Skocz do zawartości
Caleb

Chieftec Gps-350eb-101a 350w

Rekomendowane odpowiedzi

Siema, szybkie pytanie mam: czy już lekko podstarzały CHIEFTEC GPS-350EB-101A ATX 350W pociągnie taki zestaw?

A64 3000 (może będzie kręcony trochę)

Asus A8N SLI

7600GT (może będzie kręcony trochę)

512Mb DDR400

Samsung 40GB ATA

CD-Rw/DvD

Nie mam mozliwości pobarć innej zasiłki gdyż w sklepie w tórym MUSZĘ zamówić mają tylko taką, a nie mogę czekać. Ne wnikajmy już dlaczego :> Czas goni ...

Edytowane przez -Caleb-

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam dokladnie ten sam zasilacz. Obecny sprzet trzyma bardzo dobrze (athlon 1,7xp 768ramu, radek9550, 2 dyski dvd i pare innych gratow).

Zbieram sie wlasnie do wymiany wiekszosci czesci - planowany zestaw to athlon 3200+, 2gb ramu, gf7900gs, 2 dyski, 1 dvd i okolo 4 urzadzen usb plus kilka wiatrakow. Z kalkulatora wynika ze zestaw ten nawet po podreceniu powinien pobierac nie wiecej niz 336W.

A teraz moje pytanie- czy zasilacz podola? O tym zeby byl tak cichy jak teraz to pewnie nawet nie mam co myslec?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zbieram sie wlasnie do wymiany wiekszosci czesci - planowany zestaw to athlon 3200+, 2gb ramu, gf7900gs, 2 dyski, 1 dvd i okolo 4 urzadzen usb plus kilka wiatrakow. Z kalkulatora wynika ze zestaw ten nawet po podreceniu powinien pobierac nie wiecej niz 336W.

kalkulatory zawyzaja zapotrzebowanie na moc :(

Twoje komponenty to: cpu - w zaleznosci od jaderka to 70 lub 90w @ default, vga - <50w, 2 hdd - 30w, mobo - 20w (?), wiatraki 5w, dvd - 20w (?) jak wypala. to wszystko to wartosci max i w stresie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi