Skocz do zawartości
Camis

Internet W Gts Energis Dla Klientów Tp

Rekomendowane odpowiedzi

tez nie mam powodow do zachwytu, nie dosc ze nie mam pelnych 6 mb jak w umowie, to jeszcze ta ich infolinia

dzwonilem tam juz wiele razy, ale dotychczas trafilem na 2 kompetentnych konsultantow, reszta to jakies nieporozumienie

edit:

mam pytanie do posiadaczy multimo 6mb, dsl path mode macie interleaved czy fast ?

niedawno migrowalem z 1mb na 6mb, na poczatku mialem fast, ale przelaczyli na interleaved i w zwiazku z tym pingi wyraznie sie pogorszyly, wiec zadzwonilem na infolinie GTSu, powiedzialem zeby zmienili znow na fast, a telekomunikacja odpowiedziala ze w przypadku opcji 6mb nigdy nie przelaczaja na fast

to prawda ?

Edytowane przez Krzynek1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tez nie mam powodow do zachwytu, nie dosc ze nie mam pelnych 6 mb jak w umowie, to jeszcze ta ich infolinia

dzwonilem tam juz wiele razy, ale dotychczas trafilem na 2 kompetentnych konsultantow, reszta to jakies nieporozumienie

edit:

mam pytanie do posiadaczy multimo 6mb, dsl path mode macie interleaved czy fast ?

niedawno migrowalem z 1mb na 6mb, na poczatku mialem fast, ale przelaczyli na interleaved i w zwiazku z tym pingi wyraznie sie pogorszyly, wiec zadzwonilem na infolinie GTSu, powiedzialem zeby zmienili znow na fast, a telekomunikacja odpowiedziala ze w przypadku opcji 6mb nigdy nie przelaczaja na fast

to prawda ?

nie,to nieprawda

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wiesz to z wlasnego doswiadczenia ? musze sie na czyms oprzec w rozmowie z konsultantem

wiele osob na neostrada.info pisała o tym, ze jesli tylko parmaetry lini było ok i rozmawiali z normalnym konsultantem to mozna bylo zminic na fast.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to w sumie 4 podejscie

1 netia 1 mb - brak portow (najprawdopodobniej sciema tp)

2 netia 1 mb - brak mozliwosci tech - nie dociekałem co jest dokładnie (sciema tp-tak mysle )

3 wziałem netie wimax ale pojawiły sie liscie i kupa z tego neta

4 multimo 2 mb ( podobno tp sie zesrało bo uke ma je podzielic i nie robi problemow)

Takze ludziska trzymajcie kciuki :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pierwszy raz od roku mam duże podstawy do narzekania na Multimo. Chodzi o brak wsparcia w postaci sterowników. Około 2 tygodni temu sformatowałem dysk i zainstalowałem ponownie WinXP, niestety płytę ze sterownikami do modemu zgubiłem. Na multimo.pl znalazłem odnośnik do pobrania oprogramowania, niestety nie działał... Po 2 dniach dzwonienia i zgłaszania tego problemu udało się im to naprawić i pobrałem sterowniki. Teraz pojawił się kolejny problem, kupiłem w USA lapka z zainstalowaną Vistą, gdy tylko doszedł chciałem zainstalować odpowiednie oprogramowanie, ponownie poszukałem na stronie multimo sterowników, lecz sytuacja się powtórzyła - odnośnik nie działał. Kolejny raz dzwoniłem do nich i zgłaszałem usterkę na stronie, ale tym razem nikomu nie chciało się naprawić odnośnika, tylko po prostu usunęli wszelkie linki do wszystkich sterowników... Ostatnio dzwoniła babka z BOKu w sprawie przedłużenia umowy, zgodziłem się i teraz czekam na aneks, ale chyba jeszcze to przemyślę.

A może ktoś z Was posiada stery dla Visty Home Premium działające bez problemu na multimo? (z tego co czytałem to każdy provider - tp, netia itd. - ma inne ustawienia w sterownikach).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A może ktoś z Was posiada stery dla Visty Home Premium działające bez problemu na multimo? (z tego co czytałem to każdy provider - tp, netia itd. - ma inne ustawienia w sterownikach).

chodzi ci o sterowniki do modemu z ich oferty? czy jak, bo nic nie rozumie ostatecznie. a takie rzeczy jak drivery wypadaloby jednak backupowac gdzies :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Badanie 212.87.240.130 z 32 bajtami danych:

Odpowiedź z 212.87.240.130: bajtów=32 czas=17ms TTL=52

Odpowiedź z 212.87.240.130: bajtów=32 czas=18ms TTL=52

Odpowiedź z 212.87.240.130: bajtów=32 czas=16ms TTL=52

Odpowiedź z 212.87.240.130: bajtów=32 czas=16ms TTL=52

pewnie masz obecnie ip zaczynające się 94.42.22.121. na tej grupie są problemy z niektórymi stronami.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ok dzięki, ale czy zmiana IP coś da ?? Tak dla potomnych zmiana IP na to z puli 89 ........... pomogła gdyby ktoś miał problemy. Wcześniej miałem z puli 94 i były problemy z niektórymi stronami i dostaniem się na niektóre serwery. Dzięki za podpowiedź :arrow: Nierealny.

Edytowane przez sztandar

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi