Skocz do zawartości
hotkey

Whata fucka, czyli mam "mały" problemik.

Rekomendowane odpowiedzi

Joł. Mam pewien "mały" problemik. Wczoraj włączyłem kompa i zastałem czarny ekran. Niestety okazało się, że nie była to wina źle wpiętego kabla. Po prostu karta grafiki przestała działać. Gdy odpalam komputer ekran jest czarny, ale o dziwo płyta główna nie wydaje żadnych pisków(nawet tych o braku karty). Nie za bardzo wiem co się mogło stać. Posiadam, a raczej posiadałem GeForce 2MX 200 32MB Ram OEM SDRAM TV-Out. Kręcony był dawno temu(po zobaczeniu wyników w 3DMarku doszedłem do wniosku, że nie warto ryzykować - wzrost mocy to niecałe 5%). Około tydzień temu komputer zaczął działać dość podejrzanie. Zwis w prawie każdej grze po 3-10min. Myślałem, że to wina Win, albo sterowników. Karta posiadała na procesorze jedynie radiator. Na pamięciach nie było nic. Co mogło się stać?? Czyżby się spaliła(jej niestabilne działanie pokrywało się z ostatnimi wysokim temp. otoczenia, ale przecież mam cały czas otwartą obudowę). Z góry BiG TxH za pomoc.

PS. Zauważyłem jedną dobrą stronę tego stanu rzeczy - prawdopodobnie "niestety" :twisted: będe musiał kupić nową kartę, a nic nie stoi na przeszkodzie, ażeby był to GF 4 4200 i dla tego mam pytanko:

Czy można kupić ten sprzęcioch jakiejś dobrej firmy :?: Chodzi mi, o to, aby nie był to jakiś syf bez wiatraczka, itp., ale np. Winfast. Mieszkam niedaleko Krakowa, więc podajcie adresiki sklepów z tego jakże pięknego miasta. CZe

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Około tydzień temu komputer zaczął działać dość podejrzanie. Zwis w prawie każdej grze po 3-10min.  

Karta posiadała na procesorze jedynie radiator.

Puściłeś ją z dymem. Jest jedna zasada: Jak kupujesz OEM-a, to zaraz po przyjściu do domu smarujesz pod radiatorem i zakładasz go porządnie, a na to wszystko oczywiście jakiś wentylator (możesz go nawet na 7V puścic jak masz wrażliwy słuch).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Qrna czyli mówisz, że musze się oglądać za nową kartą :?: To nawet dobrze. Jutro 1 czerwca i dzień dziecka. Może uda się takiego GF 4 4200 wymusić. W każdym razie tXh za odp.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...