killua Opublikowano 30 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2007 Witam mam skórzana zamszowa kurteczke i sie troszke niestety z biegiem czasu ubrudzila, a jest w jasnym kolorze, w jaki sposob najlepiej czyscic zamsz ? nie sa to plamy z tluszczu raczej z ziemi jakiejs albo rdzy. Czyszczenie chemiczne odpada bo raz cena 50zl :( dwa nie daja gwarancji ze kurteczka nie rozplynie sie w trakcie czyszczenia. :D Dzieki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djsilence Opublikowano 30 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2007 (edytowane) Bez wydania pieniążków się nie obędzie. Po pierwsze potrzebujesz miękką szczotkę, po drugie odpowiedni preparat (kupić możesz w np Deichmann-ie lub sklepie z odzierzą skórzaną) Po drugie jeśli pralnia nie bierze odpowiedzialności to jest to HU...NIA a nie pralnia. Za to biorą kasę, więc biorą i odpowiedzialność. Polecam zagiąć ich, ich własnym regulaminem, który powinni mieć. Jeśli nie ma mowy o odpowiedzialności, to powiedz im, że prowadzą żart, a nie biznes (niestety obawiam się, że to norma w PL <doświadczenie) Co do rdzy, to bardzo małe prawdopodobieństwo usunięcia w 100%. Nawet jeśli usuniesz, to może zostać jaśniejsza plama po środku do czyszczenia. Edytowane 30 Stycznia 2007 przez djsilence Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 30 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2007 Pamietam ze zamszowe buty czyscilem skorka od chleba. Moze przed wydawanie kupy pieniedzy sprobuj. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agnes Opublikowano 30 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2007 Pamietam ze zamszowe buty czyscilem skorka od chleba.Wnętrze czy zewnętrze skórki? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAX_ Opublikowano 30 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2007 (edytowane) Można kupić sprey do czyszczenie i impregnacji zamszu, sam sobie sprawiłem taki do butów ale z racji z tego, że buty są nowe używałem tylko tego do impregnacji więc nie wiem czy ten do czyszczenia jest coś wart... Edytowane 30 Stycznia 2007 przez -=KAX=- Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Black_war Opublikowano 30 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2007 Możesz kupić takie specjalne gumowe szczotki. Bardzo dobrze zadziałały na moje buty. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...