Fulgor Opublikowano 30 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2007 Każdy, kto choć trochę interesuje się monitorami słyszał o legendarnym produkcie BenQ, jednym z najbardziej udanych monitorów wszechczasów za ok. 1000 zł - legendarnym FP91GP. Model ten pojawł się w sklepach około rok temu i natychmiast zyskał sobie przychylność klientów. Każda partia tych monitorów wypuszczona na rynek rozchodziła się jak świeże bułeczki. Technika jednak nie stała w miejscu i oto niedawno pojawiły się pogłoski o następcy tego produktu, o nazwie FP93GP. Nowy model ma różnić się od poprzedniego głównie zwiększonym kontrastem i mniejszą grubością samego panela. Poniżej zamieszczam specyfikację nowego modelu i zachęcam do dyskusji: BenQ FP93GP - Matryca: P-MVA 19 cali - Janość: 300 cd/m2 - Kontrast: 1300:1 - Rozdzielczość: 1280x1024 - Kąty: 178 stopni - Interfejs: D-Sub/DVI - Czas reakcji: 8 ms - Wymiary: 363x356x135 mm - Waga: 5 kg - Cena: jeszcze nieznana Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karwiin Opublikowano 30 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2007 A skąd masz takie info i parametry ?? może jakiś link czy cóś Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gmfriend Opublikowano 30 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2007 (edytowane) A skąd masz takie info i parametry ?? może jakiś link czy cóś było o tym w newsach na początku stycznia http://benq.com/press/News.cfm?id=1724&cat=0 ma byc dostepny pod koniec marca Edytowane 30 Stycznia 2007 przez gmfriend Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mario82 Opublikowano 6 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2007 było o tym w newsach na początku stycznia http://benq.com/press/News.cfm?id=1724&cat=0 ma byc dostepny pod koniec marca Juz niedlugo polowa kwietnia bedzie, a o monitorze cicho i to bardzo :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gmfriend Opublikowano 7 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2007 Są jakieś problemy w oddziale benq.pl, np dawno zapowiadany model BENQ 91R na SIPS tez nie jest dostępny... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość f.e.a.r. Opublikowano 7 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2007 A ten poprzedni BenQ to faktycznie taki bezkonkurencyjny ? A co z efektem X przy filmach ?;P Bardzo widoczny ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
flashh Opublikowano 7 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2007 Tu jest wszystko na ten temat Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeshiya Opublikowano 8 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2007 Odnawiam temat , bo czas leci , a nic o tym modelu nie słychać :/! Może ktoś wie coś bliżej , czy w ogóle ten model będzie kiedykolwiek dostępny :)?! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alvin Opublikowano 9 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2007 ile zakladacie cene poczatkowa? bo nie wiem czy brac 91 czy czekac na 93... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MeDAN Opublikowano 9 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2007 mam ten sam problem co ty alvin :) , moim zdaniem nie więcej niż 1148zł :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeshiya Opublikowano 9 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2007 No to wszyscy mamy ten sam problem :)! Myślę że cena może być nawet niższa niż ta którą założył MeDAN. Tylko jak tak dalej pójdzie to się nie doczekamy , a wszystkie 91GP na rynku znajdą już nabywców :/! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alvin Opublikowano 9 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2007 (edytowane) chyba sie skusze, ten 91 to juz dla mnie i tak spory wydatek a nie chce mi sie czekac kolejne pol roku do obnizek cen 93, a jak sie juz zdecyduje to cos nowego zauwaze i znowu bede czekal i tak do roku 2010 nic nie kupie :) chyba trzeba podjac meska decyzje :P aha zakladam ze ponad 1200 bedzie 93 stal, bo 91 mozna ponad 1k nadal spotkac Edytowane 9 Kwietnia 2007 przez alvin Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MeDAN Opublikowano 10 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2007 i znowu bede czekal i tak do roku 2010 nic nie kupie :) chyba trzeba podjac meska decyzje :P Wiesz ja radziłbym się pośpieszyć bo według Kalandarza Majów (więcej info na 21_grudnia_2012) W 2012 już będzie po ptokach :D pierdyknie w nas coś i tyle sie z monitora sie pocieszysz ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rbtck1 Opublikowano 10 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2007 Mialem poczekac na ten monitor, ale zamowilem jednak starego dobrego fp91gp. Zauwazylem ze te monitory znikaja ze sklepow i drozeja wiec wzialem teraz zeby pozniej nie zalowac. A 93gp nie wiadomo kiedy bedzie i w jakiej cenie... Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeshiya Opublikowano 11 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2007 A oto co odpisał BenQ Polska na moje pytanie dotyczące dostępności: Witamy, Przewidujemy pierwsze dostawy tego modelu monitora w maju br (nigdy nie informowaliśmy, że będzie to marzec !) Dziękujemy za okazane zainteresowanie, Pozdrawiamy, BenQ PL Ja teraz siedzę na starym poczciwym crt'ku więc pewnie poczekam :)! Ale jestem ciekaw ceny :)! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gmfriend Opublikowano 12 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2007 Przewidujemy pierwsze dostawy tego modelu monitora w maju br (nigdy nie informowaliśmy, że będzie to marzec !)tiaaaa tylko news na stronie .com (nie .pl) informował o marcu a teraz napis zniknął Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeshiya Opublikowano 12 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2007 Dokładnie , oficjalny news. No chyba że BenQ Polska ma własne fabryki i dystrybucję niezależną od BenQ International ;)! No nic , trzeba poczekać na pierwsze testy i cenę. Może tym razem się doczekamy :). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fulgor Opublikowano 21 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2007 Ja myśle, że warto poczekać jeszcze ze dwa miesiące. W końcu, jeśli 93 nie wyjdzie wogóle, to zawsze pozostaje dobry 91. Nawiasem mówiąc, u mnie w Łodzi 91 jest jak na razie pod dostatkiem i chodzą po przyzwoitej cenie 860zł ( www.lcd4you.pl ). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ck_@rL Opublikowano 21 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2007 Nie wiem skad masz te informacje, ze jest ich pod dostatkiem. Info z czwartku (19.04.07): "Witam Narazie te monitory są niedostępne, możliwe że zostaną całkiem wycofane ze sprzedaży. Pozdrawiam, [..] lcd4you" Nie mowiac o innych sklepach w lodzi, ktore nie maja 91gp nawet w katalogu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gmfriend Opublikowano 24 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2007 93GP w niemieckich sklepach: http://www.heise.de/preisvergleich/a252857.html http://pc.emarket.pl/pricelist/Item.aspx?PID=C0220267 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alvin Opublikowano 24 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2007 cena przyzwoita, poczekamy na recenzje i zobaczy sie czy bedzie tak samo dobry jak 91 gp, przydaloby sie jakies porownanie ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomeck Opublikowano 26 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2007 No cena nie jest zła. Miałem kupować FP91GP ale poczekam na 93'ke ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mario82 Opublikowano 26 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2007 Pojawil sie juz w Polsce cena 1012zl w: http://znak.pl/index.php?cid=209&scid=...id=l19BenFP93GP Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RALF11 Opublikowano 26 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2007 U mnie widnieje cena 983zł. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 26 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2007 Idę o zakład że ten monitor będzie podobną jakość oferował co Philips 200WP7ES na A-MVA ( 20" 16:10 ) - czyli względem 91 GP znacznie lepsza czerń ( pod kątem prostym ) i tym samym wyraźnie większy kontrast. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dobo90 Opublikowano 26 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2007 Idę o zakład że ten monitor będzie podobną jakość oferował co Philips 200WP7ES na A-MVA ( 20" 16:10 ) - czyli względem 91 GP znacznie lepsza czerń ( pod kątem prostym ) i tym samym wyraźnie większy kontrast. Obys mial racje :). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mario82 Opublikowano 26 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2007 U mnie widnieje cena 983zł. bo ty zapewne jestes inne wojewodztwo :) wielkopolska jest 1012zl u nas zawsze zdzieraja :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gmfriend Opublikowano 3 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2007 Tak wygląda na zbliżeniu: ftp://211.78.86.210/product_photos/lcd/fp...p93gp-front.jpg ftp://211.78.86.210/product_photos/lcd/fp...fp93gp-left.jpg ftp://211.78.86.210/product_photos/lcd/fp...p93gp-right.jpg Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek Opublikowano 5 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2007 Stylistyka wciaz niezbyt elegancka(według mnie), ale cena za produklt prawdopodobnie odczuwalnie lepszy niz jego poprzednik - bardzo dobra :) Wyglad w porzadku, lecz bardziej liczy sie jakosc, co do tego nie mam zbytnich watpliwosci ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patrykkupczyk Opublikowano 6 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2007 a ja mam model FP757, przywieziony z Niemiec, ale nie mogę znaleźć o nim nigdzie żadnych konkretnych informacji on też jest taki dobry jak seria w temacie?? ma ktoś taki monitor jak ten?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...