Twój Pan Opublikowano 5 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2007 PS2. Albo lepiej skonczmy ot :P Więc co powiesz o mojej przezajedwabistej karcie jak i elomega wyniku :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Świder Opublikowano 5 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2007 Powiem tyle: Masell wie co robi :D gratki :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 7 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2007 (edytowane) http://service.futuremark.com/compare?2k3=5199220 c(2)d... Edytowane 7 Lutego 2007 przez MaSell Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 13 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2007 Dziś korzystając z wolnej chwili uruchomiłem serię 3DM. Niestety, ochoty i czasu na ochłodzenie grafy zabrakło, więc taktowanie GPU nieco niższe niż wcześniej. 3DM01 - 21.5k http://service.futuremark.com/compare?2k1=9148044 W kategorii X300SE totalna dominacja, w pełnych X300 jakiś łosiek z E6600 @ 3.7GHz jest dosłownie 30-40p przede mną ;) 3DM05 - 2.7k http://service.futuremark.com/compare?3dm05=2676481 Totalna dominacja ORBa, przewaga rzędu 0.8k :D Przydałby się jakiś E66/67 do testów :mellow: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SanDiego Opublikowano 21 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2007 kurde mówią że ta karta to [ciach!]o, a jednak coś potrafi :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PC_Speaker Opublikowano 22 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2007 kurde mówią że ta karta to [ciach!]o, a jednak coś potrafi icon_smile3.gif we współpracy z najlepszymi to potrafi :twisted: @MaSell: pikny wynik - gratulacje. Gdyby faktycznie zaprząc pod tę kartę coś mocniejszego to kto wie ... MaSell - The Dominator :D Btw.: czy prędkość wiatraka z av'a MaSella to jego data urodzin ?? obstawiamy ?? :D Pozdrawiam. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 22 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2007 Btw.: czy prędkość wiatraka z av'a MaSella to jego data urodzin ??a 74 to dzień miesiąca i 38 to miesiąc? ;] A co do daty to z tego co się orientuje to nie ;] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 22 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2007 Btw.: czy prędkość wiatraka z av'a MaSella to jego data urodzin ?? obstawiamy ?? :D Pozdrawiam. Nie, ale dość blisko :D W AV chodzi o ten 74'C wraz z minusem przed nim, jakby ktoś nie wiedział ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KvaN Opublikowano 23 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2007 Nie, ale dość blisko :D W AV chodzi o ten 74'C wraz z minusem przed nim, jakby ktoś nie wiedział ;) No niezła zima musiała być jak wiater na takich obrotach tyle wyciągnął :P :D ;) A grafa widać nie tak znów padaka jakby się wydawało, ale S3 Tro to to nie jest B-) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 23 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2007 ano grafy za 200-250zł wciągam nosem :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 27 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2007 Po ponad pol roku pracy pasywnie na taktach w okolicach 500/650 bez moda i wyswietlaniu windowsa, karta znowu poszla w obroty ;) W okolicach lipca byla pierwsza proba podejscia do nieco lepsiejszego oc niz wczesniej, jednak z przyczyn niezaleznych nic nie wyszlo. Kilka dni temu karta zostala zalana LN2, jednak problem z sekcja zasilania, coldbug przy jakis -150'c i ZEROWY przyrost, a wrecz spadek w mhz mnie lekko zniechecil. Udalo sie tylko zrobic 3dm01 na nieco smiesznych taktowaniach, ale za to z c2d 4.7ghz ;) . 22.6k poszlo od reki. Jako, ze grafa strzelala fochy, na gpu polecial HR-05 (takie male na nb ;) ) i nawiew powietrzem o temp +12'c. Vgpu ustawione nizej niz w pierwszym poscie, cos okolo 1.65v (nie pamietam dokladnie, sporo krecilem potkiem a finalnie zapomnialem zmierzyc), pamieci bez moda. Lod3, celek @5.2ghz, ramce na smiesznych taktach (noname 533) i jedziemy ;) . Jakie mialem max takty na 3dm05? Marne 650/800 :D KLIK . Dokladnie 100% oc gpu i 100% oc mem ;) . Jakby jeszcze ja lekko pomeczyc, moze by na 655/805 latala, ale po 9h nieustannej walki i zdobyciu wszelakich zlotych pucharkow i wr'ow juz mi sie poprostu nie chcialo :) . Cel w 100% osiagniety. Troche, szkoda, ze CF nie mozna na 2 takich zrobic, bo bym szukal takiej samej do pary ;) Plany na przyszlosc? Jesli zdecyduje sie jeszcze ja pomeczyc, a grafa nie stawia jakichkolwiek oporow, to pojde w strone modyfikacji biosu i timingow, po czym lekki vmem i okolice 900 na pamieciach powinny zawitac. Do tego musze zastanowic sie nad wzmocnieniem sekcji zasilania gpu i/lub dostrojeniem jej pod ln2. Karta jest niesmiertelna i bezproblemowa, nie ma roznych jazd pomimo moich usilnych staran, za co bardzo ja polubilem ;) . Jesli jednak sie z nia rozstane, bede szukal kolejnej, ciekawej budzetowej karty. Sa nawet wstepne plany ;) Podsumowujac: 100% oc gpu 100% oc mem Wszystkie rekordy swiata No i na koniec to co wszyscy lubia najbardziej: » Naciśnij, żeby pokazać/ukryć tekst oznaczony jako spoiler... « Do zobaczenia w kolejnym odcinku serialu "MaSell vs tania vga ;) " . Kiedy bedzie emisja? Tego nikt nie wie :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Drozda Opublikowano 29 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2007 Ehh i pomyśleć że to była moja karta ;) Naprawdę ten Abit sie kręci jak wściekły :P Gratki MaSell ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 5 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2007 (edytowane) Ehh i pomyśleć że to była moja karta ;) Naprawdę ten Abit sie kręci jak wściekły :P Gratki MaSell ;) Chcesz kupic? 500zł i jest Twoj spowrotem ;) Mam przeczucie, ze abit poleci w ramke na sciane ;) . Chyba znalazłem następce dla wysłużonego X300. Biorac ja bylem pewien, ze sie bedzie kiepsko krecic. Dodam, ze mam ja tylko dlatego, ze byla taniej niz najlepsze okazje na allego. Jest to niezbyt czesto spotykany model i srednio-slabe oc mialy wszystkie sztuki. Mam magiczna reke czy cos, ale jak gadalem przez tel z ryba i powiedzialem mu ile robi mhz, to odrazu krzykna w sluchawke "Sprzedaj mi ją!" ;) . Co to dokladnie jest, co potrafi - pochwale sie jak przyjdzie na to czas ;) . Rozdział X300 mozna uznac za zamkniety (do czasu jak nie dorwe czegos zimnego na gpu :lol: ) pozdro Edytowane 5 Października 2007 przez MaSell Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryba Opublikowano 5 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2007 Chcesz kupic? 500zł i jest Twoj spowrotem ;) Mam przeczucie, ze abit poleci w ramke na sciane ;) . Chyba znalazłem następce dla wysłużonego X300. Biorac ja bylem pewien, ze sie bedzie kiepsko krecic. Dodam, ze mam ja tylko dlatego, ze byla taniej niz najlepsze okazje na allego. Jest to niezbyt czesto spotykany model i srednio-slabe oc mialy wszystkie sztuki. Mam magiczna reke czy cos, ale jak gadalem przez tel z ryba i powiedzialem mu ile robi mhz, to odrazu krzykna w sluchawke "Sprzedaj mi ją!" ;) . Co to dokladnie jest, co potrafi - pochwale sie jak przyjdzie na to czas ;) . Rozdział X300 mozna uznac za zamkniety (do czasu jak nie dorwe czegos zimnego na gpu :lol: ) pozdro To mi potwierdza jedna bardzo prosta zasade "glupi ma zawsze szczescie". No coz, ty masz lepsze zabawki, a ja swoje lecze magicznym plynem ;p Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 5 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2007 (edytowane) To mi potwierdza jedna bardzo prosta zasade "glupi ma zawsze szczescie". No coz, ty masz lepsze zabawki, a ja swoje lecze magicznym plynem ;p Hmm ja bym to nazwał skillem, a nie szczesciem :D . Widac, kto sie urodził prawdziwym ocerem, a kto probuje nim byc ;) . Grafie oczywiscie trzeba bylo troche pomoc, zeby robila takie takty ;) . Narazie tylko 2 WRy, bez magicznego plynu, za to z duza dozą skilla i gazu zwanego powietrzem :lol: Edytowane 5 Października 2007 przez MaSell Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość wicja500pincet Opublikowano 5 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2007 Po prostu.. Chleb z pieca ocerskiego potrafi cuda.. No no kolejna sztuka MaSell'a szykuje się mega fajnie :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanc Opublikowano 5 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2007 (edytowane) Hmm ja bym to nazwał skillem, a nie szczesciem :D . Widac, kto sie urodził prawdziwym ocerem, a kto probuje nim byc ;) . Grafie oczywiscie trzeba bylo troche pomoc, zeby robila takie takty ;) . Narazie tylko 2 WRy, bez magicznego plynu, za to z duza dozą skilla i gazu zwanego powietrzem :lol: A ić ty kup sobie C2D, a nie strzelasz WR'y na jakimś Celeronie 5GHz B) Box cooling da best ;) A tak na poważnie to dobry procek i masz resztę WR, bo dużo ci przecież nie brakuje ;] Po prostu.. Chleb z pieca ocerskiego potrafi cuda.. No no kolejna sztuka MaSell'a szykuje się mega fajnie :) A od kiedy to chleb kręci wyniki ? :lol: Edytowane 5 Października 2007 przez Lanc Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 5 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2007 (edytowane) Z c2d by bylo za latwo, tylko do 01 by sie przydal. Wole obrzydliwego wolnego celerona i 2x512mb z odzysku. Nie robmy juz tu zbytniego burdelu. W odpowiednim czasie bedzie odpowiedni temat i tam bedzie mozna sobie pobrudzic monitor etc ;) Edytowane 5 