KRECIO Opublikowano 15 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2003 Znalazly sie dwie osoby ktorym barak wytrzymuje takie PCI ale wiekszosc barakow nie ciagnie takiej magistrali. przeciez bylo juz wiele skarg na tym forum na baraki, osobiscie moich dwoch kolegow doswiadczylo zawodnosci baraka w tym MaKaR, wiec jak dla mnie wy jestescie wyjatkami, z mojego punktu widzenia baraki mozna przyrownac do ECS-a wiekszosc sie kaszani ale sa i takie ECS-y ktore dzialaja stabilnie i bez zadnych prblemow no krecio nie przesadzaj barak padł bo padł nadszedł jego czas weź pod uwage że padł mi na nie kręconym celeronie 500 mhz i to nie przez pci Oj cycu sam pograzasz swojego BARAKA, skoro padl na nie kraconym sprzecie, od tak sobie to mam do tych dyskow jeszcze mniejsze zaufanie...napewno bym takiego nie kupil czytajac takie historie, dysk dzialal i nagle przestal bo nie chcialo mu sie pracowac :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 15 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2003 Dysk bedzie sie trzosl na material/macie/piance czy co tam, bedzie cichy ale duze prawdopodobienstwo bad blokow :evil: Cichosc albo zywotnosc - wobor nalezy do Ciebie :twisted: jak sie Tobie trzesie HDD to nasmaruj mu lozysko :P moj Fujitsu jakos nie nabawil sie zadnych bad'ow - moze dlatego ze nie rzucam obudowa po calym mieszkaniu :P i powiem wiecej wcale sie nie trzesie - a ma prawie 3 lata (prawie rok wisi na tych "szelkach" z detki) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KRECIO Opublikowano 18 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2003 A ja dzisiaj zawiesilem dysk na sznurowkach pod sankami...cicho jest, dysku nie slychac...temp. 35 w stresie (ciagle kopiowanie) dodam ze mam otwarta bude i nie moge wlaczyc moich wiatrakow ktore by wymienialy powietrze wokol dysku, jak zloze kompa to temp pewnie nie przekroczy 30*C Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
legolas Opublikowano 18 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2003 Moje pierwsze wrażenie z barakiem IV 60GB było straszne. Myślałem, że nadaje na częstotliwości nietoperza. Wymieniłem na inego baraka to samo, wymieniłem na Maxtora i też go słyszę. 7200 robi swoje. Ale niektorzy tego nie słyszą. Do Krecio: zprezentuj mi ten program do Maxtora Do Fulko: proszę o kontakt mam taką samą płyte i problemy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michalak Opublikowano 18 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2003 mój WDC jest cichutki i szybki a mój ECS zalicza się do grupy tych stabilnych i udanych Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 18 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2003 ... Do Krecio: zprezentuj mi ten program do Maxtora ... http://www.maxtor.com.pl/tools.htm Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 18 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2003 polecam program IBM feature tool - mozna wyciszyc tam dyska - wydajnosc spada o jakies 3% a przez to dysk sie mniej grzeje Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arkady Opublikowano 18 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2003 a ja mam takie rozwiązanie - do dysku mam przykręcone radiatory po bokach i do tego na górze też. to wszystko jest dosyć ciężkie, ma więc duży moment bezwładnośći czyli jest po prostu stabilne. stoi ta konstrukcja na spodzie budy, na czarnej piance (coś w stylu podkładki pod myszkę). co do głośności to mogę porównać maxtora diamond plus 40Gb, 7200, 2MB c z WD80GB, 8MB c. maxtor chrobotał nieco głośniej i tak samo trochę głośniej - ale już nie z taką różnicą - obracał talerzami. ten WD teraz i tak jest najgłośniejszy w mojej budzie (talerze) i cały czas myślę co z tym fantem zrobić. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KRECIO Opublikowano 19 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2003 Krecio: zprezentuj mi ten program do MaxtoraJak dasz maila to ci zprezentuje albo sam sobie poszukaj progs nazywa sie AMSET Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
legolas Opublikowano 19 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2003 Krecio: zprezentuj mi ten program do MaxtoraJak dasz maila to ci zprezentuje albo sam sobie poszukaj progs nazywa sie AMSET marbron@wp.pl jeśli możesz i znasz to podaj maila Fulko. Ma taką samą płytę jak ja, a ja mam problemy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lookout Opublikowano 19 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2003 Ja mam wywalony w ogole koszyk na dyski/flopa z obudowy a dysk lezy na gabce pod cd-romem. Wyciszylo go to maxymalnie, w szczegolnosci ze jest to Seagate 20GB 5400rpm .... Polecam patent bo mozna wtedy latwo i wygodnie zastosowac jedna tasme ATA i jeden kabel zasilajacy z dwoma molexami .. tym sposobem majac dwa napedy mam dwa kable w budzie + zasilanie MOBO ;] Nie musze chyba mowic jak przejrzyste wizualnie jest to rozwiazanie... ;] Polecam ;] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yeti 666 Opublikowano 19 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2003 No tak moja barka chodzi na prawde cicho pci nie duże 37.5 buda totalny noname czyli nie ma co liczyć że chodzi cicho bo byda tłumi. A co do wydajności to Ciekawe czy zobaczysz różnice w wydajności międzie WDC, Maxtorem a Barką raczej nie. A co do żywotności to miałem już wcześniej Seagate Medalist i żałuje że go sprzedałem bo puźniej kupiony WDC już mi padł a Medalist dalej działa . A co do programów zmieniających ustwienia dysku to do Barki też coś takiego istniej ale po co ten dysk wyciszać a podkręcanie jest bez sensu ze względu ma żywotność. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KRECIO Opublikowano 20 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2003 Krecio: zprezentuj mi ten program do MaxtoraJak dasz maila to ci zprezentuje albo sam sobie poszukaj progs nazywa sie AMSET marbron@wp.pl jeśli możesz i znasz to podaj maila Fulko. Ma taką samą płytę jak ja, a ja mam problemy meila nie znam :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...