koniec umowy z TP i wtedy dopiero zgłaszać się do multimo czy może zrobić to w czasie trwania umowy z TP. Czy może z jakimś konkretnym wyprzedzeniem... Chyba lepiej bedzie zrobić to w trakcie to teoretycznie powinni przełączyć bezboleśnie. Najlepiej dowiedz się u źródła i zadzwon na infolinię Multimo. Potem napisz co powiedzili, bo pewnie nie jednemu to się przyda. A swoją drogą nie myślałeś nad opcją 6mbit? Finansowo w porównaniu do 2mb niewielka różnica. Edytowane 13 Kwietnia 2007 przez marcinio Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzej Opublikowano 13 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2007 kurde. wczoraj bylo gicior z netem. internet praktycznie hulal caly dzien a dzisiaj znowu kaszana. co parenascie minut nie ma neta ... zmienili numer na infolinie. teraz calkowity koszt polaczenia to koszt jeden minuty polaczenia lokalnego. 0801777666 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nrl Opublikowano 13 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2007 jak nie miałem neta od multimo tak nadal nie mam fuck :( przeginają Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek-Placek Opublikowano 18 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2007 Rozłącza się wam jeszcze internet ? .Mi średnio 2 razy dziennie. Pingi i prędkość nie narzekam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcinio Opublikowano 18 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2007 Ping oczywiście ciągle elegancki, prędkość łącza trochę więcej niż 1MB o czym była wcześniej mowa. Ostatnio rozłaczyło mnie 15-go, a wcześniej 13-stego kwietnia, więc na 2,3 dni mam spokój. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość robot Opublikowano 18 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2007 ja mam juz od 6 dzień(dni), 14 godzina(godzin) 09 minuta(minut) na routerze bez rozlaczenia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzynek1 Opublikowano 27 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2007 jak się u Was zachowuje łącze z mutimo ? mi rozłącza co chwilę, jak się ponownie połączy to i tak internet nie działa dopóki nie zrestartuje kompa dzisiaj zgłosiłem już drugi raz usterkę, a łącze mam od 4 dni Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paszczu Opublikowano 28 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2007 Czym się łączysz? Jeżeli modemem na usb, to prawdopodobnie kontroler usb na płycie nie wytrzymuje poboru prądu przez modem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hinco Opublikowano 28 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2007 (edytowane) Szybka piłka, net musze wziać na rok, do poniedziałku z TP trzeba sie rozliczyć tj. podjać decyzję, już dzownili co im sie wcześniej nie zdażało z ofertami, ale i tak gts jest tańszy.. Matury sa a nie chce tracić kontaktu ze światem, zostaje jeszcze modem, ale ile bede czekał na gts jeżeli złoze zamówienie w poniedziałek.. ? strefa numeracyjna 0-14; Netia nie jest u mnie dostepna.. A moze szykuje się nowa oferta TP ? :huh: Edytowane 28 Kwietnia 2007 przez hinco Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzynek1 Opublikowano 28 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2007 Czym się łączysz? Jeżeli modemem na usb, to prawdopodobnie kontroler usb na płycie nie wytrzymuje poboru prądu przez modem. no właśnie przez usb się łączę ale płyta jest raczej nowoczesna, wiec wątpię by takie małe coś mogło pożreć rezerwy prądu dla usb poza tym masa ludzi narzeka na rozłączanie właśnie dziś był u mnie technik i stwierdził że pewnie wina portu i że jak jeszcze sie to powtórzy to go zrestartują Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paszczu Opublikowano 29 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2007 Nie zaszkodzi sprawdzić na jakimś routerze. Miałem podobne cyrki na laptopie i też myślałem że problem jest po stronie providera - a na stacjonarnym już było ok. Zamiast restartować komputer spróbuj wyjąć i włożyć wtyczkę od modemu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IGI Opublikowano 2 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2007 (edytowane) Ok mam w koncu neta. Narazie jestem zadowolony, ping podobny jak na neo, strony ladują sie błyskawicznie. Poniewaz mam 2 modemy potestowalem najpierw na sagemie a potem na zxdsl852 i tego drugiego z calego serca polecam - ping lepszy o 5ms niz na sagemie i laczy sie blyskawicznie a na sagemie czasami wywalalo blad 651. Synchronizacje mam na 1.3 mega mimo ze lacze mam 512 i takie tez transfery. Ogolnie chodzi ok zobaczymy jak bedzie z stabilnością. Badanie wp.pl [212.77.100.101] z użyciem 32 bajtów danych: Odpowiedź z 212.77.100.101: bajtów=32 czas=29ms TTL=122 Odpowiedź z 212.77.100.101: bajtów=32 czas=29ms TTL=122 Odpowiedź z 212.77.100.101: bajtów=32 czas=29ms TTL=122 Odpowiedź z 212.77.100.101: bajtów=32 czas=29ms TTL=122 Statystyka badania ping dla 212.77.100.101: Pakiety: Wysłane = 4, Odebrane = 4, Utracone = 0 (0% straty), Szacunkowy czas błądzenia pakietów w millisekundach: Minimum = 29 ms, Maksimum = 29 ms, Czas średni = 29 ms Edytowane 2 Maja 2007 przez IGI Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek-Placek Opublikowano 2 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2007 u mnie dziś jest tragedia strony nie chcą mi sie ładować Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IGI Opublikowano 5 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2007 Ok po kilku dniach moge powiedziec ze jestem zadowolony. Net smiga bardzo dobrze i stabilnie, nie rozłączyło mnie ani razu, emule ciągne z bardzo dobrą prędkością (iso linuxa jak by kto pytal ;]), ping utrzymuje sie n dobrym poziomie. W sumie jestem zadowolony ze odpuściłem netię i zamówiłem GTSa :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nrl Opublikowano 7 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2007 (edytowane) neta jak nie miałem tak nie mam :] (do tego skończyła się umowa na radiówkę) czekam już ponad 2 miesiące lol nie wiem co już mam robić. Edytowane 7 Maja 2007 przez Nierealny Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzej Opublikowano 8 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2007 a dzwoniles tam do nich? bo jakbys powiedzial ze czekasz ponad 2 miesiace to watpie zeby sie tym nie zainteresowali, zwlaszcza ze ostatnio tak sie troszcza o klientow ze nawet nie kaza sobie placic za usluge nie przysylajac faktur ;p Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzynek1 Opublikowano 8 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2007 jak już wcześniej pisałem miałem problem z rozłączaniem, wszystko jednak uległo poprawie gdy zakupiłem sobie router podobnież zgodnie z tym co pisał Paszczu rozchodzi się o zasilanie z portu usb co potwierdził technik z tp router ma swoje własne zasilanie z sieci i stąd działa bez rozłączenia to taki tip dla innych z podobnym problemem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IGI Opublikowano 8 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2007 neta jak nie miałem tak nie mam :] (do tego skończyła się umowa na radiówkę) czekam już ponad 2 miesiące lol nie wiem co już mam robić. tak się głupio zapytam ;) modem masz skonfigurowany tak jak na stronie zalecają ? tzn enkapsulacja pppoe_llc ? Nie masz dostępu do innego modemu ? bo to naprawdę dziwne. Błąd taki jak ty masz czyli 678 chyba miałem na sagemie kilka razy, na zxdsl ani razu się nie pojawił Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nrl Opublikowano 8 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2007 @dzej nie. myślałem, że walenie w telefon wystarczy :] @IGI jestem dzieckiem neo ! co to jest modem ? ps. dzisiaj poleciał kolejny mail do uke :] (syty) najśmieszniejsze jest to, że po ok. 4h od wysłania listu w końcu ktoś z GTS Energis zadzwonił do mnie :D może będę miał w tym tygodniu internet lol Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IGI Opublikowano 13 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2007 (edytowane) No i za szybko pochwalilem Dzisiaj ping ok, ale transfery na poziomie łącza 128 kbit... A tak ładnie hulało ... edit Rano wszystko wróciło do normy ;] edit2 Czy ma ktoś pół mbita od gts ? Jestem Ciekaw jak u was z transferami bo ja mam małego bonusa ;], wyciąga mi do 85 kilo, gdzie na neo widomo do 64 :]. Synchro mam na 1mbit. Edytowane 14 Maja 2007 przez IGI Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nrl Opublikowano 15 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2007 wahaaaaaa od dzisiaj jestem dzieckiem multimo :D chodzi jak żyleta !! radiówki byby Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzej Opublikowano 16 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2007 (edytowane) jiiha. wczoraj przyszedl pierwszy rachunek ;] tylko co z tego ze pierwszy