Skocz do zawartości
xil

problem z FSB na asus a7n8x

Rekomendowane odpowiedzi

moj konfig:

Asus A7N8X Delux BIOS 1002 final

Athlon XP 2400+ (odblokowany mnoznik)

pamieci 2 razy 256MB Crosair PC2700

problem polega na tym ze nie chce mi dzialac komp na magistrali wyzszej niz 166 :( jak ustawiam tylko 170 to sie windy nie uruchamiaja :( a czytalem rozne fora i ludziom spokojnie sie podkrecalo wszystko :( powinno na luzie isc na FSB 180...

ps. czy zmiana magistrali AGP z 66mhz na 70 cos da ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tak tylko ze ludzie ci zazwyczaj kupuja takie serie procow ktore sie bdb kreca ty pewnie kupiles pierwszy lepszy :? :roll: wracajac do tematu ustaw wyzsze vcore dla proca powinien ruszyc :) tzn. zwiekszaj napiecie co 0.25v az do momentu gdy uzyskasz rock stable :) (tylko nie przesadzaj!!!!! jesli nie masz WC to max 1.85v!!!! w ostatecznosci 1.9v) co do agp to wystarczy ustawic i sprawdzic a nie sie pytac :lol: a tak powaznie to watpie by cos to pomoglo

pozdrav

Lagier

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ale patrzales tylko na serie? bo trza tez patrzec na tydzien produkcji. Powtarzam to juz chyba setny raz dales ciala wywaliles okolo 850 pln na 2400+ podczas gdy mogles miec za 250 pln wystarczylo kupic dobra serie 1700+ i smigalbys spokojnie na 2400+ albo 2600+ a jesli masz wc to nawet na 2800+ No ale coz trza cos poradzic na tego fanta hmmm..... a pamieci jak masz ustawione bo teraz pracujesz w trybie synchronicznym rozumiem 166/166 a moze dla pamiatek ustawiles 125% fsb jak w przypadku gdy masz szyne 133?! sprawdz bo jesli masz 125% to pamieci taktowane sa 207 mhz!!! a to juz troche duzawo jak na ddr 333 mimo iz to sa corsair

pozdrav

Lagier

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no dobra dobra masz ustawione synchro ale spojrz na ustawienia pamieci wzgledem fsb (masz podane w procentach) musisz ustawic 100% jesli masz fsb 166 wtedy pamieci beda ustawione na 333 czyli 166 mhz jesli zas ustawisz 125% to powtarzam pamieci taktowane sa czestotlitoscia 207mhz i dlatego komp ci moze nie wstawac

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a ja czytalem ze ta seria AIUHB jest dobra seria i nawet ma sie pojawic w procesorach xp 1700+

Ale zauwaz ze on ma proca 2400+ ktore sa juz duuuuzo mnie podkrecalne niz 1700+ i nie wiadomo jak to na nich jest z tymi seriami a moze faktycznie jak zaznaczyl Hanu zasilacz ci nie wyrabia :?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no chyba to bedzie zasilacz bo szukalem info o tej seri i sie calkiem niezle kreci.. jedna z lepszych jak idzie o axp2400+

nawet znalazlem goscia co dziala na FSB 215 na takim procku (tylko ma duzo lepsze pamieci ;) )

ogolnie to samo ludzie mi mowili gdy dalem watek o tym ze mi wiatrak na procku troche zawolno dziala (inni ludzie na takim samym mieli po 700 oborotow wiecej)

no wiec jaki polecacie niedrogi zasilacz? teraz mam HuntKey300W

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

AIUHB to najlepiej krecaca sie seria,Ja zadam tylko jedno pytanie ,czy ty zes zmniejszyl mnoznik zanim zaczales jechac z fsb ??Bo jak nie to proc pomyka na ~2.5ghz wiec sie nie ma co dziwic ze wyzej nie idzie, daj najmniejszy mozliwy mnoznik i wtedy jedz z FSB ,jak dojedzies do max stabilengo FSB to jedz mnoznikiem,ale moze cos mnie ominelo...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...