Października 2007 przez MaSell Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryba Opublikowano 5 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2007 Z c2d by bylo za latwo, tylko do 01 by sie przydal. Wole obrzydliwego wolnego celerona i 2x512mb z odzysku. Nie robmy juz tu zbytniego burdelu. W odpowiednim czasie bedzie odpowiedni temat i tam bedzie mozna sobie pobrudzic monitor etc ;) AM3 i 3dm06 twierdzi co innego :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 5 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2007 AM3 i 3dm06 twierdzi co innego :D To czemu na x300 czy tej karcie w 06 objezdzam cala czolowke z c2d 3.5ghz+ ;) ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanc Opublikowano 5 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2007 AM3 i 06 jest najłatwiejszy do objechania :PP Kręć, kręć i rób nowy topic o NVxx :] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 5 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2007 Kręć, kręć i rób nowy topic o NVxx :] Za jakis miesiac Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwazor Opublikowano 19 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2007 (edytowane) A moze zrobimy O/C competition 2007 co ? Powiedzmy teraz Robimy to na kartach X600 VS GF 6200 .... ? Masell no twoje X300 ładnie pruje.... poczekaj.... ja ci dam ....niech ja tylko agregat odpale :D ( ja ci za to P2 to nie odpuszcze :D pamietasz Gdansk 2006 ? ) Mam dziwnego X600pro Noname... Kreci sie na AC troche Stock to 400/600 OC 460/780 Jeden z ukladów odpowiadajacych za napiecie ISL6522 juz rozpracowałem jest jeszcze 1 czyli RT973A i diabli wiedza co to jest ...( prawy gorny róg przy radiatorze.... ) Ciekawe co powie na FC na GPU..... + V mody.... Edytowane 19 Października 2007 przez Kwazor Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 19 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2007 Ok, mozemy sie poscigac, Ty z x600pro, ja z x300se :D . Takty na vga bedziesz mial na 100% wyzsze, ale mhz to nie wszystko ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwazor Opublikowano 19 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2007 Ok, mozemy sie poscigac, Ty z x600pro, ja z x300se :D . Takty na vga bedziesz mial na 100% wyzsze, ale mhz to nie wszystko ;) Masz racje wazna jest reszta bebechów... i troche szaleńczych pomyslow.... Jakich sterów używasz ? Znalazałem juz schemy od chipow VDD VTT itd... ( bedzie troche siedzenia nad rozgryzieniem karty.... bo to diabli wiedza kogo to produkt.... ) Posiedzi sie z oscyloskopem, pobada , polutuje ... W koncu jesien idzie i juz na rowerku nie mozna tak smigac..... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 19 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2007 Szczerze mowiac to nie wiem jakich, na orbach jest podane ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sector19 Opublikowano 19 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2007 (edytowane) A moze zrobimy O/C competition 2007 co ? Hmmm <_< Z tego co pamietam to Wygralem Kategorie AGP w tamtym czasie (do dzis mam ta grafe:) )... Zapowiadalo sie fajnie... bylo chwile szumu a potem cisza :sad: Szkoda, bo moja stara grafa miala olbrzymi potencjal, ktorego do dzis nie wykorzystalem. W Tym Roku mysle ze rywalizacja bylaby o wiele wiele wieksza :). Edytowane 19 Października 2007 przez Sector19 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwazor Opublikowano 20 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2007 Coś ci przypomne : Kwazor ja mam lepszy wynik w kategorii Gf2GTS ... Hehehe dobra zaraz tutaj dodam 2 wtniki z 2Ti i 2 GTS ... edit Jednak nie moge znalezc nigdzie wyniku z 2GTS ... ale ale... mam karte w domu wiec skocze do koelgi (on ma AGP ) i costams ie wykreci... znalazlem narazie tylko wynik 7445Markow Gf2Ti Wiec w 2GTS to ja jestem lepszy a ty w 2TI :D To co Założyć temat GFX 2007 ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sector19 Opublikowano 20 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2007 Coś ci przypomne : Wiec w 2GTS to ja jestem lepszy a ty w 2TI :D To co Założyć temat GFX 2007 ? GTS'a tez mam :P... Ale Fakt Miales lepszy :). A co do zalozenia tematu GFX2007, osobiscie jestem ZA. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 30 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2007 Mam złe wieści :) . Po około 2 miesiącach lezakowania probowalem uruchomic X300, jednak nie miala zamiaru wyswietlic obrazu. Sprawdzałem na dwóch mobasach. Napiecia na gpu i mem sa prawidłowe, zadnego smd nie urwałem, poprostu ciemnosc. Sprawdze ja jeszcze gdzie indziej, a jak sie nie uda, to zaczne szukac gwarancji :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...