dumpmuzgu Opublikowano 17 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2008 u mnie niedlugo minie miech od wyslania im papierow i jak narazie nie mam powodow do zachwytu :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzynek1 Opublikowano 17 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2008 (edytowane) tez nie mam powodow do zachwytu, nie dosc ze nie mam pelnych 6 mb jak w umowie, to jeszcze ta ich infolinia dzwonilem tam juz wiele razy, ale dotychczas trafilem na 2 kompetentnych konsultantow, reszta to jakies nieporozumienie edit: mam pytanie do posiadaczy multimo 6mb, dsl path mode macie interleaved czy fast ? niedawno migrowalem z 1mb na 6mb, na poczatku mialem fast, ale przelaczyli na interleaved i w zwiazku z tym pingi wyraznie sie pogorszyly, wiec zadzwonilem na infolinie GTSu, powiedzialem zeby zmienili znow na fast, a telekomunikacja odpowiedziala ze w przypadku opcji 6mb nigdy nie przelaczaja na fast to prawda ? Edytowane 18 Maja 2008 przez Krzynek1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Farid Opublikowano 18 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2008 tez nie mam powodow do zachwytu, nie dosc ze nie mam pelnych 6 mb jak w umowie, to jeszcze ta ich infolinia dzwonilem tam juz wiele razy, ale dotychczas trafilem na 2 kompetentnych konsultantow, reszta to jakies nieporozumienie edit: mam pytanie do posiadaczy multimo 6mb, dsl path mode macie interleaved czy fast ? niedawno migrowalem z 1mb na 6mb, na poczatku mialem fast, ale przelaczyli na interleaved i w zwiazku z tym pingi wyraznie sie pogorszyly, wiec zadzwonilem na infolinie GTSu, powiedzialem zeby zmienili znow na fast, a telekomunikacja odpowiedziala ze w przypadku opcji 6mb nigdy nie przelaczaja na fast to prawda ? nie,to nieprawda Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzynek1 Opublikowano 18 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2008 wiesz to z wlasnego doswiadczenia ? musze sie na czyms oprzec w rozmowie z konsultantem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Farid Opublikowano 18 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2008 wiesz to z wlasnego doswiadczenia ? musze sie na czyms oprzec w rozmowie z konsultantemwiele osob na neostrada.info pisała o tym, ze jesli tylko parmaetry lini było ok i rozmawiali z normalnym konsultantem to mozna bylo zminic na fast. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzynek1 Opublikowano 18 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2008 tez mi sie tak wydaje, parametry mojej linii sa wlasciwe, jestem ok 300 m od centrali ale najwazniejsze jest, czy moze na multimo jest jakies ograniczenie ? no bo chyba konsultant nie zmyslil komunikatu od tp Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dumpmuzgu Opublikowano 18 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2008 czy zeby wejsc na https://panel.multimo.pl/ trzeba byc na laczu multimo? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nrl Opublikowano 18 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2008 czy zeby wejsc na https://panel.multimo.pl/ trzeba byc na laczu multimo? chyba nie. panel obecnie nie działa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dumpmuzgu Opublikowano 18 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2008 dzieki na to wyglada. chcialem sprawdzic status zamowienia, a tu kapa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzynek1 Opublikowano 19 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2008 nie jest dobrze, zadzwonilem na infolinie i sie dowiedzialem ze od juz jakiegos czasu wszyscy klienci posiadajacy opcje 6mb jesli nie sa juz przelaczeni, to dopiero beda na interleaved czy tego chca czy nie, czyli fajnie jest Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nrl Opublikowano 19 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2008 u mnie panel nadal nie działa, ale register wczytuje się normalnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dumpmuzgu Opublikowano 19 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2008 ale gdy w modemie masz wpisane start@gtsenergis.pl to jedyna strona jaka ma ci sie prawo otworzyc to wlasnie register. zgadza sie? u mnie sie nieotwierala. naszczescie necik juz wymiata :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Farid Opublikowano 29 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2008 Ja dzis zamowiłiełem multimo 2 mb na 2 lata. Jak długo trwało odpalenie usługi po wysłaniu do nich umowy ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dumpmuzgu Opublikowano 29 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2008 u mnie trwalo to blisko miech. ale net smiga jak ta lala :) wzialem ten sam zestaw co ty. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Farid Opublikowano 29 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2008 to w sumie 4 podejscie 1 netia 1 mb - brak portow (najprawdopodobniej sciema tp) 2 netia 1 mb - brak mozliwosci tech - nie dociekałem co jest dokładnie (sciema tp-tak mysle ) 3 wziałem netie wimax ale pojawiły sie liscie i kupa z tego neta 4 multimo 2 mb ( podobno tp sie zesrało bo uke ma je podzielic i nie robi problemow) Takze ludziska trzymajcie kciuki :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
^goku^ Opublikowano 3 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2008 Pierwszy raz od roku mam duże podstawy do narzekania na Multimo. Chodzi o brak wsparcia w postaci sterowników. Około 2 tygodni temu sformatowałem dysk i zainstalowałem ponownie WinXP, niestety płytę ze sterownikami do modemu zgubiłem. Na multimo.pl znalazłem odnośnik do pobrania oprogramowania, niestety nie działał... Po 2 dniach dzwonienia i zgłaszania tego problemu udało się im to naprawić i pobrałem sterowniki. Teraz pojawił się kolejny problem, kupiłem w USA lapka z zainstalowaną Vistą, gdy tylko doszedł chciałem zainstalować odpowiednie oprogramowanie, ponownie poszukałem na stronie multimo sterowników, lecz sytuacja się powtórzyła - odnośnik nie działał. Kolejny raz dzwoniłem do nich i zgłaszałem usterkę na stronie, ale tym razem nikomu nie chciało się naprawić odnośnika, tylko po prostu usunęli wszelkie linki do wszystkich sterowników... Ostatnio dzwoniła babka z BOKu w sprawie przedłużenia umowy, zgodziłem się i teraz czekam na aneks, ale chyba jeszcze to przemyślę. A może ktoś z Was posiada stery dla Visty Home Premium działające bez problemu na multimo? (z tego co czytałem to każdy provider - tp, netia itd. - ma inne ustawienia w sterownikach). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzynek1 Opublikowano 3 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2008 i masz racje, przemysl to raz jeszcze, podpisac aneks bardzo latwo a pozniej klienta maja tak gdzie swiatlo nie dochodzi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dumpmuzgu Opublikowano 4 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2008 A może ktoś z Was posiada stery dla Visty Home Premium działające bez problemu na multimo? (z tego co czytałem to każdy provider - tp, netia itd. - ma inne ustawienia w sterownikach).chodzi ci o sterowniki do modemu z ich oferty? czy jak, bo nic nie rozumie ostatecznie. a takie rzeczy jak drivery wypadaloby jednak backupowac gdzies :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
^goku^ Opublikowano 4 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2008 chodzi ci o sterowniki do modemu z ich oferty? czy jak, bo nic nie rozumie ostatecznie. a takie rzeczy jak drivery wypadaloby jednak backupowac gdzies :)Chodzi o stery do thomsona st330. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
suchyjastrzab Opublikowano 4 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2008 Spróbuj te http://stnet.pl/adsl/index.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
^goku^ Opublikowano 5 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2008 (edytowane) Spróbuj te http://stnet.pl/adsl/index.html Dzięki, ale jak na razie nie skorzystam bo zainstalowałem stery od XP i okazało się, że działają bez problemu. Edytowane 5 Czerwca 2008 przez ^goku^ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sztandar Opublikowano 9 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2008 Czy to możliwe, że GTS poblokował niektóre porty, albo IP-ki. Mógłby mi jakiś użytkownik multimo sprawdzić czy może spingować ten serwer: 212.87.240.130 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nrl Opublikowano 9 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2008 Badanie 212.87.240.130 z 32 bajtami danych: Odpowiedź z 212.87.240.130: bajtów=32 czas=17ms TTL=52 Odpowiedź z 212.87.240.130: bajtów=32 czas=17ms TTL=52 Odpowiedź z 212.87.240.130: bajtów=32 czas=17ms TTL=52 Odpowiedź z 212.87.240.130: bajtów=32 czas=18ms TTL=52 Odpowiedź z 212.87.240.130: bajtów=32 czas=17ms TTL=52 Odpowiedź z 212.87.240.130: bajtów=32 czas=17ms TTL=52 Odpowiedź z 212.87.240.130: bajtów=32 czas=17ms TTL=52 Odpowiedź z 212.87.240.130: bajtów=32 czas=16ms TTL=52 Odpowiedź z 212.87.240.130: bajtów=32 czas=16ms TTL=52 Odpowiedź z 212.87.240.130: bajtów=32 czas=17ms TTL=52 pewnie masz obecnie ip zaczynające się 94.42.22.121. na tej grupie są problemy z niektórymi stronami. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sztandar Opublikowano 9 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2008 (edytowane) ok dzięki, ale czy zmiana IP coś da ?? Tak dla potomnych zmiana IP na to z puli 89 ........... pomogła gdyby ktoś miał problemy. Wcześniej miałem z puli 94 i były problemy z niektórymi stronami i dostaniem się na niektóre serwery. Dzięki za podpowiedź :arrow: Nierealny. Edytowane 11 Czerwca 2008 przez sztandar Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wajha Opublikowano 12 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2008 czy z Multimo blokuje jakos p2p?? Odkad mam multimo nie moge sie polaczyc w LimeWire oraz w Aresie. Torrenty dzialaja Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wajha Opublikowano 16 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2008 nikt nie jest w stanie odpowiedziec? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzynek1 Opublikowano 16 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2008 (edytowane) ja moge jedynie powiedziec ze torrent i emule smiga jak ta lala z innych wynalazkow nie korzystam Edytowane 16 Października 2008 przez krzynek1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ty3 Opublikowano 9 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2008 2 pytania co do multimo: 1. Czy mam zmienne ip? (rapidshare :D) 1. Upload przy opcji 2mb to 256kb/s czy 521kb/s ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stark Opublikowano 9 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2008 1. tak 1. nie wiem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dumpmuzgu Opublikowano 9 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2008 upload to ~30kb przelicz sobie czy to 256 czy 512 :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...