miesiac za 1zl skoro na telefony do nich wydalem 50 zl ... szkurde i jeszcze ostatno cos spierdzielili lacze, bo w csie mam choke 100. laguje i sie grac nie da. nie interweniowalem, ale juz sie poprawilo. moge sciagac (ustawiam limit 100 KB/s) i grac nie tracac nic na jakosci polaczenia. miodnie :] Edytowane 18 Maja 2007 przez dzej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forum Opublikowano 23 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2007 (edytowane) @igi jak masz synchro 1mbit to chyba powinienes wyciagac 128kilo ;) Ja mam od 3 godzin 512 i ciagne 64kilo, przedtem mialem neo 256 to bylo 32kilo,co do szybkosci realizacji zamowienia energis=29dni,a tak przeklinane tp przez wiekszosc=w czwartek energis wyslal do nich pismo to linie mialem skrosowana w poniedzialek rano :D Takie male pytanko jeszcze do uzytkownikow, dostaje sie jakies konto emailowe w energisie tak jak to bylo w neo? i czy rachunku przychodza w formie "papierowej" do placenia? pozdrawiam Edytowane 23 Maja 2007 przez forum Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcinio Opublikowano 24 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2007 (edytowane) Takie male pytanko jeszcze do uzytkownikow, dostaje sie jakies konto emailowe w energisie tak jak to bylo w neo? i czy rachunku przychodza w formie "papierowej" do placenia? pozdrawiam Nie dostaje się konta emailowego, ani nie ma żadnych usług hostingowych. Nie wiem czy GTS zamierza takowe wprowadzić. Rachunki przychodzą w formie "papierowej", wysyłane są nawet listem priorytetowym. Dziś akurat przysłali nowy regulamin, ładnie wydany w postaci broszurki, i pismo, że w związku ze zmianą reg. można odstąpić od umowy. Ja zostaję z Multimo :) Edytowane 24 Maja 2007 przez marcinio Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alvin Opublikowano 24 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2007 dostalem wlasnie zmieniony regulamin.... ktos wie w jakim zakresie zaszly zmiany? nie chce mi sie czytac / prownywac calosci, cennika jakiegos nowego nie dostalem... hmmm... pomozecie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IGI Opublikowano 24 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2007 @igi jak masz synchro 1mbit to chyba powinienes wyciagac 128kilo ;) Ja mam od 3 godzin 512 i ciagne 64kilo, przedtem mialem neo 256 to bylo 32kilo,co do szybkosci realizacji zamowienia energis=29dni,a tak przeklinane tp przez wiekszosc=w czwartek energis wyslal do nich pismo to linie mialem skrosowana w poniedzialek rano :D Takie male pytanko jeszcze do uzytkownikow, dostaje sie jakies konto emailowe w energisie tak jak to bylo w neo? i czy rachunku przychodza w formie "papierowej" do placenia? pozdrawiam No teoretycznie tak, ale mam zamówione pół mbita więc powinienem wyciągać 64 kilo ;) a ja wyciągam do 85 więc ani pół ani jeden ;). Zobaczymy co mi na rachunku przyjdzie, jak policzą jak a pół mbita to nie będę się kłócił ;]. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZipQ Opublikowano 10 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2007 Siemka poczytalem troche tego i mam pare pytan: 1.Czy jest mozliwosc dzielenia tego neta ? ( na stronie www.multimo.pl nie znalazlem nic o tym :/ ) 2.Jak dlugo sie aktualnie czeka na instalacje neta ? ( mieszkam w krosnie i zastanawiam sie nad zawarciem umowy przez neta lub u dystrybutora w moim miescie ) 3.Czy ruter D-LINK Dl-604 wystarczy do tego necika ? Z gory dziekuje za odpowiedzi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek-Placek Opublikowano 11 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2007 1. TAk 2. Różnie bywa od 2 tygodni do max 4, najczęściej trochę więcej niż 2 tyg. 3. Pewnie wystarczy, choć wybrałbym Linksysa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nrl Opublikowano 17 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2007 no i proszę bardzo moje męki zostały wynagrodzone :) dostałem od GTS Energis rekompensatę za długą instalację 3 miesiące za 1zł. co do łącza wszystko ok. tylko dziwią mnie chwilowe zaniki sygnału (raz mna dzień) nie wiem czy w tej sprawie pisać do multimo czy wstrzymać się jakiś czas z reklamacją. może problem z zanikiem sam przejdzie :F. pozdrawiam dziecko multimo ps mała ciekawostka :D parametry łącza mojego kolegi który właśnie założył neo 512 aż dziw bierze, że wszystko chodzi ok. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...