hotkey Opublikowano 31 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2002 Joł. Mam pewien "mały" problemik. Wczoraj włączyłem kompa i zastałem czarny ekran. Niestety okazało się, że nie była to wina źle wpiętego kabla. Po prostu karta grafiki przestała działać. Gdy odpalam komputer ekran jest czarny, ale o dziwo płyta główna nie wydaje żadnych pisków(nawet tych o braku karty). Nie za bardzo wiem co się mogło stać. Posiadam, a raczej posiadałem GeForce 2MX 200 32MB Ram OEM SDRAM TV-Out. Kręcony był dawno temu(po zobaczeniu wyników w 3DMarku doszedłem do wniosku, że nie warto ryzykować - wzrost mocy to niecałe 5%). Około tydzień temu komputer zaczął działać dość podejrzanie. Zwis w prawie każdej grze po 3-10min. Myślałem, że to wina Win, albo sterowników. Karta posiadała na procesorze jedynie radiator. Na pamięciach nie było nic. Co mogło się stać?? Czyżby się spaliła(jej niestabilne działanie pokrywało się z ostatnimi wysokim temp. otoczenia, ale przecież mam cały czas otwartą obudowę). Z góry BiG TxH za pomoc. PS. Zauważyłem jedną dobrą stronę tego stanu rzeczy - prawdopodobnie "niestety" :twisted: będe musiał kupić nową kartę, a nic nie stoi na przeszkodzie, ażeby był to GF 4 4200 i dla tego mam pytanko: Czy można kupić ten sprzęcioch jakiejś dobrej firmy :?: Chodzi mi, o to, aby nie był to jakiś syf bez wiatraczka, itp., ale np. Winfast. Mieszkam niedaleko Krakowa, więc podajcie adresiki sklepów z tego jakże pięknego miasta. CZe Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 31 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2002 Moze kabel od monitora sie odczepil 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaczy Opublikowano 31 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2002 A spróbuj wyjąć karte i sprawdź czy wtedy płyta daje jakies znaki życia Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hotkey Opublikowano 31 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2002 A więc: Kabel jest spoko. Ogólnie komp działa z inną kartą grafiki, więc to nie wina płyty. Ten GF nie działa w innym kompie. objawy jak wyżej. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Majster Opublikowano 31 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2002 Około tydzień temu komputer zaczął działać dość podejrzanie. Zwis w prawie każdej grze po 3-10min. _________________________________________________ Karta posiadała na procesorze jedynie radiator. Puściłeś ją z dymem. Jest jedna zasada: Jak kupujesz OEM-a, to zaraz po przyjściu do domu smarujesz pod radiatorem i zakładasz go porządnie, a na to wszystko oczywiście jakiś wentylator (możesz go nawet na 7V puścic jak masz wrażliwy słuch). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hotkey Opublikowano 31 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2002 Qrna czyli mówisz, że musze się oglądać za nową kartą :?: To nawet dobrze. Jutro 1 czerwca i dzień dziecka. Może uda się takiego GF 4 4200 wymusić. W każdym razie tXh za odp. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Neo_x Opublikowano 1 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2002 ja tam mysle o czym tanszym.... ale dobrze sie krecacym... naprzyklad http://www.sirius.pl/product.php?action=in...o&id=3946&sid=1 :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...