Skocz do zawartości
das35

Gigabyte 7600 Gs Agp Ddr2 Silentpipe Podkręcanie

Rekomendowane odpowiedzi

Jestem posiadaczem Karty gr. Geforce 7600 gs Gigabyte agpx8 SilentPipe stand.takt. 400/800 DDR2 . Niestety bardzo mało znalazłem dyskusji na temat tej karty , może ktoś zechciałby doradzić jak zwiększyć taktowanie pamięci ddr 2 . Okazuje się ,że w przypadku mojej karty podnoszenie taktowania rdzenia powyżej 500 mhz nie przynosi efektu bo ogranoczeniem są pamięci z których max. mogę wycisnąć 920 mhz . Może jakaś zmiana timingów by pomogła , czekam na porady . Niech się wypowiedzą inni posiadacze tej karty jak się kręcą wasze modele .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja też mam (jeszcze) taką karte ale 930 MHz na pamięciach to max. Po zmianie timingów można wycisnąć max 930 MHz co nie będzie duża zmianą. W grach może różnica będzie 1 klatki, czyli niezauważalna. Co do rdzenia pewnie podniosłeś napięcie bo na standardowym wyda koł0 450 MHz.

Jak chcesz to skontaktuj się z gościem co napisał recenzje. Może Ci pomoże :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja też mam (jeszcze) taką karte ale 930 MHz na pamięciach to max. Po zmianie timingów można wycisnąć max 930 MHz co nie będzie duża zmianą. W grach może różnica będzie 1 klatki, czyli niezauważalna. Co do rdzenia pewnie podniosłeś napięcie bo na standardowym wyda koł0 450 MHz.

Jak chcesz to skontaktuj się z gościem co napisał recenzje. Może Ci pomoże :)

Dzięki za odpowiedź . Sam się dziwię ale rdzeń mi właśnie idzie 520 bez zmiany napięcia . No ale muszę dodać że mam dobrze chłodzoną obudowę i w spoczynku temp. rdzenia to 45 stopni pomimo pasywnego chłodzenia . Szkoda tylko ,że te pamięci są tak wolne :sad:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam

Ja właśnie też mam tego Gigabyte Gf 7600GS na AGP.. założyłem na to dodatkowe chłodzenie.. i już wcześniej czytałem tą mini-recenzje na benchmark'u i zobaczyłem że można zwiększyć napięcie co daje dużo możliwości zwiększenia wydajności karty.

więc ściągnąłem "NiBiTor'a (v3.2)" i dalej się zaciąłem, nie wiem jak co zrobić a boję się samemu kombinować może ktoś coś już zrobił innego z tą kartą ?

--------------

Dodam że już pisałem do autora recenzji ale odpowiedzi nie dostałem

Edytowane przez Bolus1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam

Ja właśnie też mam tego Gigabyte Gf 7600GS na AGP.. założyłem na to dodatkowe chłodzenie.. i już wcześniej czytałem tą mini-recenzje na benchmark'u i zobaczyłem że można zwiększyć napięcie co daje dużo możliwości zwiększenia wydajności karty.

więc ściągnąłem "NiBiTor'a (v3.2)" i dalej się zaciąłem, nie wiem jak co zrobić a boję się samemu kombinować może ktoś coś już zrobił innego z tą kartą ?

--------------

Dodam że już pisałem do autora recenzji ale odpowiedzi nie dostałem

Bolus1 napisz jakie max takty udało Ci się ustawić na tej karcie ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziwne jest to że pamięci nie mogę wyżej przetaktować niż 920 bo mi v-tuner 3 nie pozwala , próbowałem również w riva tuner . Programy więcej nie pozwalają chociaż wcale podczas testów błędów nie zauważyłem. Widocznie sterowniki nie pozwalają na wyższe taktowanie . Czy jest jakis inny sposób aby sprawdzić czy pamięci bardziej można przetaktowac ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja nie rozumiem idei kupowania kart chłodzonych pasywnie. IMHO lepiej kupić coś normalnego. Za dużo nie da się podkręcić takiego passiva, trzeba chłodzenie zmienić na coś lepszego a to wiąże się z dodatkowymi kosztami. Kumpel ma 7300GS, musiałem mu wentyla założyć, bo artami karta sypała.

das35 edytuj posty ;).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja nie rozumiem idei kupowania kart chłodzonych pasywnie. IMHO lepiej kupić coś normalnego. Za dużo nie da się podkręcić takiego passiva, trzeba chłodzenie zmienić na coś lepszego a to wiąże się z dodatkowymi kosztami. Kumpel ma 7300GS, musiałem mu wentyla założyć, bo artami karta sypała.

das35 edytuj posty ;).

Nie zawsze jest tak jak mówisz Spylon . W moim wypadku pasywne chłodzenie się sprawdza bardzo dobrze , w stresie mam około 60 stopni a zawsze przecież moge dołożyć wentylator .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi