krzynek1 Opublikowano 23 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2007 na infolinii twierdza ze jakis swiatlowod zostal przeciety i stad takie numery podobno dzis do 22 maja naprawic, podobno Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek-Placek Opublikowano 2 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2007 oooo, jak miło podnieśli upload do 512 :)) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzynek1 Opublikowano 2 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2007 zeby tak w kazdej opcji tyle dali Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Havoc Opublikowano 3 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2008 Mam kilka pytań co do gts. Po pierwsze jak działa necik. Chodzi mi m.in. o p2p, korzystanie z ftp oraz korzystanie ze skype'a również z przesyłem video. Powiedzcie mi jeszcze jeśli możecie...ile to kosztuje? Przeszukuję ich stronę i jest totalny chaos. Cennik dotyczy jedynie abonamentów na czas nieokreślony. A w kreatorze wywala mi cenę internetu ale do tego też jest podany (osobno) telefon oraz cena całości. No i pytanie, czy cena za 2mb/s przy 24m-cach to 76zł czy też 108zł... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
^goku^ Opublikowano 3 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2008 (edytowane) Mam kilka pytań co do gts. Po pierwsze jak działa necik. Chodzi mi m.in. o p2p, korzystanie z ftp oraz korzystanie ze skype'a również z przesyłem video. Powiedzcie mi jeszcze jeśli możecie...ile to kosztuje? Przeszukuję ich stronę i jest totalny chaos. Cennik dotyczy jedynie abonamentów na czas nieokreślony. A w kreatorze wywala mi cenę internetu ale do tego też jest podany (osobno) telefon oraz cena całości. No i pytanie, czy cena za 2mb/s przy 24m-cach to 76zł czy też 108zł... Od czerwca mam Multimo i nie mam podstaw do narzekania, wszystko śmiga aż miło. OMG, co oni zrobili z tej strony, jeszcze pół roku temu była w miarę przejrzysta, teraz do normalnego cennika dojść nie mogę :lol:. Najlepiej jak do nich zadzwonisz i wypytasz o promocje i ceny. BTW. Coś zauważyłem o pakiecie hosting, czy to jest tylko dla nowych użytkowników czy również dla starych ? Edytowane 3 Stycznia 2008 przez ^goku^ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Havoc Opublikowano 3 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2008 Z awaryjnością na liniach TPsy jest okey? Przy netii czytam czasami że nie naprawiają na czas awarii i zganiają na tepsę wszystko, bo to jej linie...tu występują podobne kwiatki? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
^goku^ Opublikowano 3 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2008 Z awaryjnością na liniach TPsy jest okey? Przy netii czytam czasami że nie naprawiają na czas awarii i zganiają na tepsę wszystko, bo to jej linie...tu występują podobne kwiatki?Jedyna 'awaria' miała miejsca jakiś miesiąc temu, ale to chyba tylko w mojej okolicy. Pingi były strasznie wysokie, transfery spadały do 16KB/sek. - było tak u każdego mojego znajomego kto miał netie/neo/multimo (czyli łącze na liniach TP). Działo się tak u mnie przez 2-3 dni a inni czekali nawet ok. tygodnia zanim wszystko wróciło do normy. Nie wiem czy to moje szczęście czy też GTS coś zadziałał. W każdym razie nie narzekam, przy umowie zawartej na rok w maju-czerwcu płacę ok. 60zł miesięcznie za 1MB. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Havoc Opublikowano 3 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2008 No to masz 1MB za 60zł a mi właśnie powiedział konsultant, cena za 2MB=83zł na 2 lata. Bardzo mi się to podoba, oferta po prostu najlepsza ze wszystkich. Przecież neo i netia oferują 2MB za ponad 100zł... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dk75 Opublikowano 6 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2008 No to masz 1MB za 60zł a mi właśnie powiedział konsultant, cena za 2MB=83zł na 2 lata. Bardzo mi się to podoba, oferta po prostu najlepsza ze wszystkich. Przecież neo i netia oferują 2MB za ponad 100zł...Netia mi właśnie zaoferowała 2MB, 83PLN/2 lata więc w okresie 2 letnim ceny są porównywalne. Ale nie zamierzam na tak długi okres podpisywać cyrografu. A nawet jakby, to wygląda, że GTS oferuje lepszą jakość - Net24 często jest przypchany i pomimo, że nic się nie ściąga to nie można się nawet do Google.pl połączyć. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Madness Opublikowano 7 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2008 Tak do wiadomości ogólnej - multimo podłaczyło mnie dokładnie w ciągu dwóch tygodni kalendarzowych. Strefa numeracyjna 012. Wszystko pięknie smiga - szybciej nawet niż w umowie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Camis Opublikowano 13 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2008 Tak do wiadomości ogólnej - multimo podłaczyło mnie dokładnie w ciągu dwóch tygodni kalendarzowych. Strefa numeracyjna 012. Wszystko pięknie smiga - szybciej nawet niż w umowie. To jest nie mozliwe, zdaje Ci sie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FoX 13 Opublikowano 15 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2008 potwierdzam równo 2 tygodnie ;) 076 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
humax5400 Opublikowano 17 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2008 (edytowane) Ma ktoś dostęp do cennika na umowy 1 roczne i 2 letnie ?? Czy ktoś rozdziela sygnał Multimo ? Czy są z tym jakieś problemy ? Edytowane 17 Lutego 2008 przez humax5400 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IGI Opublikowano 17 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2008 To jest nie mozliwe, zdaje Ci sie.Mi też się zdaje ? Mam pół mbit i wyciągam około 82 kilo podczas ściągania :) Modem mi się synchronizuje na 1 mega Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dk75 Opublikowano 17 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2008 oto strona promocji... na samym dole są PDF z cennikami: http://www.multimo.pl/index.php?pid=65 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alvin Opublikowano 1 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2008 czy z okolic katowic ma ktos tez tak, ze sie traci synchronizacja tak po prostu? tzn dziala dziala i przestaje dzialac :D synchronizuje sie i potem znowu dziala, a czasem i musi synchro robic 5 razy z rzedu bo wywala od razu jak sie polaczy... pytam bo mam router i nie wiem czy uwazac go za przyczyne czy lacze szwankuje, a zglaszac do multimo to narazie nie mam za bardzo co, odesla problem do tpsa a tpsa powie ze jest ok i tyle z tego bedzie.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dumpmuzgu Opublikowano 30 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2008 jak tam dziala net? :) jakie macie modemy. te z oferty czy cos innego? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stark Opublikowano 30 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2008 (edytowane) Net z Multimo 1Mbps działa tak samo dobrze jak Neostrada 512kbps, która była wcześniej, tylko 2x szybciej... Naprawdę jest nieźle - bez przerw, awarii, szybkie transfery jeśli tylko źródło na to pozwala. (kierunkowy 0-91) Edyta: modem z oferty, stery od nich, łączenia pilnuje autoconnect jakiś pod xp Edytowane 30 Marca 2008 przez _piotrek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alvin Opublikowano 7 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2008 (edytowane) Net z Multimo 1Mbps działa tak samo dobrze jak Neostrada 512kbps, która była wcześniej, tylko 2x szybciej... Naprawdę jest nieźle - bez przerw, awarii, szybkie transfery jeśli tylko źródło na to pozwala. (kierunkowy 0-91) Edyta: modem z oferty, stery od nich, łączenia pilnuje autoconnect jakiś pod xp no to ja tym razem napisze cos z innej strony, czyli awaria - powiem tyle - gts wogole sobie nie radzi z tpsa, od poczatku marca 2-3 razy w tygodniu zglaszam awarie i slysze tylko "wysylamy megawazna informacje do telekomunikacji bedzie mega szybko odpowiedz" jak napisalem sprawa ciagnie sie od ponad miesiaca, mam internet z zalosna stabilizacja lacza, przez prawie rok (11 miesiecy) dzialal mi net pieknie, ostatni miesiac dziala mi wogole, mam losowo utraty synchronizacji, czasem raz na godzine, czasem raz na dzien, czasem raz na 10 minut, utrata synchro = 2,5 min czekania az wylece z serwa w gtsie, i jest tak i na modemie thomsona, sagema, routerze linksysa, fakt - przy 1 zgloszeniu byli u mnie technicy z tpsa, pomierzyli, pojechali na centrale, zadzwonili ze juz zrobione (podobno przepiety port) niestety internet mam nadal z zerowa stabilnoscia, po ich wizycie bylo 2 dni dobrze i mam od nowa jaja, byl jeszcze okres 3 dni ze dzialalo, ale niestety - mylilem sie ze opanowane, jutro po raz kolejny zadzwonie sobie i uslysze ta sama spiewke, niestety mam dosc czekania i wiszenia kolejnych minut sluchajac durnej muzyczki w gtsie az ktos podniesie sluchawke, dosc kasy wydalem na to juz, pomimo ze nie dziala mi net jak powinien umowe przedluzylem na kolejny rok, jesli w tym tygodniu nie bede mial normalnie dzialajacego inetu, przechodze do netii albo wroce na tpsa, prawda jest ze gdyby to byly problemy z neo to tpsa cos by robila, a ze mam problemy z netem nie od nich, to maja to w d..e :angry: Edytowane 7 Kwietnia 2008 przez alvin Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barteks2 Opublikowano 11 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2008 Witam! Właśnie założyłem sobie Multimo 1Mb/s. Pingi do onetu mam w granicach 120ms. Na radiówce miałem 60ms. Chyba coś jest nie tak? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzej Opublikowano 12 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2008 no raczej na pewno. ja mam do onetu na poziomie okolo 22 ms Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barteks2 Opublikowano 12 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2008 A jakie masz łącze? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IGI Opublikowano 12 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2008 Witam Mam pytanko do osób którym skończyła się umowa z gts. Zawarłem umowę na rok, kończy mi się za 2 tyg i zastanawiam się czy trzeba złożyć miesiąc wcześniej wypowiedzenie ?. Niestety nie mogę znaleźć swojego regulaminu, znalazłem jakiś na internecie i tam jest napisane że umowa wygasa automatycznie po upłynięciu czasu na który została zawarta, a nie chciałbym żeby mi przeszli automatycznie na czas nieokreślony i kazali płacić 2 razy więcej tak jak np netia albo tpsa ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nrl Opublikowano 12 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2008 IGI Można się dowiedzieć na co zmieniasz :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IGI Opublikowano 12 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2008 No właśnie najchętniej bym nie zmieniał bo podoba mi się nawet multimo, ale rodzina rezygnuje z telefonu w tpsa i bierze w vectrze tv, telefon no i internet bo w pakiecie wychodzi najtaniej. Nie wiem co o tym myśleć - poczytałem wątek o vectrze na purepc i można się przerazić, a z drugiej strony u mnie w mieście (Elbląg) wszyscy którzy mają sobie chwalą. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzej Opublikowano 13 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2008 @IGI trzeba wypowiedziec miesiac przed. @bartek 1mbit Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dumpmuzgu Opublikowano 20 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2008 moja story jest krotka. 2 tygodnie temu dostalem umowe od Energis. wczoraj pani dzwonila juz 2 raz z pytaniem czy ja otrzymalem. niestety nie moge im jej odeslac bo TP po dwoch telefonach, nadal nie przyslalo mi faktury za tel. wyglada na to, ze w przyszlym tyg dostane fakture na kolejny miesiac. nie tą po ktora dzwonilem :/ nazwalbym to pierwszym stopniem utrudniania by TPsa. mam nadzieje, ze pozniej juz poleci gladko :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barteks2 Opublikowano 20 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2008 (edytowane) Faktura jest niepotrzebna. Ja też jak złożyłem zamówienie na Multimo nie miałem faktury z TPSA, bo dopiero co założyłem telefon :P Zadzwoniłem na infolinię i powiedzieli, że nie muszę wysyłać im kopii faktury :) Edytowane 20 Kwietnia 2008 przez barteks2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dumpmuzgu Opublikowano 21 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2008 to dzowne bo babka, ktora do mnie dzwonila, a raczej dwie. dostaly info, ze czekam na fakture i jakos zadna nie powiedziala, ze jest ona niepotrzebna:/ no nic, dzis otrzymalem fakture po ktora dzwonilem dwa razy + tą co zwykle na koniec miecha. co za fujary! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzej Opublikowano 15 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2008 boze. jakie przyglupy w tym gts to nie ogarniam. maja w [gluteus maximus] klientow. gdyby nie to, ze to dla mnie najtansza opcja, internet przez ostatni rok niedzialal moze przez 2 godziny(pomijam juz te parypetie z samego poczatku) i te 135-137kb/s leci non stop z rapida to bym sie na nich wypial. to jakie cyrki odwalaja przy prostym przedluzeniu umowy to nie wiem czy sie smiac czy plakac. jak wstane to wam przewine ta akcje Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...