CriXu Opublikowano 30 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2007 (edytowane) Witam bardzo serdecznie! Na wstepnie chcialbym zaznaczyc ze jestem bez komputera :( bez dostepu do internetu i nie mam mozliwosci przeczytania jakichkolwiek informacji na internecie... Stad dtez prosze was o pomoc, moze ktos z was pomoze mi (z nudow czy tez z checi pomocy). Na dniach musze kupic laptopa i potrzebuje waszej pomocy... Laptop kupiony bedzie w UK Oto co znalazlem chodzac po sklepach : 1. Toshiba A100-027 (jakas niby nowosc!) - Kto wie co to i czy warto kupic za 2800zł (ponizej jego parametry) # Intel Pentium Dual-Core T2060 1.6GHz # 533MHz FSB # 1MB Cache # 1024MB RAM # 80GB Hard Drive # 15.4" Widescreen Display # Microsoft Windows Vista Home Premium # 128MB Intel GMA 900 UMA Graphics 2. ACER 5633WLMI - 3200zł # Intel Core 2 Duo T5500 Processor 1.66GHz # 667MHz FSB # 2MB Cache # 1024MB RAM # 120GB Hard Drive # 15.4" Widescreen TFT Display # Microsoft Windows Media Center # 224MB Intel GMA 950 Shared Graphics 3. HEWLETT PACKARD PAVILION DV6152EU - 3600zł # AMD Turion 64 x2 Dual Core TL-52 / 1.6 GHz # 667MHz FSB # 1MB Cache # 1024MB RAM # 100GB Hard Drive (S.A.T.A. - 5400 rpm) # 15.4" Widescreen Display (szklany - TruLife) # Windows XP Media Center Edition 2005 with Update Rollup 2 # NVIDIA® GeForce™ Go 7200 (Up to 256 MB of TurboCache™ video Memory) # TV Tuner DVB-T # HP Pavilion WebCam with Integrated Microphone # ExpressCard/54 slot # Wyjscie/Wejscie TV w zestawie: Portability rating, Power rating, Remote control included o tym HP pisza jeszcze: built-in TV tuner, Bluetooth and 15.4" widescreen display with built-in webcam... czyli ma wszystko co mi potrzebne... ======================== Osobiscie jestem za tym HP!!! Ma wszystko co mi trzeba czyli Bluetootha, TV-out, panorame, 1GB ramu... Jedyna rzecza ktora mi nie podoba sie w nim to ten procesor :( bardzo chcialem Intera Core Duo ale moze ten AMD jest porownywalny, wie ktos z was cos???... Co o tym myslicie???... Moglby mi kts cos napisac na jego temat, czy warto czy lepiej kupic cos tanszego... W gry jakie chcialbym zagrac to Muonline i inne internetowe ktore maja male wymagania, moze czasem w cos lepszego :) ale nie jestem zbytnio za gierkami :) chce wydajny sprzet do filmow, muzyki i internetu za male pieniazki :D Bardzo prosze o informacje co robic :) PS. W razie jakby ktos chcial sprawdzic jakie jeszcze sa oferty w tych sklepach co chcialbym kupic mozecie sami sprawdzic... (Wymagane podstawy angielskiego) 1. www.comet.co.uk 2. www.pcworld.co.uk 3. www.currys.co.uk Edytowane 30 Stycznia 2007 przez Szpakos Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkh Opublikowano 30 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2007 (edytowane) Ja bym wziął tego HP - wygląda fajnie, do tego ma wszystko co mieć powinien wszechstronny laptop no i cena nie jest jakaś zabójcza! Aha, z tego co pamiętam to na paviliony jest międzynarodowa gwarancja, więc nie powinno być problemu z uznaniem gwarancji w Polsce na sprzet kupiony w GBR Edytowane 30 Stycznia 2007 przez arkh Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CriXu Opublikowano 1 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2007 a jaka jest roznica wydajnosciowa miedzy AMD X2 a Intel Core Duo ???? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shantillas Opublikowano 3 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2007 a jaka jest roznica wydajnosciowa miedzy AMD X2 a Intel Core Duo ???? Amd X2 jest slabszy wydajnosciowo od CD/C2D, pozatym ciagnie wiecej pradu przez co krocej trzyma bateria. Z tych powyzszych co przedstawiles jednak lyknal bym HPka mimo tego Turiona. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CriXu Opublikowano 7 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2007 dziekuje :) jednak zdecydowalem sie na HP-ka z Turionem X2 Choc troszke inny model to jednak bardzo podobny do tego co z pierwszego posta, roznica jaka jest to niby lepszy procek bo model TL-56, 160GB twardy, windows juz Vista za to grafa bez zmian dalej GO7200 256MB, no i bez tunera TV (to chyba zbedne, choc moze i by sie przydalo :P)... Nie wiem tylko jak z Bluetooth-em bo nigdzie nie napisali czy ma czy tez nie ma :( niby wszystkie HP-ki tego pokroju maja ale nie ma w specyfikacji nawet na stronie HP ;/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...