Skocz do zawartości
killua

Czyszczenie Odziezy Skórzanej

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

mam skórzana zamszowa kurteczke i sie troszke niestety z biegiem czasu ubrudzila, a jest w jasnym kolorze, w jaki sposob najlepiej czyscic zamsz ? nie sa to plamy z tluszczu raczej z ziemi jakiejs albo rdzy. Czyszczenie chemiczne odpada bo raz cena 50zl :( dwa nie daja gwarancji ze kurteczka nie rozplynie sie w trakcie czyszczenia. :D

Dzieki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bez wydania pieniążków się nie obędzie.

Po pierwsze potrzebujesz miękką szczotkę, po drugie odpowiedni preparat (kupić możesz w np Deichmann-ie lub sklepie z odzierzą skórzaną)

Po drugie jeśli pralnia nie bierze odpowiedzialności to jest to HU...NIA a nie pralnia. Za to biorą kasę, więc biorą i odpowiedzialność. Polecam zagiąć ich, ich własnym regulaminem, który powinni mieć. Jeśli nie ma mowy o odpowiedzialności, to powiedz im, że prowadzą żart, a nie biznes (niestety obawiam się, że to norma w PL <doświadczenie)

Co do rdzy, to bardzo małe prawdopodobieństwo usunięcia w 100%. Nawet jeśli usuniesz, to może zostać jaśniejsza plama po środku do czyszczenia.

Edytowane przez djsilence

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Można kupić sprey do czyszczenie i impregnacji zamszu, sam sobie sprawiłem taki do butów ale z racji z tego, że buty są nowe używałem tylko tego do impregnacji więc nie wiem czy ten do czyszczenia jest coś wart...

Edytowane przez -=KAX=-

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi