andriu Opublikowano 26 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2003 no to jaki problem ? pqmagic i do roboty Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MOS Opublikowano 26 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2003 no to jaki problem ? pqmagic i do roboty no wiesz ja to zmienam winde dopiero jak mi calkiem padnie :) a jak narazie chodzi bez zazutow tak wiec niechce mi sie zmieniac narazie zmienie dopiero jak mi beda wyskakiwac nonstop niebieskie ekrany :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Brzoza Opublikowano 26 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2003 "]lol ,czytajac tego threada poczulem sie jakby ludzie z soba dyskutowali jeden nie slyszac drugiegi :-D. 1.Kolega brzoza dostal bana na DC (pewniakiem za sharefakera) oraz na jakims sajcie ,pyta sie normalnie (acz naiwnie :wink: ) czy mozna zmienic IP... 2.Kolega UFO ,ma najwyrazniej jakis problem z soba badz ze swiatem gdyz odpowiada zupelnie nie na temat i ogolnie uzala sie nad debilnoscia usera ;] 3.Kolega Paranoik ,znawca, zamiast wprost powiedziec gosciowi ze za wysokie progi ,bawi sie z nim w myszke ;] 4.W dalszej czesci wywodu ,kolega UFO pisze kilka urywkow z zasady dzialania sieci (takze LAN zupelnie nie na temat) oraz ze jak sie jest operatorem na hubie to mozna sprawdzic IP.... ale kolega najwyrazniej przeciez nie jest tam operatorem (co dopiero wlascicielem) huba skoro jest na nim zbananowany ;] 5.W podsumowaniu floyd podaje drastyczny przyklad z debilnoscia (tym razem admina) --- Brzoza ;] ,prostych sposobow raczej niema, zalezy to tesh od typu lacza, jesli siedzisz na lanie to niech ci kumpel z sieci sciagnie co potrzeba i popchnie, jesli masz lacze kablowe to czasem sie da zmienic IP fizycznie ,ale raczej juz zaczyna to wkraczac w dosc skomplikowane tereny, czasami da sie takze w sposob prosty, przykladowo zauwazylem ze moj modem kablowy daje inne IP na port ethernetu a inne na zlacze USB :), dzieki czemu jestem szczesliwym posiadaczem dwoch IP :). Wreszcie ktos na temat, jzu dalem sobie luz z tym watkiem bo nikt nic madrego nie poradzi. Co do bana to akurat za share go nei dostalem, wiec rav jak nie wiesz to nie gadaj :wink: Poza tym jak juz pisalem, pytam z czystej ciekawosci, nie mam zamiaru nic zmieniac, po prostu bana dostalem i zainteresowalem sie tym czy mozna obie zmieniac jak sie chce IP. Teraz juz wiem ze mozna:) Poza tym bana i tak mam zdjetego wiec nie widze problemu:) Mysle ze temat zostal wyczerpany. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sharki9 Opublikowano 20 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2003 1) ip mozesz zmienic np lacac sie przez proxy w ustawieniach sieci wpisz sobir proxxy np w3cache.polsl.gliwice.pl port 8080 nie wiem czy u ciebie ten akurat ruszy jak nie to poszukaj innego na tym z polibudy bedziesz mmial ip 150. ... .. .. nie pamietam dokladnie, innego sposobu zmiany ip nie widze bo sie raczyj z netem nie polaczysz no chyba ze masz wolna pole w sieci i zmienisz na jakis wolny IP :D 2) zmienic adres mac tez jest mozliwe ale to raczyj dla bardzo zdolych mozna napisac program np w pascalu ktory podmieni twoj adres mac na jakis inny ja z programowania jestem zielony ale komus sie to juz udalo :) tylko jak masz DHCP po adrsie mac to i tak ka.... :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
noose Opublikowano 20 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2003 1) ip mozesz zmienic np lacac sie przez proxy w ustawieniach sieci wpisz sobir proxxy np w3cache.polsl.gliwice.pl port 8080 nie wiem czy u ciebie ten akurat ruszy jak nie to poszukaj innego na tym z polibudy bedziesz mmial ip 150. ... .. .. nie pamietam dokladnie, innego sposobu zmiany ip nie widze bo sie raczyj z netem nie polaczysz no chyba ze masz wolna pole w sieci i zmienisz na jakis wolny IP :D ?? zaden dobry admin nie daje wolnego pola :| co po 1. po 2..... proxy dzialajacy wszedzie to w3cache.tpnet.pl port 8080 i nie ma mowy zeby ci nie dzialal :P 2) zmienic adres mac tez jest mozliwe ale to raczyj dla bardzo zdolych mozna napisac program np w pascalu ktory podmieni twoj adres mac na jakis inny ja z programowania jestem zielony ale komus sie to juz udalo :) moge wiedziec po .... pisac program w pascalu ?? sa gotowce :P ja sie w to nie bawie, bo to ja jestem adminem :P ale wiem, ze po necie chodza progsy do zmiany maca. poszukaj :P tylko jak masz DHCP po adrsie mac to i tak ka.... :) lepiej dac po macu i hoscie :) moj qpel tak ma :) nie moze sobie sieciowki zmienic ani nawet nazwy kompa, bo musi pisac do admina, zeby na DHCP zmienil :D niezly sposob, ale tez niezle utrudnia zycie ludziom :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Brzoza Opublikowano 21 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2003 Stary topik wyciagneliscie :) Ale dziekuje za odpowiedzi, przydadza sie na przyszlosc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CyraxFX Opublikowano 21 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2003 Podobno w najnowszym Kerio personal Firewall można w znaczny sposób ograniczyć wiedze opów w DC na temat twojego ip, alo co dokładnie on robi to nie wiem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...