Diverse Opublikowano 29 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2007 (edytowane) Witam, nabyłem drogą kupna Abadona na GPU z wkręconymi złączkami 10/12 licząc, że bez problemu je wykręcę i zastąpię je 8/10, jednak, jak się okazało, wklejone były jakimś klejem i przy siłowaniu się z nimi klej puścil, wcześniej jednak puściła pleksi topu :mur: . Mam więc lekki problem. I tu pojawia się oje pytanie :) : Czy byłby ktoś skłonny, oczywiście odpłatnie wykonać jakiś substytut oryginalnego topu(+ jakaś zapinka do karty) i w jakiej orientacyjnej cenie? Jest to na razie tylko niezobowiązujące pytanie, bo czekam na odpowiedź od X4PRO, czy nie zostały im jakieś zbędne topy(ale nawet jeśli tak, to fajnie byłoby mieć jedyny w swoim rodzaju :) ). Pozdrawiam P.S. Chyba zanim sprawa nie zostanie rozwiązana wyślę spód do Samhaina do poniklowania :D . Edytowane 29 Stycznia 2007 przez Diverse Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
narciarz Opublikowano 29 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2007 Witam, nabyłem drogą kupna Abadona na GPU z wkręconymi złączkami 10/12 licząc, że bez problemu je wykręcę i zastąpię je 8/10, jednak, jak się okazało, wklejone były jakimś klejem i przy siłowaniu się z nimi klej puścil, wcześniej jednak puściła pleksi topu :mur: . Mam więc lekki problem. I tu pojawia się oje pytanie :) : Czy byłby ktoś skłonny, oczywiście odpłatnie wykonać jakiś substytut oryginalnego topu(+ jakaś zapinka do karty) i w jakiej orientacyjnej cenie? Jest to na razie tylko niezobowiązujące pytanie, bo czekam na odpowiedź od X4PRO, czy nie zostały im jakieś zbędne topy(ale nawet jeśli tak, to fajnie byłoby mieć jedyny w swoim rodzaju :) ). Pozdrawiam P.S. Chyba zanim sprawa nie zostanie rozwiązana wyślę spód do Samhaina do poniklowania :D . Witaj Mam zamiar ten sam motyw zrobić co ty: wyminić choinki na szybkozłączki. Aż tak klej trzyma, że pleksi pękła? To w jaki to sposób wykręcić nie uszkodzając topu ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PMichalak Opublikowano 29 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2007 Ja wykręciłem z dwóch Abadonów i ofiar brak Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Diverse Opublikowano 29 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2007 Trzymał jak cholera, ale poszedłem do garażu, włożyłem go w imadło i próbowałem wykręcić kombinerkami, najpierw doszło do tego, że zmiażdżyłem złączkę, potem ją złamałem, a potem kręciłem za kikut, ale top pękł na 3 części :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PMichalak Opublikowano 29 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2007 a o kluczach słyszał Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wegorz91 Opublikowano 29 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2007 nie podejrzewam cię że masz 2 lewe ręcę :lol: ale wykręcałem masę złączek z różnych bloków co były na silikonie i na szczęście do tej pory wszystko ok :gitarzysta2: Tylko używałem odpowiednich kluczy... kombinerki mogą być narzędziem zbrodni... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dem Opublikowano 29 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2007 Zapytaj producenta bloku. Może mu się uchowały jeszcze jakies topy (w co wątpię). klik Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pipanol-pl Opublikowano 29 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2007 w x4pro.pl zapytaj tam napewno maja :) hehe ja zawsze tam kupuje takie rzeczy rzadko nie maja. wiec nie masz sie o co martwic za taki topik dasz max 10 zl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mib Opublikowano 29 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2007 Zapytaj producenta bloku. Może mu się uchowały jeszcze jakies topy (w co wątpię). 2489048[/snapback] Jest to na razie tylko niezobowiązujące pytanie, bo czekam na odpowiedź od X4PRO, czy nie zostały im jakieś zbędne topy(ale nawet jeśli tak, to fajnie byłoby mieć jedyny w swoim rodzaju :) ). Ladnie to wykombinowal :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wegorz91 Opublikowano 29 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2007 Jeżeli chciał byś mieć top homemade to zagadaj do Maniakalnego, myślę że coś wymyślicie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Diverse Opublikowano 29 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2007 Już rozmawiałem z Maniakalnym, więc jak coś, to go poproszę, pomyślę jezcze tylko nad kształtem topu. Jakim kluczem? Nie było tam żadnego tego ośmiokąta( :) ) do przyłożenia klucza, to nie była obrotowa, tylko zwykła kątowa. Ona nie była na sylikonie, tylko kleju, myślałem, czyby go jakimś rozpuszczalnikiem, czy innym chemicznym cholerstwem potraktować, ale uznałem, że albo bym wgryzł się w miedź, albo top przytopił czymś mocniejszym. Nie dało się jej wykręcić, uwierzcie mi :) . Specjalnie po nim nie płakałem, jednak odsuwa to zwodowanie grafiki :| . Takk przy okazji, ma ktoś pod ręką jakiś ciekawy projekt topu? Na 4 punktowe mocowanie gf78, gwint w zasadzie obojętnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maniakalny Opublikowano 31 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2007 cdn Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość 05_03_1992 Opublikowano 31 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2007 miałem taki sam problem :/ pękł mi top :( na szczęście za 10pln kupiłem w x4pro nówkę ;> pozdr zaklikaj do Marcina ! