Nerazzurrich Opublikowano 30 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2007 chce zrobic flasha Pro@XT ale pojawia sie blad jakis ;/ po zgraniu programy Atiflash i bios z Xt na dyskietke wlaczam wiersz polecen a: atiflash -f -p 0 nazwabiosu.bin wyswietla mi blad " Error 0FL01 : press 1 to continue " jak wciskam nic to komunikat sie powtarza moj radek to PowerColor 9800Pro 128mb/256 samsung r360 (tak zdejmowalem radiator ) chcialem mu wpakowac biosa od GeCuba 9800 Xt 128 samsung 2.8 gdzies kto9s pisalem ze nie ma roznicy jaki producent tylko ile mb i rodzaj pamieci zna ktos odpowiedz ?: P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robsonl Opublikowano 31 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2007 odpalasz z wiersza polecen pod winda ? dos kolego dos atiflash -f -p 0 bios(tu nazwa pliku).bin Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nerazzurrich Opublikowano 31 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2007 kopiuje pliki systemowe na dyskietke i odpalam atiflasha z DOS'a i ten blad wytskakuje a z wiersza z xp tez probowalem ale wywala ten sam blad :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mikelos Opublikowano 31 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2007 sprobuj sobie wyedytowac oryginalny bios rabitem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 31 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2007 Tak jak pisze Mikelos. Pod dosem sczytaj i zapisz oryginalny bios. Odpal rabita, podnies takty, napiecia co tam potrzebujesz i sflaszuj pod dosem oryginalnym biosem tylko ciut zmienionym :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nerazzurrich Opublikowano 31 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2007 czy radeon 9800 pro rozni sie od XT tylko taktowaniem ? slyszalem tez ze tminigami ale nie wiem ktore dokladnie mam zmienic. I czy jak wgram oryginalnego biosa ( o ile nie wywali tego samego bledu) ze zmienionymi taktami to bedzie go definiowac jako XT czy trzeba cos jeszcze zmienic ? sa jeszcze jakies inne sposoby zeby sflashowac tego biosa czy atiflash i flashrom to jedyna droga ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mikelos Opublikowano 31 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2007 sa tez inne timingi, niemal kazdy producent ma inne - porownaj z timingami w biosie gecube i zmien odpowiednie (ja osobiscie timingow nie ruszalem), zeby system widzial karte jako pro zmieniasz ID karty rowniez w rabicie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...