sierpajdlo Opublikowano 30 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2007 Witam serdecznie. Pragne przedstawić mój skomplikowany problem. Opisze cały ciąg wydażeń aby niebyło niedomówień i niepotrzebnego rozpisywania się na przyszłość. Jakiś czas temu miałem starego ECS K7S5a z duronem 1.6ghz. Jednego dnia jak gdyby nigdy nic włączyłem go, a tu nagle czuje dziwny zapach wydobywający się z mojego przyjaciela (komputera). Więc doszedłem do wniosku iż wszystko poszło czyli procesor i płyta główna więc nastał czas za zmiane sprzętu, ale nie oto chodzi . Wracając do tematu mój ojciec z okazji że zna jakiegoś gościa który zna się na sprzęcie dał mu tą płytę główną i procka. Według jego procesor był nadal sprawny a płyte szlak trafił. Więc ja kupiłem od kolegi działającą płytę ASRock K7NF2-REID i podłączyłem pod nią procka. włączyłem instalacje windowsa działało wszystko ok dopuki w pewnej chwili się nie zresetował i niedało sie go włączyć objawy były tego następujące: Po wciśnięciu powera diodki mignely i to było tylko tyle. Wpadłem na pomysł zę to tylko procesor więc kupiłem nowego semprona 2200+ pod socked A Wymieniłem procesor i ........ to samo :(. niemam pojęcia co sie dzieje sprawdzałem czy dobrze ustawiłem włącznik wpinając w odpowiednie bolce resetowałem bios zworką. Jestem pewien że kupiony procesor powinnien działać :( :mur: co do reszty konfiguracji 512 mb ramu ddr 400mhz kingston, dysk segate 10gb lite on combo sohc5232k. i tyle :( Za każde podpowiedzi z góry dziękuje Forum na bierząco będe oglądał aby monitorować czy da sie w tej sprawie coś zrobić pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fury161 Opublikowano 31 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2007 Wszystko wymieniałeś,wszystko sprawdzałeś ,oprócz jednej,najważniejszej rzeczy w takim przypadku... ZASILACZA.W ogóle jakiej firmy masz go?Jeśli jakiegoś badziewia z poniższej listy,wywal natychmiast,chyba,że chcesz kupować kolejne części. MODECOM FEEL CODEGEN 4 LIFE V POWER DEER RUBIKON PROCOMP ULTRA-MEDIA PLATIN-POWER TRACER LOGIC MUSTANG L&C MEGABAJT 2N IMPET COLORSIT ATON POWER MAN GEMBIRD IBOX SUNTEK EVERPOWER POWER COLOR TASK TAKE ME ROPLA FOUR STAR LEVICOM COBA WIN HEC a zresztą,tutaj jest link:CZARNA LISTA ZASILACZY Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sierpajdlo Opublikowano 31 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2007 niestety mam zasilacz take me. Czyli znalazł sie winowajca??????? hmmmmmmmm dzięki za odpowiedź. tylko szkoda że mądry polak po szkodzie:( Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toman Opublikowano 1 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2007 Fury161 lista pisana z pamięci, czy masz jakąś ściągę :D ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fury161 Opublikowano 1 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2007 sierpadło,najprawdopodobniej zasilacz jest winny.Kup jakiegoś Modecoma GTF(chyba twój athlon na s.A ciągnie z 5V,ale głowy nie dam),lub,jeśli możesz z allegro-jakiegoś fortrona ,lub chiefteca HPC 360 202DF. toman,hehe,lista z tomshardware,a w sprawach zasilaczy można im zaufać,bo imho znają się na tym. :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sierpajdlo Opublikowano 2 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2007 tylko jak mogliście podać jakiś sensowny i konkretny model do zakupu takiż owego zasilacza gdyż sąpo 50 złotych a także po 250 <_< najlepiej jak by można podać cośw stylu najleprza jakość do ceny, za 250 złotych dokładając jeszcze 50 mam 1 gb ramu dlamnie to troche obłęd :( Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 2 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2007 Szukaj Delty lub Fortrona na Allegro. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...