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Diverse Opublikowano 31 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2007 (edytowane) Co prawda kształt troche odgapiłem od Prisona Jacka-Placka, ale liczy się efekt :) IMO bedzie wypaśnie :) Edytowane 31 Stycznia 2007 przez Diverse Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Black_war Opublikowano 31 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2007 taaa z takim topem pewnie możesz zapomnieć o radiatorach na pamięciach grafiki ;) Zresztą największym plusem Abadona był jego TOP. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Diverse Opublikowano 31 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2007 Spokojna głowa, wszystko jest policzone(mam nadzieję :D ). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maniakalny Opublikowano 1 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2007 (edytowane) byłem dziś po gwintowniki ale cena mnie zabiła :blink: i nie kupiłem :-| jeśli ktos ma na sprzedaż takowy uzywany to proszę o PW Edytowane 1 Lutego 2007 przez Maniakalny Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pipanol-pl Opublikowano 1 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2007 jaki gwintownik potrzebujesz ?? 3/8 czy 1/4 ?? hehe ja jak poszedlem po 3/8 to tez ladnie podziekowalem wyszedlem ze sklepu i wpadlem w polewe .... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 1 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2007 ceny nowych gwintownikow sa jakie są i wcale nie ejst to dziwne. za dobry sprzet trzeba zapalacic, wiec gwintownikow nie kupuje sie w sklepach ;) zreszta stare gwintowniki sa najlepsze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maniakalny Opublikowano 1 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2007 jaki gwintownik potrzebujesz ?? 3/8 czy 1/4 ?? hehe ja jak poszedlem po 3/8 to tez ladnie podziekowalem wyszedlem ze sklepu i wpadlem w polewe .... potrzebuje 1/4" od razu bym sobie nagwintował kilka topów ceny nowych gwintownikow sa jakie są i wcale nie ejst to dziwne. za dobry sprzet trzeba zapalacic, wiec gwintownikow nie kupuje sie w sklepach ;) zreszta stare gwintowniki sa najlepsze. to gdzie kupić ?? :-P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 1 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2007 potrzebuje 1/4" od razu bym sobie nagwintował kilka topów to gdzie kupić ?? :-P rynek ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maniakalny Opublikowano 2 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2007 (edytowane) taki dobry?? bo nawet tanio http://www.awar.pl/index.php/pMenuId/6/pCa...d/365822/pCmd/1 Edytowane 2 Lutego 2007 przez Maniakalny Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koen Opublikowano 2 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2007 Ale Ty chyba potrzebujesz gwintownik do gwintu rurowego walcowego (symbol G) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mariush190 Opublikowano 2 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2007 Ale Ty chyba potrzebujesz gwintownik do gwintu rurowego walcowego (symbol G)własnie, sam bym się pare razy juz na to nadział.. na giełdzie samochodowej raz miałem kupic taki rurowy 1/4" od dziada za 15zł ale niefart sprawił ze kase przedymałem na cos innego dokłądnie 10 minut wczesniej... W sklepie za nowy zaspiewali mi 86zł brutto. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adzio_tuning Opublikowano 10 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2007 jak już temat o topie abadona to sie lamersko spytam bo nie wiem czy dobrze zrozumiałem: abadon ma gwinty pod króćce 1/4 cala tak? orbital też? ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
narciarz Opublikowano 11 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2007 jak już temat o topie abadona to sie lamersko spytam bo nie wiem czy dobrze zrozumiałem: abadon ma gwinty pod króćce 1/4 cala tak? orbital też? ;] orginalny abadon z mcs ma 3/8 gwint. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...