Dr@GuN Opublikowano 30 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2007 mam pytanie , bo mam w domciu pare kompów w sieci (z 4-5 zalezy od hoomoru :) ) i mam 1 przez usb , 1 przez kabel z przeplotem (tester nie wykazuej połączenia masy :/ ), 1 przez kabel bez przeplotu ale wg testera z połączeniem gnd...3 są bez przeplotu i bez połączenia gnd , z tym ze za pomocą tych 3 od jakiegoś czasu nie mogę zrobić sieci przez router...a za pomocą huba moge , co jest grane wiem że może to bić wina routera bo coś niektóre wtyki się walą ostatnio ... mam na chacie narazie tester pożyczony i że się tym wcześniej nie bawiłem to się teraz zastanawiam jak powinno być z tym uziemnieniem... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
avecezary Opublikowano 30 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2007 (edytowane) witam nie wiem czy akurat o to chodzi ale: STP wymaga uziemienia a UTP nie nie wiem jak to testujesz ale nie czaje o czym mowisz piszac o kablu z i bez przeplotu? Edytowane 30 Stycznia 2007 przez avecezary Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dr@GuN Opublikowano 30 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2007 STP UTP moge prosić na polski ? <lol> mam: 1 kabel z przeplotem , nie łaczy uziemnienie 1 kabel bez przeplotu łączy uziemnienie 3x kable bez przeplotu bez połączonego uziemnienia z tym połączeniem to mi chodzi że tester pokazuje kontrolkę że jest połączone gnd i koniec Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HiPhO Opublikowano 30 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2007 (edytowane) uziemienie maja kable stp - shilded twisted pair utp - unshilded ... nie maja gnd w tym przypadku to znaczy masa wazne zeby 1,2,3i6 zyla dala sie przedzwonic i tak na boku, przy routerze wystarcza kable proste Edytowane 30 Stycznia 2007 przez HiPhO Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dr@GuN Opublikowano 31 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2007 to kiego gnoma nie chodzą mi te bez przeplotu przy routerze ? bo nib w karcie sieciowej mam jakies cudo co się zwie autoprzeplatanie czy jakoś tak.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HiPhO Opublikowano 2 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2007 moze sa polamane, skoro tester nie przedzwania Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...