Skocz do zawartości
sierpajdlo

Asrock K7nf2-reid Pomoc

Rekomendowane odpowiedzi

Witam serdecznie. Pragne przedstawić mój skomplikowany problem. Opisze cały ciąg wydażeń aby niebyło niedomówień i niepotrzebnego rozpisywania się na przyszłość. Jakiś czas temu miałem starego ECS K7S5a z duronem 1.6ghz. Jednego dnia jak gdyby nigdy nic włączyłem go, a tu nagle czuje dziwny zapach wydobywający się z mojego przyjaciela (komputera). Więc doszedłem do wniosku iż wszystko poszło czyli procesor i płyta główna więc nastał czas za zmiane sprzętu, ale nie oto chodzi . Wracając do tematu mój ojciec z okazji że zna jakiegoś gościa który zna się na sprzęcie dał mu tą płytę główną i procka. Według jego procesor był nadal sprawny a płyte szlak trafił. Więc ja kupiłem od kolegi działającą płytę ASRock K7NF2-REID i podłączyłem pod nią procka. włączyłem instalacje windowsa działało wszystko ok dopuki w pewnej chwili się nie zresetował i niedało sie go włączyć objawy były tego następujące: Po wciśnięciu powera diodki mignely i to było tylko tyle. Wpadłem na pomysł zę to tylko procesor więc kupiłem nowego semprona 2200+ pod socked A Wymieniłem procesor i ........ to samo :(. niemam pojęcia co sie dzieje sprawdzałem czy dobrze ustawiłem włącznik wpinając w odpowiednie bolce resetowałem bios zworką. Jestem pewien że kupiony procesor powinnien działać :( :mur: co do reszty konfiguracji 512 mb ramu ddr 400mhz kingston, dysk segate 10gb lite on combo sohc5232k. i tyle :( Za każde podpowiedzi z góry dziękuje Forum na bierząco będe oglądał aby monitorować czy da sie w tej sprawie coś zrobić pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wszystko wymieniałeś,wszystko sprawdzałeś ,oprócz jednej,najważniejszej rzeczy w takim przypadku... ZASILACZA.W ogóle jakiej firmy masz go?Jeśli jakiegoś badziewia z poniższej listy,wywal natychmiast,chyba,że chcesz kupować kolejne części.

MODECOM FEEL

CODEGEN

4 LIFE

V POWER

DEER

RUBIKON

PROCOMP

ULTRA-MEDIA

PLATIN-POWER

TRACER

LOGIC

MUSTANG

L&C

MEGABAJT

2N

IMPET

COLORSIT

ATON

POWER MAN

GEMBIRD

IBOX

SUNTEK

EVERPOWER

POWER COLOR

TASK

TAKE ME

ROPLA

FOUR STAR

LEVICOM

COBA

WIN

HEC

a zresztą,tutaj jest link:CZARNA LISTA ZASILACZY

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

sierpadło,najprawdopodobniej zasilacz jest winny.Kup jakiegoś Modecoma GTF(chyba twój athlon na s.A ciągnie z 5V,ale głowy nie dam),lub,jeśli możesz z allegro-jakiegoś fortrona ,lub chiefteca HPC 360 202DF.

toman,hehe,lista z tomshardware,a w sprawach zasilaczy można im zaufać,bo imho znają się na tym. :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tylko jak mogliście podać jakiś sensowny i konkretny model do zakupu takiż owego zasilacza gdyż sąpo 50 złotych a także po 250 <_< najlepiej jak by można podać cośw stylu najleprza jakość do ceny, za 250 złotych dokładając jeszcze 50 mam 1 gb ramu dlamnie to troche obłęd :( Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...